fbpx

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet tulevat luonnosta; kasveista, marjoista, yrteistä, kukista… Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan siis luonnollista alkuperää olevaa kosmetiikkaa ja sitä valmistetaan luonnollisista ja luonnollisista alkuperää olevista raaka-aineista. Raaka-aineet ovat useimmiten luonnosta kerättyjä tai luomuviljeltyjä kasviraaka-aineita. Luonnonkosmetiikka ei kuitenkaan sisällä esimerkiksi maaöljyperäisiä raaka-aineita, kuten parafiiniöljyjä. Luonnonkosmetiikan raaka-aineiden ja luonnonkosmetiikkatuotteiden testaaminen eläinkokein on tiukasti kielletty.

luonnonkosmetiikka raaka-aineet

Luonnonkosmetiikassa ei käytetä synteettisiä raaka-aineita. Synteettisissä kosmetiikkatuotteissa vaikuttavien aineiden osuus voi olla huomattavan pieni. Luonnonkosmettiikkatuotteet yleensä sisältävät useampia vaikuttavia raaka-aineita ja niiden osuus tuotteessa on suurempi. Vaikuttavia aineita voi luonnonkosmetiikassa olla esimerkiksi erilaiset hoitavat kasviöljyt, kuten jojobaöljy ja arganöljy. Nämä kasviöljyt pehmentävät ja kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Sen sijaan synteettisessä kosmetiikassa käytettävät mineraaliöljyt muodostavat iholle kalvon, joka estää kosteuden haihtumista. Luonnonkosmetiikasssa otetaan huomioon ympäristön hyvinvointi jokaisessa tuotteen elinkaaren vaiheessa.

Raaka-aine englanniksi Raaka-aina suomeksi Selitys
Achillea Millefolium (Yarrow) Flower Extract Siankärsämöuute Siankärsämö on maustevihannes ja rohdosyrtti, jolla hoidetaan ulkoisesti ihoa, paiseita, palohaavoja, tulehduksia, aknea, haavaumia ja hiertymiä. Kosmetiikassa siankärsämöä käytetään etenkin rasvaisen ja näppyläisen ihon hoitoon. Kukissa on puhdistavia ja voimakkaasti supistavia aineita. Siankärsämöstä tehdään naamioita, kasvovesiä, suuvesiä, kylpyjä ja sitä käytetään höyrytyksiin. Siankärsämö sopii myös rasvaisten hiusten hoitoon.
Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract Hevoskastanjauute Hevoskastanjauute saadaan Aesculus Hippocastanum puun hedelmistä. Hevoskastanjauute vahvistaa verisuonten seinämiä ja ihoa tehden niistä kimmoisammat. Ominaisuuksiltaan supistava. Parantaa kollageenisynteesiä. Hevoskastanjauute elvyttää verenkiertoa, vahvistaa verisuonten seinämiä, ehkäisee tulehduksia, laskee turvotusta, kiinteyttää ihokudosta ja suodattaa UV-säteitä.
Alchemilla Vulgaris (Alchemilla) Extract,
Alchemilla Vulgaris (Lady’s Mantle) Extract
Poimunlehtiuute Poimunlehtiuute saadaan Alchemilla vulgaris -kasvin kukista ja lehdistä. Poimunlehtiuute sisältää korkeita pitoisuuksia polyfenoleja. Se on voimakas vapaiden radikaalien sieppaaja neutralisoiden jopa 90% oksidatiivisesta stressistä. Uute sisältää myös kasvihormonia – fytoestrogeenia – joka stimuloi kollageenisäikeiden muodostumista.
Alcohol Alkoholi Luonnollinen etyylialkoholi tai etanoli. Valmistetaan vehnän tai rukiin jyvistä sokerifermentaation tuloksena. Etyylialkoholi on väritön, haihtuva ja miedon tuoksuinen neste. Kosmetiikkatuotteissa alkoholia käytetään luonnollisena ja turvallisena säilöntäaineena sekä erilaisten aktiiviaineiden liuottimena. LD50 RBT-ihotestien tulosten mukaan alkoholi on huomattavasti miedompi säilöntäaine kuin butylparabeeni, fenoksietanoli, orgaaniset hapot ja bentsyylialkoholi.
Alcohol denat. Denaturoitu alkoholi Yleisesti luonnonkosmetiikassa käytetty liuotin.
Algae (Algae) Extract Leväuute Leväuute saadaan merilevästä. Leväuute muodostaa iholle suojaavan ja kosteutavan kerroksen. Sen mineraalit ravitsevat ihoa. Parantaa solujen aineenvaihduntaa ja ihon elastisuutta.
Aloe Vera Leaf Juice Aloe vera Aloe Vera on paksulehtinen kasvi, joka sisältää n. 160 erilaista vaikuttavaa ainetta esim. vitamiineja, aminohappoja, kasvuhormoneja ja antibioottisia aineita. Aloe Vera lievittää tulehduksia, rauhoittaa ja viilentää esim. auringon polttamaa ihoa, edistää solunjakautumista, elvyttää, kosteuttaa, suojaa ja hoitaa ihoa. Aidolla Aloella on voimakkaasti antioksidatiivinen vaikutus. Lehtigeeli torjuu aineita, joilla on tärkeä rooli kudosvaurioiden syntymisessä, ja se kiihdyttää kollageenin tuotantoa. Sillä on myös tietty ehkäisevä vaikutus viruksia, bakteereja ja sieniä vastaan, ja sitä suositellaan aknen hoitoon. Myös kuiva, ärsyyntynyt ja herkkä iho hyötyy tämän kasvin vaikutuksesta. Sitä voidaan myös käyttää hilseilevän ja atooppisen ihon, aknen ja auringossa palaneen ihon hoitoon.
Anhydroxylitol Anhydroksylitoli Anhydroksylitoli on peräisin kasvisokereista. Se toimii solutasolla ihon kuivumisen estämiseksi, vahvistaa ihon suojakalvoa ja aktivoi vesivaroja ja veden kiertoa ihossa.
Aqua Vesi Tislattu vesi.
Arachidyl Alcohol Arakidyylialkoholi Arakidyylialkoholi on rapsinsiemenöljystä saatu rasva-alkoholi, jota käytetään emulsion stabilointiaineena kosmeettisissa valmisteissa.
Arachidyl Glucoside Arakidyyliglukosidi Arakidyyliglukosidi on vehnästä (siemenestä) johdettu rasva-alkoholi, jota käytetään emulsion stabilointiaineena kosmeettisissa valmisteissa.
Arachis Hypogaea (Peanut) Oil Maapähkinäöljy Arachis Hypogaea Oil on yhden tai useamman viljellyn maapähkinälajin, Arachis hypogaea, Leguminosae siemenytimestä saatava jalostettu rasvaöljy.
Arctium Lappa Root Extract Isotakiaisen juuriuute Isotakiaisen lehtiuute on ihoa ja hiuksia hoitava aine. Hillitsee tulehdusta, tasapainottaa talineritystä.
Arginine Arginiini Arginiini on aminohappo, joka vastaa orvaskeden syvempien kerrosten kosteuttamisesta. Parantaa ihon kimmoisuutta.
Aroma Aromi Termejä “fragrance”, “perfume” ja “aroma” käytetään ilmaisemaan aromaattisten aineiden olemassaoloa kosmeettisessa tuotteessa.
Ascorbyl Palmitate (Vitamin C) Askorbiinihappo, askorbyylipalmitaatti (C-vitamiini) Askorbiinihappo eli C-vitamiini; sen suoloja ja estereitä käytetään kosmetiikassa potenttina vesiliukoisena antioksidanttina. Askorbiinihappo on oleellinen ravintoaine, jota tarvitaan kollageenin tuotantoon ja kudosten korjaukseen.
Behentrimonium Chloride Behantrimonium-kloridi Behantrimonium-kloridi on peräisin rypsiöljystä; Se tekee hiuksista sileät ja toimii hoitoaineena. Se edistää myös värjättyjen hiusten värisävyn ja kiillon kestoa.
Behenyl Alcohol Behenyylialkoholi Behenyylialkoholi on kasviöljyjen rasva-alkoholijohdannainen, joka säilyttää kosteuden, tasoittaa ja kosteuttaa ihoa.
Benzyl Alcohol Bentsyylialkoholi Bentsyylialkoholi on komponentti erilaisissa eteerisissä öljyissä. Sille on tyypillistä mantelimainen tuoksu. Puhdasta ja luonnollista bentsyylialkoholia käytetään luonnonkosmetiikan säilyttämiseen.
Benzyl Salicylate Bentsyyli-salisylaatti Bentsyyli-salisylaatti on salisyylihapon bentsyyliesteri, paksu kirkas, väritön neste, jossa on makea kukka-aromi. Sitä käytetään liuoksena myskille ja kiinnittimenä kukkaisparfyymeissa, kuten jasmiinin, syreenin ja liljan tuoksuissa.
Betaine Betaiini Betaiini on luonnollinen kosteuttaja, joka on peräisin sokerijuurikkaasta. Kosteuttaa ja antaa silkinpehmeän ja sileän tunteen sekä iholle että hiuksille. “Silkkivaikutuksensa” vuoksi betainia käytetään sampoissa, mikä vaikuttaa hiusten silkkisyyteen. Sen ihoa rauhoittavan ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen rauhoittavan kosteuttajan.
Betula Alba Leaf Extract Koivunlehtiuute Koivunlehdet sisältävät flavonoideja ja tanniineja, jotka aktivoivat ihon aineenvaihduntaa ja kehon nesteenpoistoa. Koivunlehtiuute on ihanteellista sekä hierontaöljyissä että pehmentäissä hiustenhoitotuotteissa. Se vaikuttaa sidekudoksia vahvistavasti. Koivulla on antiseptinen ja tulehduksia lievittävä vaikutus. Se elvyttää ihoa, puhdistaa verta ja vahvistaa. Koivu edistää verenkiertoa, ja voi auttaa hiustenlähtöön ja psoriasikseen.
Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols Rapsinsiemensterolit Ihoa hoitava aine.
Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Sheavoi Sheavoilla on vertaansa vailla olevia ihoa kosteuttavia ja ravitsevia ominaisuuksia sillä sen sisältämät kosteuttavat öljyt vastaavat kemialliselta rakenteeltaan ihon omia rasvoja. Sheavoi sisältää A,- E- ja F-vitamiineja ja runsaasti antioksidantteja. Se imeytyy ihoon hyvin tukkimatta ihohuokosia ja sillä on luonnollinen aurinkosuojakerroin. Sheavoi kosteuttaa ihoa tehokkaasti, vaikuttaa ikääntymisen merkkejä ehkäisevästi, tulehduksia ehkäisevästi ja ihoa suojaavasti
Caffein Kofeiini Luonnollinen kofeiini, joka on valmistettu kahvipavuista. Edistää rasvasolujen pilkkotumista ja aktivoi solujen aineenvaihduntaa. Kofeiinia käytetään kosmetiikassa ehkäisemään selluliittia.
Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract Kehäkukkauute Kehäkukkauute saadaan Calendula Officinalis-kasvista. Sillä on antiseptisia ja ihoa hoitavia ominaisuuksia. Ehkäisee vapaita radikaaleja ja toimii luonnollisena UV-filtterinä.
Caprylic/Capric Triglyceride Neutraaliöljy Kapryyli / kapriini triglyseridi on peräisin kookospähkinäöljystä ja kasviperäisestä glyseriinistä. Se toimii pehmentävänä ainesosana.
Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer Ihoa hoitava ja suojaava aine.
Caprylyl/Capryl Glucoside Kaprylyyli/kapryyliglukosidi Kasviperäinen, mieto, pesevä aine.
Cellulose Selluloosa Luonnollista selluloosaa saadaan puukuiduista. Tämän raaka-aineen puu tulee uusiutuvista lähteistä ja kestävästä metsätaloudesta. Selluloosa jättää iholle ei-rasvaisen tunteen.
Cetearyl Alcohol Setearyylialkoholi Setearyylialkoholi ei ole tyypillinen alkoholi kuten etyylialkoholi tai etanoli, vaan pikemminkin kasveista hankittua vahamaista ainetta, joka parantaa kosmeettisen tuotteen rakennetta. Setearyylialkoholi muodostaa iholle kevyen suojaavan kerroksen, joka ehkäisee kosteuden haihtumista pois iholta.
Cetearyl Glucoside Setearyyliglukosidi Setearyyliglukosidi on luonnollinen emulgointiaine, joka takaa öljypohjaisten ja vesipohjaisten ainesosien stabiilin emulsion. Valmistettu setearyylialkoholista (kasviöljyistä) ja glukoosista.
Cetearyl Olivate Setearyyliolivaatti Oliiviöljystä johdettu emulgaattori, joka myös vähentää kosteuden haihtumista iholta. Setearyylialkoholin ja oliiviöljystä johdettujen rasvahappojen esteri.
Cetraria Islandica Thallus (Lichen) Extract Jäkäläuute Jäkäläuutetta eli Cetraria islandicaa kutsutaan islantilaiseksi sammaleeksi, jota käytetään pehmentäväna ja rauhoittavana aineena. Se muodostaa iholle rauhoittavan ja kosteuttavan kalvon, joka lievittää ihon ja limakalvojen kuivumista ja ärsytystä. Jäkälät kestävät äärimmäisiä ilmasto-olosuhteita ja ne sisältävät suuren määrän ainutlaatuisia bioaktiivisia aineosia, jotka auttavat niitä selviytymään. Kosteuttava ja rauhoittava vaikutus on peräisin polysakkarideista, jotka muodostavat iholle kosteutta ylläpitävän kerroksen. Farmaseuttisissa yhdisteissä C.islandicaa käytetään kurkun ärsytystä vastaan.
Cetyl Alcohol Setyylialkoholi Rasva-alkoholi, jota käytetään elmugaattorina ja ihoa pehmentävänä aineena. Sitä saadaan muun muassa kookosöljystä. Rasva-alkoholeja ei pidä sekoittaa alkoholiin. Ne ovat kemiallisesti aivan eri aineita. Rasva-alkoholit ovat ihoa hoitavia aineita, eivät etanolipohjaista alkoholia.
Chamomilla Recutita (Camomile) Flower Extract Kamomillauute Kamomillauutetta saadaan Chamomilla Recitita-kasvin kukista. Kamomillauute kosteuttaa, pehmentää ja puhdistaa ihoa. Kamomillalla on myös rauhoittavia, uudistavia, sekä ihon tulehduksia ja ärsytystä lieventäviä vaikutuksia.
Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract Kamomillasauniouute Kamomilla on yksi vanhimmista lääkekasveistamme. Se rauhoittaa, parantaa ja lievittää tulehduksia ja sopii myös herkälle iholle.
CI 77491 (Iron Oxide) Punainen rautaoksidi Rautaoksidit ovat epäorgaanisia pigmenttejä tai mineraalipigmenttejä, joita tavallisesti esiintyy luonnossa. Puhtaita rautaoksideja käytetään elintarvikkeiden ja kosmeettisten tuotteiden väriin. Rautaoksideilla on useita värejä – keltainen, punainen ja musta. Niitä käytetään usein värikosmetiikkatuotteissa. Verrattuna orgaanisiin synteettisiin väriaineisiin rautaoksidit ovat turvallisia, vakaita ja ei-allergisoivia.
CI 77492 (Iron Oxide) Keltainen rautaoksidi Rautaoksidit ovat epäorgaanisia pigmenttejä tai mineraalipigmenttejä, joita tavallisesti esiintyy luonnossa. Puhtaita rautaoksideja käytetään elintarvikkeiden ja kosmeettisten tuotteiden väriin. Rautaoksideilla on useita värejä – keltainen, punainen ja musta. Niitä käytetään usein värikosmetiikkatuotteissa. Verrattuna orgaanisiin synteettisiin väriaineisiin rautaoksidit ovat turvallisia, vakaita ja ei-allergisoivia.
CI77019 (Mica) Kiille Mica on luonnollista mineraalia, jota löytyy kivistä ja hiekasta. Käytetäänä luonnonkosmetiikassa antamaan tuotteelle kimallusta ja hehkua. Riippuen mineraalin partikkelimuodosta mica voi kiiltää kultaisen, hopean, bronssin tai muissa sävyissä. Suuren partikkelikoon ansiosta se ei imeydy ihoon. Turvallinen, stabiili ja ei-allergisoiva ainesosa.
CI77891 (Titanium Dioxide) Titaanioksidi Titaanioksidi on valkoinen pigmentti, jota esiintyy yleisesti luonnossa. Puhdasta luontaisen kaltaista titaanioksidia käytetään elintarvikkeiden ja kosmetiikkatuotteiden väriaineena. Se on hyvin stabiili ja siedetty raaka-aine. Titaanioksidi on yleisin käytetty UV filtteri, joka suojaa ihoa haitalliselta UVB-säteiltä ja osittain myös UVA-säteiltä.
Citral Sitraali Sitraali on eteerisissä öljyissä, kuten sitruuna-, appelsiini-, sitruunaruoho- ja bergamottiöljyssä luonnostaan esiintyvä ainesosa. Tuoksukomponenttia käytetään hajuvesissä sen sitruksisen tuoksun takia, mutta sillä on myös vahvoja anti-mikrobisia ominaisuuksia. Sitraali on yksi 26 hajusteaineesta, jotka on EU:n säännösten mukaan vuodesta 2005 pitänyt sisällyttää INCI-selosteeseen tiedoksi hajusteallergisille, jos aineen pitoisuus tuotteessa voi mahdollisesti aiheuttaa heille oireita.
Citric Acid Sitruunahappo Sitruunahappo on väritön, kiteinen ja hapan aine, joka säätelee pH-tasoa.
Citronellol Sitronelloli Luonnollisten aromien ja tuoksujen aromaattinen ainesosa. Sitronellolia on useissa eteerisissä öljyissä, kuten sitruunassa, greipissä, bergamotissa, mandariinissa ja limessä, sekä rypäleissä, inkiväärissä, timjamissa, basilikassa ja litsea cubebassa. Sitronelloli on yksi 26 hajusteaineesta, jotka on EU:n säännösten mukaan vuodesta 2005 pitänyt sisällyttää INCI-selosteeseen tiedoksi hajusteallergisille, jos aineen pitoisuus tuotteessa voi mahdollisesti aiheuttaa heille oireita.
Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil Appelsiininkuoriöljy Appelsiinin kuoriöljy poistaa myrkkyjä ja edistää lymfakiertoa sekä parantaa ihon kollageenin muodostusta. Ihoa hoitava aine, hajua tai makua peittävä aine.
Coco-Glucoside Kookosglukosidi Kookosglukosidi on hyvin mieto ja ihoystävällinen anioinen tensidi, jota saadaan kookosöljystä ja hedelmäsokerista. Hiustenhoitotuotteissa kookosglukosidi silottaa hiusta ja tekee hiuksista helpommin käsiteltävät.
Cucurbita Pepo (Pumpkin) Fruit Extract Kurpitsauute Kurpitsauutteessa on runsaasti kuorintaentsyymejä, antioksidantteja, beetakaroteenia ja vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka edistävät ihonhoitoa. Tästä syystä kurpitsauhe on suosittu lisä kosmetiikassa.
Dehydroxanthan Gum Dehydroitu ksantaanikumi Emulsion stabiloija, kalvonmuodostaja, viskositeetin säätelijä. Saadaan ksantaanikumia kuivaamalla (dehydraatio)
Dihydroxyacetone, DHA Dihydroksiasetoni DHA eli dihydroksiasetoni on itseruskettavien tuotteiden tehoaine, joka saa aikaan rusketusreaktion. DHA on makeutusaineeksikin sopiva sokeri, joka saa ihon pinnan aminohapot reagoimaan ja värjääntymään. Se on turvallinen vaihtoehto ihon ruskettamiseen, sillä se ei vaurioita ihoa kuten auringon ja solariumin UV-säteily. DHA on ainesosa, jonka reaktio iholla saa aikaan itseruskettaville tunnuksenomaisen tuoksun.
Dicaprylyl Carbonate Dikaprylyylikarbonaatti Dikaprylyylikarbonaatti on nopeasti levittyvä ja pehmentävä karviperäinen ainesosa, joka parantaa tuotteen tuntumaa iholla. Se tasoittaa ihoa jättäen silkkisen tunteen, joten sitä käytetään usein korvaamaan silikoniöljyjä.
Diheptyl Succinate Diheptyylisukkinaatti Ihoa pehmentävä ja hoitava aine.
Dipalmitoyl Hydroxyproline Dipalmitoyylihydroksiproliini Dipalmitoyylihydroksiproliini on kasviperäinen aminohappo. Kiihdyttää kollageenin muodostumista ihossa, kosteuttaa tehokkaasti ja tekee ihosta kiinteämmän sekä hidastaa ryppyjen muodostumista.
Disodium Cocoyl Glutamate Dinatriumkokoyyliglutamaatti Puhdistava aine. Muunneltu aminohappo. Erittäin mieto ja hellävarainen pinta-aktiivinen aine.
Distearylethyl Dimonium Chloride Distearoylethyl Dimonium Chloride on hiuksia hoitava ainesosa, jota saadaan canolasta ja palmusta. Se on ympäristöystävällinen, helposti biohajoava ja tehokkaampi kuin muut suositut hoitavat ainesosat, kuten setrimoniumkloridi tai behentrimoniumkloridi, joita tavallisesti käytetään hiustenhoitotuotteissa. Helpottaa hiusten selvittämistä ja harjaamista märkänä sekä kuivana, ja tekee hiuksista sileät ja vähentää hiusten sähköisyyttä.
D-panthenol (Provitamin B5) D-panteloni (B5-provitamiini) Pantenoli parantaa hiusten ulkonäköä ja tuntua saamalla ne tuntumaan paksummilta, notkeammilta ja kiiltävämmiltä. Parantaa fyysisesti tai kemiallisesti vaurioituneiden hiusten rakennetta.
Escin Eskiini Ihoa vahvistava luonnollinen eskiini tehostaa nestekiertoa ja vahvistaa ihon kapillaareja vähentäen silmänympärysihon turvotusta ja tummuutta
Eugenol Eugenoli Eugenoli on luonnollinen aromaattinen yhdiste. Esiintyy eteerisissä öljyissä kuten apila, muskotti, kaneli ja basilika. Eugenoli on yksi 26 hajusteaineesta, jotka on EU:n säännösten mukaan vuodesta 2005 pitänyt sisällyttää INCI-selosteeseen tiedoksi hajusteallergisille, jos aineen pitoisuus tuotteessa voi mahdollisesti aiheuttaa heille oireita.
Fragrance Hajuste Termejä “fragrance”, “perfume” ja “aroma” käytetään ilmaisemaan aromaattisten aineiden olemassaoloa kosmeettisessa tuotteessa.
Galactoarabinan Galaktoarabinaani Kalvonmuodostaja. Kasviperäinen kollageeni.
Geraniol Geranioli Geranioli on luonnon eteeristen öljyjen aromaattinen komponentti. Geranioli on luonnossa esiintyvä tuoksuyhdiste, jota löytyy ruusuöljystä, sitronellaöljystä sekä geraniumin ja sitruunan eteerisistä öljyistä. Se näyttää kirkkaalta vaaleankeltaiselta öljyltä jossa on ruusuinen tuoksu, jonka vuoksi sitä käytetään yleisesti hajusteissa. Geranioli on yksi 26 hajusteaineesta, jotka on EU:n säännösten mukaan vuodesta 2005 pitänyt sisällyttää INCI-selosteeseen tiedoksi hajusteallergisille, jos aineen pitoisuus tuotteessa voi mahdollisesti aiheuttaa heille oireita.
Glycerin Glyseriini Glyseriini on luonnollinen ihon kosteuttaja, joka on peräisin luonnollisista kasviöljyistä. Glyseriinillä on runsaasti vettä ilmasta sitovia ominaisuuksia. Glyseriini auttaa ylläpitämään ihon kosteutta.
Glyceryl Caprylate Glyseryylikaprylaatti, oktaanihappo Glyseryylikaprylaatti toimii varsinaisen säilöntäaineen buustaajana, ihoa hoitavana emollienttina ja sillä on pinta-aktiivisia ominaisuuksia, joka tekee siitä hyvän emulgointiaineen. Yhdistettynä suolan kanssa, sillä on tuotetta paksuntava vaikutus. Ecosert-sertifikaatin omaava, mieto eikä ärsytä silmiä tai ihoa
Glyseryl Oleate Glyseryylioleaatti Glyseryylioleaatti on emulgointiaine, jota valmistetaan erilaista kasviöljyistä ja käytetään O/W- eli öljy vedessä -emulsioiden stabiloinnissa. Se tuntuu kevyeltä iholla, ja tekee siitä tasaisen, pehmeän ja sileän.
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Auringonkukkaöljy Auringonkukkaöljy on erinomainen kantoöljy, jolla on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Runsaan E-vitamiinipitoisuuden ansiosta se lisää antioksidanttista arvoa kosmeettisiin valmisteisiin.
Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Extract Tyrnimarjauute, tyrninsiemenuute Tyrnimarjauute saadaan Hippophae rhamnoides -lajin tuoreista marjoista. Se sisältää runsaasti kasviantioksidantteja, E-vitamiinia ja provitamiini A:ta. Pehmentää ihosoluja ja edistää ihon uudistumista. Suojaa UV-säteiltä ja ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita.
Hordeum Vulgare (Barley) Extract Ohrauute Ohrauute hoitaa kuivaa ja ärtynyttä ihoa. Kosteuttava ja rauhoittava ainesosa.
Humulus Lupulus (Hop) Cone Extract Humalankäpyuute Hiuksia hoitava aine, antimikrobinen aine, antiperspirantti.
Hydrogenated Lecithin Hydrattu lesitiini Soijalesitiinipohjainen kosmeettinen lesitiini. Niitä käytetään ensisijaisesti emulgaattoreina, mutta niillä on kuitenkin kosteuttavia ominaisuuksia, ja ne auttavat kosmeettisten pigmenttien verkottumisessa. Lisäksi ne vakauttavat ihon suojatoimintoja ja uudistavat sen rakennetta. Ne sopivat ihanteellisesti ei-rasvoittaviin, mattapinnan antaviin emulsioihin, jotka ovat vahvasti suojaavia ja vettä hylkiviä, kuten esim. käsivoiteiden tapauksessa. Niitä käytetään mielellään myös jalkavoiteissa, koska ne tekevät karhean ihon miellyttävän pehmeäksi.
Hydrogenated Macadamia Integrifolia (Macadamia) Seed Oil Hydrattu macadamiapähkinäöljy Hydrattu Macadamia-pähkinän siemenöljy on koostumukseltaan vahamaista. Se toimii kosmetiikassa rakenteenantajana.
Hydrogenated Palm Glycerides Hydrattu palmuglyseridi Ihoa hoitava aine, pehmentävä aine, emulgaattori, stabiloiva aine, pinta-aktiivinen aine.
Hydrolyzed Hyaluronic Acid Hydroloitu hyaluronihappo Hydrolysoidulla hyaluronihapolla on vertaansa vailla olevat ihon kosteuttavat ominaisuudet.
Hydrolyzed Silk Silkkiproteiini Silkkiproteiini toimii tuotteessa kalvonmuodostajana, pehmentäjänä ja kosteudensitojana. Silkkiproteiini auttaa ihoa pysymään kosteutettuna sitomalla kosteutta itseensä, ja saa ihon tuntumaan silkkisen pehmeältä. Pinta-aktiivisten aineiden kanssa se auttaa muodostamaan tuotteeseen paremman vaahdon. Silkkiproteiini myös helpottaa tuotteen levittymistä iholle ja hiuksille.
Hydrolyzed Wheat Protein Hydroloitu vehnäproteiini Kosteuttava ainesosa hiustenhoitotuotteissa. Parantaa hiusten rakennetta ja hallintaa.
Isoamyl Laurate Isopentyylilauraatti Isopentyylilauraatti on kasvipohjainen esteriöljy, alhaisen viskositeetin omaava neste, jolla on neutraali väri ja tuoksu formulaatioissa, joita käytetään pehmentävänä aineena.
Isopropyl Palmitate Isopropyylipalmitaatti Isopropyylipalmitaattia käytetään kosmetiikassa muun muassa emollienttina ja pehmentäjänä. Saattaa tukkia huokosia, mutta on sen suhteen kuin mikä tahansa muu pehmentävä, koostumusta paksuntava, vahamainen aine. Vaikutus riippuu muun muassa ihotyypistä ja kuinka paljon tuote tätä sisältää.
Jojoba Esters Jojobaöljy Jojobaöljyä saadaan puisen, ikivihreän pensaan n. 1cm:n kokoisista ruskeista siemenistä. Kemiallisesti jojobaöljy on nestemäistä vahaa. Se muodostaa iholle kevyen lipidikalvon kuitenkaan tukkimatta huokosia. Sillä on myös kyky levitä kovettuneen sarveisihon sisällä ja pehmentää sitä sisältä käsin ja parantaa sen elastisuutta. Öljy hajoaa ihossa hitaasti, ja näin se suojaa sitä pitkäkestoisesti kuivumiselta kuitenkaan rasvoittamatta. Siksi jojobaöljy tunnetaankin voimakkaasti kosteuttavasta vaikutuksestaan. Jojobaöljy tehoaa myös bakteereihin, koska se ottaa niiltä elinedellytykset pois. Monet miko-organismit eivät pysty käsittelemään jojobaöljyä aineenvaihdunnassaan. Näin tulehtuneet mustapäät ja ihomadot sekä akne (Propionibacterius acnes) eivät pääse syntymään. Siksi jojobaöljy sopii erinomaisesti epäpuhtaan ihon hoitoon. Jojobaöljyä sisältävät tuotteet tarvitsevat vähemmän säilöntäaineita, sillä bakteerit eivät pääse niin hyvin leviämään.Jojobaöljyllä on myös antioksidatiivinen vaikutus. Sitä siedetään hyvin, ja se imeytyy ihoon hyvin. Myös ikääntynyt ja kuiva iho hyötyy sen tehokosteuttavasta vaikutuksesta. Jojobaöljyä voidaan käyttää myös hiustenhoidossa.
Lactic Acid Maitohappo Maitohappo kosteuttaa ihoa ja hiuksia luonnollisesti. Säätää tuotteen pH-arvoa ja palauttaa siten ihon ja hiusten luonnollisen pH-tasapainon.
Limonene Limoneeni Limoneeni on luonnollisten tuoksujen aromaattinen komponentti. Löytyy lukuisista sitrushedelmien eteeristä öljyistä kuten sitruuna, greippi, bergamotti ja mandariin. Limoneeni on yksi 26 hajusteaineesta, jotka on EU:n säännösten mukaan vuodesta 2005 pitänyt sisällyttää INCI-selosteeseen tiedoksi hajusteallergisille, jos aineen pitoisuus tuotteessa voi mahdollisesti aiheuttaa heille oireita.
Linalool Linalooli Linalooli on luonnollisten tuoksujen aromaattinen komponentti. Löytyy lukuisista eteerisistä öljyistä kuten bergamotti, laventeli, ruusu ja jasmiini sekä monista hedelmistä kuten omena, banaani ja sitruuna. Linalooli on yksi 26 hajusteaineesta, jotka on EU:n säännösten mukaan vuodesta 2005 pitänyt sisällyttää INCI-selosteeseen tiedoksi hajusteallergisille, jos aineen pitoisuus tuotteessa voi mahdollisesti aiheuttaa heille oireita.
Linum Usitatissimum (Flax) Seed Extract Pellavansiemenuute Pellavauutetta saadaan Linum usitatissimumin-kasvin siemenistä. Pellavansiemenuutteella on kosteuttavia, antioksidanttisia, tulehduksia ehkäiseviä ja pehmentäviä vaikutuksia iholle ja hiuksille. Pellavansiemenuute auttaa muodostamaan iholle ja hiuksiin suojaavan kerroksen, joka sitoo kosteutta.
Lysolecithin Lysolesitiini Lysolesitiini on kasviperäinen emulgaattori.
Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract Mangouute Mangouute sisältää antioksidantteja ja iholle välttämättömiä rasvahappoja, jotka ravitsevat ja pehmentävät ihoa tehokkaasti. Sillä on myös ihoa uudistavia ja rauhoittavia ominaisuuksia.
Microcrystalline Cellulose Mikrokiteinen selluloosa Absorboiva aine, paakkuuntumisenestoaine , ominaistiheyttä säätelevä aine, emulsiota stabiloiva aine, opalisoiva aine, stabiloiva aine, viskositeetinsäätäjä
Olea Europaea (Olive) Fruit Oil Oliiviöljy Oliiviöljyä on käytetty tuhansia vuosia. Oliiviöljy sisältää tehokkaita antioksidantteja: E-vitamiinia, polyfenoleja ja fytosteroleja. Oliiviöljy kosteuttaa ja sileyttää ihoa. E-vitamiini ehkäisee ikääntymismuutoksia iholla.
Orange Peel Oil Appelsiininkuoriöljy Appelsiininkuoriöljyä käytetään ihohuokosia supistavana ja ihoa piristävänä aineena. Appelsiininkuoriöljy poistaa myrkkyjä ja edistää lymfakiertoa sekä parantaa ihon kollageenin muodostusta.
Paeonia Lactiflora (Peonia) Root Extract Pioniuute Pioni-yrttiä, erityisesti pionin juurta, on käytetty perinteisesti Koreassa, Kiinassa ja Japanissa. Pionijuurella on monipuolinen kemiallinen koostumus, joka sisältää muun muassa paeonifloriinia ja proantosyanidiinia, eteerisiä öljyjä, flavonoideja, saponiineja, tanniineja ja polysakkarideja. Tieteelliset tutkimukset viittaavat siihen, että pionilla on tehokkaita ihonhoidollisia ominaisuuksia. Se on vahvasti antioksidanttinen ja suojaa ihosoluja ympäristövaurioilta ja ikääntymisen merkeiltä. Se myös suojaa ihosoluja UV-säteilyn aiheuttamaa DNA-vahinkoa vastaan. Kahdeksan viikon kliininen tutkimus 20 vapaaehtoisella osoitti merkittävän kasvojen ryppyjen vähenemisen. Pionin sisältämien polysakkaridien on havaittu stimuloivan immuunisoluja.
Palmitic Acid Palmitiinihappo Palmitiinihappo on luonnollinen rasvahappo, joka on peräisin palmuöljystä. Auttaa estämään ihon kosteuden menetystä sekä tekee voiteesta helposti levitettävän.
Panthenol Pantenoli Pantenoli parantaa hiusten ulkonäköä ja tuntua saamalla ne tuntumaan paksummilta, notkeammilta ja kiiltävämmiltä. Parantaa fyysisesti tai kemiallisesti vaurioituneiden hiusten rakennetta.
Parfum Parfyymi Termejä “fragrance”, “perfume”, “parfum” ja “aroma” käytetään ilmaisemaan aromaattisten aineiden olemassaoloa kosmeettisessa tuotteessa.
Persea Gratissima (Avocado) Oil Avokadoöljy Avokadoöljy on luonnollinen pehmentävä aine, jolla on kyky imeytyä syvälle ihoon ja toimittaa sille arvokkaita öljyliukoisia antioksidantteja, A-vitamiinia ja muiden vaikuttavien ainesosien komponentteja. Avokadoöljyllä on kosteuttavia, hoitavia, antibakteerisia ja ryppyjä ehkäiseviä ominaisuuksia.
Phytic Acid Fytiinihappo Fytiinihappoa on kasveissa, erityisesti vilja- ja hernekasvien siemenissä, joissa se toimii kasvin fosforivarastona. Fytiinihappo poistaa tehokkaasti kuolleita ihosoluja ja likaa, ja saa ihon näyttämään kirkkaalta, puhtaalta ja nuorekkaalta. Fytiinihappo pehmentää vesijohtoveden sisältämän kalkin kuivattavaa vaikutusta iholla. Se myös suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja raskasmetalleilta.
Plantago Major (Plantain) Leaf Extract Piharatamouute Piharatamouute on peräisin Plantago Major-kasvin lehdistä. Se edistää vahingoittuneiden ihosolujen uusiutumista ja stimuloi kollageenisynteesiä ihokudoksen elastisuuden ja kiinteyden parantamiseksi. Auttaa poistamaan nestettä kehon kudoksesta. Luo suojaavan ja kosteuttavan kerroksen iholle.
Polyglyceryl-3 Beeswax Polyglyseriini-mehiläisvaha Mehiläisvaha on lastumainen, vaalea hunajamehiläisten vaharauhasten erite, jota ne käyttävät kennojen rakentamiseen. Sitä voidaan eristää monin eri tavoin. Mehiläisvaha on kosmetiikkatuotteiden erinomaisesti siedetty rasva-ainesosa, ja vain yksittäisissä tapauksissa voi esiintyä siitepölyn rippeistä johtuvia allergisia reaktioita. Sitä käytetään ensisijaisesti parantamaan tuotteiden koostumusta, ja emulgaattorina. Mehiläisvaha muodostaa iholle kevyen, suojaavan kalvon, joka tekee hyvää etenkin kuivalle, karhealle ja ärsyyntyneelle iholle. Sitä käytetään myös meikeissä tuotteiden sulamispisteen kohottamiseksi. Hiustenhoitotuotteissa mehiläisvahaa käytetään vähäisissä määrin antamaan kiiltoa ja pitoa.
Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate Polyglyseryyli metyyliglukoosi disteariini Luonnollinen emulgaattori, joka on saatu maissista ja palmuöljystä. Vaikuttaa myös ihoa hoitavasti.
Polyglyceryl-6 Distearate Disteariinihappo Disteariinihappoa käytetään kosmetiikassa emulgaattorina..
Polyglyceryl-6 Oleate Polyglyseryylioleaatti Polyglyseryylioleaattia käytetään kosmetiikassa emulgaattorina.
Polypodium Vulgare Rhizome (Fern) Extract Hirvensarvisaniaisuute Hirvensarvisaniainen kasvaa tyypillisesti kallioisilla rinteillä eikä tarvitse hyvin kehittynyttä maata. Se sisältää runsaasti vaikuttavia ainesosia, kuten polypodiini A:ta tai polypodiini B:tä. Ihossa polypodiini A nopeuttaa pinnallisten haavojen parantumista ja se myös stimuloi ihon keratinosyyttien erilaistumista: käsittely polyydiini A: lla kasvatti solukerrosten lukumäärää in vitro-testeissä. Saniaisen vaikuttavilla aineilla on myös kyky estää oksidatiivista rasitusta ja entsymaattisten ihovaurioiden syntymistä. Niillä on myös tehokas kyky kelatoida rautaioneja, jotka ovat katalyyttejä hapettaville reaktioille.
Potassium Sorbate Kaliumsorbaatti, sorbiinihappo Sorbiinihappo ja kaliumsorbaatti (sorbiinihapon suola) on luonnossa esiintyvä orgaaninen happo, jota käytetään säilöntäaineena luonnonkosmetiikassa. Sitä on alkujaan johdettu pihlajan marjoista. Se tappaa mikro-organismeja, ehkäisee tai hidastaa niiden kasvua ja lisääntymistä suojaten kosmetiikkaa pilaantumiselta.
Propanediol Propaanidioli Propaanidioli toimii kosteuttavana ja pehmentävänä aineena. Auttaa ainesosien imeytymistä ihoon ja toimii liottimena. Parantaa säilöntäaineiden tehokkuutta. Parantaa ihon kosteutta ja on 100% luonnollinen. Saadaan sokereista luontaisen fermentaation avulla.
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil Manteliöljy Manteliöljy sisältää runsaasti iholle tärkeitä rasvahappoja ja auttaa säilyttämään luonnollisen hehkun tasapainottaen ja hoitaen ihoa.
Pyrus Cydonia (Quince) Fruit Extract Kvitteniuute Kvitteniuutetta saadaan Pyrus Cydonia-kasvin hedelmistä. Se rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Sisältää orgaanisia happoja, joilla on mieto ihoa valkaiseva ja kirkastava vaikutus. Kvittenihapot pehmentävät hiuskuitua tehden hiuksista pehmeämmät ja kirkkaammat.
Radish Root Retiisinjuuri Retiisiä käytetään tuotteessa säilövänä ainesosana, mutta myös ihoa kirkastavan vaikutuksensa vuoksi.
Ribes Rubrum (White currant) Fruit Extract Valkoherukkauute
Rosa Damascena (Rose) Flower Water Ruusuvesi Ruusuvesi on peräisin ruusun terälehdistä. Sillä on rauhoittavia, supistavia ja puhdistavia ominaisuuksia. Stimuloi ihon pintaverenkiertoa, vähentää arpia, mikrohaavoja, auringonpolttamia ja juonteita. Tarjoaa ruusujen luonnollisen ja herkän tuoksun.
Rose Geranium Oil Ruusugeraniumöljy Ruusugeraniumöljy ravitsee ja rauhoittaa ihoa.
Rubus Chamaemorus (Cloudberry) Fruit Extract Lakkauute Vitamiinipitoinen, antioksidanttinen.
Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract Vadelmauute Antioksidanttinen, antibakteerinen sekä ihoa kirkastava.
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil Jojobaöljy Jojobaöljy on yksi kosmetiikan arvokkaimmista öljyistä kosteuttavan, hyvin imeytyvän ja mukavaksi jättävän ihotuntuman vuoksi. Jojobaöljy on rakenteeltaan samankaltaista ihon oman rasvan, sebumin kanssa. Tämän vuoksi se imeytyy nopeasti ihoon, kosteuttaa ja helpottaa myös aktiiviainesosien imeytymistä.
Sodium Anisate Natriumpyrrolidonikarboksyylihappo Fenkolista johdettu luonnollinen säilöntäaine.
Sodium Benzoate Natriumbentsoaatti, bentsoehappo Bentsoehappo ja natriumbentsoaatti (bentsoehapon suola) on luonnollinen happo, jota käytetään säilöntäaineena luonnonkosmetiikassa. Bentsoehappoa esiintyy luonnossa karpaloissa, mustikoissa ja Styrax benzoin-puun kumissa. Se tappaa mikro-organismeja sekä ehkäisee tai hidastaa niiden kasvua ja lisääntymistä suojaten kosmetiikkaa pilaantumiselta.
Sodium Cetearyl Sulfate Natriumsetearyylisulfaatti Sulfatoitu rasva-alkoholi, jota käytetään emulgaattorina. Puhdistava aine, vaahtoava aine, pinta-aktiivinen aine.
Sodium Cocoamphoacetate Natriumkokoamfoasetaatti Natriumkokoamfoasetaatti on hellävarainen puhdistusaine, joka on uutettu kasveista. Ei ärsytä silmiä.
Sodium Cocoyl Glutamate Natriumkokoyyliglutamaatti Natriumkokoyyliglutamaatti on erittäin mieto, hellävaraisesti vaahtoava tekijä, joka saadaan aminohapoista, glutamiinin hapoista ja kookoksen rasvahapoista. Sitä käytetään miedoissa shampoissa ja puhdistustuotteissa.
Sodium Hyaluronate Natriumhyaluronaatti, hyaluronihappo Hyaluronihapon natriumsuola, joka on tuotettu bioteknologisesti. Natriumhyaluronaatti on kosteuttava ainesosa, jolla on erinomaiset vettä sitovat ominaisuudet. Hyaluronihappoa esiintyy luonnostaan ihon dermiksessä. Sen suuri molekyylirakenne mahdollistaa ihon tasaisuuden ja elastisuuden. Helpottaa myös muiden vaikuttavien aineiden imeytymistä.
Sodium Lactate Natriumlaktaatti Puskuroiva, humektantti, keratolyyttinen. Maitohapon natriumsuola, joka säilyttää kosteutta.
Sodium Lauroyl Sarcosinate Natriumlauroyylisarkosinaatti Pinta-aktiivinen, puhdistava, emulgaattori, ihoa ja hiuksia hoitava. Hellävarainen, miedosti pesevä anioninen, pinta-aktiivinen aine.
Sodium Levulinate Natriumlevulinaatti Natriumlevulinaatti toimii luonnollisena säilöntäaineena.
Sodium Olivate Saippuoitu oliiviöljy Saippuoitu oliiviöljy syntyy kun saippuaa tehdään oliiviöljystä ja lipeästä perinteisellä tavalla. Vaahtoaa heikommin kuin kookos ja on erittäin hoitavaa.
Sodium PCA Natrium PCA (pyrrolidiinikarboksylaatti) Natrium PCA on luonnossa esiintyvän aminohappo proliinin johdannainen ja sitä käytetään hoitavana ainesosana. Natrium PCA jäljittelee ihon luonnollisia kosteuttavia tekijöitä ja auttaa säilyttämään iholla luonnollisen kosteustasapainon.
Sodium Phytate natriumfytaatti Natriumfytaatti on luonnollinen antioksidantti, joka on peräisin riisileseistä.
Sodium Surfactin Natriumsurfaktantti Luonnollinen säilöntäaine.
Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract Tomaattiuute Tomaattiuutetta saadaan tuoreista tomaateista. Se sisältää suuren määrän voimakaasti antioksidanttista lykopeenia, joka antaa tomaatille sen tyypillisen punaisen värin. Lykopeeni suojaa ihoa vapaiden radikaalien vaurioilta ja ehkäisee ikääntymisprosesseja.
Sorbitan Olivate Sorbitaaniolivaatti Sorbitolista ja oliiviöljystä peräisin oleva, pinta-aktiivinen aine ja emulgaattori. Tekee tuotteesta helposti levittyvän, silottaa ja tuntuu iholla miellyttävältä.
Sorbus Aucuparia (Rowan) Fruit Extract Pihlajanmarjauute Pihlajanmarjauutetta saadaan Sorbus Aucuparia -puun marjoista. Siinä on runsaasti C-vitamiinia ja karoteenia (provitamiini A). Pihlajanmarkauutteella on kiinteyttäviä, anti-inflammatorisia ja antioksidanttisia vaikutuksia.
Sphagnum Magellanicum (Moss) Extract Sammaluute Sammaleet ovat yksi maailman tärkeimmistä kasvisuvuista – ne kattavat maailman maapinta-alaa enemmän kuin mikään muu yksittäinen kasvin suku. Sphagnum-sammaleet pystyvät sitomaan kosteutta itseensä 20 tai jopa 30 kertaa oman painonsa verran. Sphagnum-sammaleen vedensitomiskapasiteetti on sen lehden soluissa, joita kutsutaan hyaliinisoluiksi. Ne ovat suuria, värittömiä ja kuolleita soluja, jotka muodostavat noin 80% kasvin tilavuudesta toimien valtavina vesisäiliöinä kasvillisuuden ylläpitämiseksi. Iholla sphagnum-sammal toimii tehokkaana kosteuttajana.
Stearamidopropyl Dimethylamine Stearamidopropyl Dimethylamine Stearaminopropyl Dimethylamine johdetaan rapsiöljystä eli kyseessä ei ole silikoni, vaan rasvahappopohjainen ainesosa, hiusta hoitava kvatti. Kerrostuu kohtalaisesti hiukseen.
Stearic Acid Steariinihappo Steariinihappo on luonnollinen rasvahappo, joka on valmistettu kasviöljyistä. Se muodostaa iholle suojaavan kerroksen, joka vähentää kosteuden haihtumista. Toimii myös rakenteenantajana kosmeettisissa tuotteissa.
Sucrose Cocoate Sakkaroosikokoaatti Sakkaroosikokoaatti on hellävarainen puhdistus- ja hoitoaine, joka on uutettu kasveista. Lisää puhdistustuotteille ihoa ravitsevaa vaikutusta.
Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter Kaakaovoi Kaakaovoi on kaakaokasvin siementen rasvaa, joka saadaan puristamalla kaakaomassasta tai liuottimien avulla eristämällä. Kaakaovoi on melko kova, halkeileva kasvivoi, joka antaa kosmetiikkatuotteille koostumusta ja jolla on herkkä tuoksu. Sillä on rauhoittava vaikutus ärsyyntyneelle, karhealle ja kuivalle iholle, ja se tekee ihosta pehmeän . Se sitoo kosteutta ihoon, suojaa, sekä palauttaa ihon rasvatasapainon. Siksi se ei ole niin sopiva rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle.
Tocopherol (Vitamin E) Tokoferoli (E-vitamiini) Luontainen E-vitamiini, jota saadaan soijapavuista. Yksi tärkeimmistä antioksidanteista ja vapaiden radikaalien sieppaajista. Auttaa suojaamaan soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vahingoilta. Auttaa hidastamaan ihon ikääntymisprosessia ja juonteiden muodostumista. Lisää ihon kykyä sitoa kosteutta, uusiutua ja parantaa itseään.
Urtica Dioica (Nettle) Leaf Extract Nokkosuute Nokkosuutetta saadaan Urtica dioica-kasvin lehdistä. Se sisältää runsaasti A- ja E-vitamiineja, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja. Nokkosuute sisältää myös arvokkaita vitamiineja, mineraaleja, flavonoideja, karotenoideja ja sitosteroleita jotka ravitsevat ja suojaavat ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä. Nokkosuutteella on myös tulehduksia ehkäisevä vaikutus, joten sitä suositellaan käytettäväksi erilaisten ihon tulehdustilojen lievittämiseen. Perinteisessä kansanlääkinnässä nokkosuutetta on käytetty ulkoisesti myös ihottumien, haavojen ja psoriasiksen hoidossa.
Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract Karpalouute Karpalouutetta saadaan kokonaisista Vaccinium nacrocarpon -marjoista. Karpalouute stimuloi ihon luonnollista uusimisprosessia korkean C-vitamiinipitoisuuden ansiosta. Uute sisältää orgaanisia happoja, jotka lisäävät ihon kykyä imeä tarvittavat ravintoaineet.
Vanillin Vanilliini Vanilliini on maailman suosituin maku- ja tuoksuyhdiste.
Xanthan Gum Ksantaanikumi Ksantaanikumi on luontainen paksuntaja, joka tekee tuotteesta stabiilin. Saadaan sokereista (glukoosi ja sukroosi) luontaisen fermentaation avulla.
Xylitol Ksylitoli Ksylitoli on peräisin luonnollisesta sokerista ksylitolista. Xylitolia käytetään ensisijaisesti kosmetiikassa sen kosteuttavien ja pehmentävien ominaisuuksien vuoksi.
Xylitylglucoside Ksylityyliglukosidi Ksylityyliglukosidi on luonnollinen sokereiden ainesosa. Sillä on ihoa hoitavia ja kosteuttavia ominaisuuksia.
Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride on kationinen polymeeri, joka lisää hiusten pehmeyttä. Se myös lisää tuotteen hoitavuutta sekä antaa ylellisen kermaisen koostumuksen ja runsaan vaahdon.
Dehydroacetic Acid Dehydroetikkahappo Ecocert sertifioitu säilöntäaine. Estää bakteeri- ja hiivakasvustojen syntymistä.

Tilaa uutiskirje

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uusista luonnonkosmetiikan tuotearvosteluista ja uutisista.