Mádara Smart Antioxidants Päivävoide

3 / 5
3/5

Vegaaninen, Pähkinätön, Gluteeniton

Sisältää kuivattavia alkoholeja

ECOCERT

Sisältää allergisoivia ainesosia

Mádara SMART antioxidants fine line minimizing Päivävoide kokemuksia

PLUSSAT

MIINUKSET

Mádara Smart Antioxidants Päivävoide

3 / 5
3/5

Vegaaninen, Pähkinätön, Gluteeniton

Sisältää kuivattavia alkoholeja

ECOCERT

Sisältää allergisoivia ainesosia

VERTAA HINTOJA

Hintataso:

Kallis

Hinta-laatusuhde:

Hyvä

SISÄLLYSLUETTELO

ARVOSTELU

Mádara Smart Antioxidants Fine Line Minimising Day Cream

TUOKSU

Mádara Smart Antioxidants Fine Line Minimising päivävoiteen tuoksu on todella miellyttävä. Ei lainkaan liian voimakas. Voide kuitenkin sisältää useampaa lisättyä hajustetta, kuten limoneenia, linaloolia, eugenolia, sitraalia sekä aromeja. Nämä hajusteet lasketaan myös allergeeneiksi, joten helposti ärtyvälle ja herkälle iholle voidetta ei ehkä kannata levittää. Vaikka voide tuoksuukin normikäyttäjälle miellyttävältä, tuoksuyliherkkien kannattaa ehkä jättää tuote kaupan hyllylle.

KOOSTUMUS

Mádara SMART päivävoiteen koostumus on voiteessa melko ohut ja kevyt, mikä on päivävoiteelle suotavaakin. Voide levittyy vaivatta koko kasvojen iholle, eikä jätä rasvaista tai tahmeaa pintaa. Imeytymisessä olisi kuitenkin parantamisen varaa. Jouduin aamun kiireessä useasti painelemaan kasvojen ihoa kasvopaperilla ennen meikkausta, sillä tuntui, ettei voide ollut kokonaan vielä imeytynyt. Voiteen imeytymiseen kuluu kokonaisuudessaan ehkä 10-15 minuuttia, mikä ei ole paha aika, jos sattuu olemaan kiireetön aamu.

Päivävoide sisältää useita kuivan ihon pelastuksia, kuten hirvensarvisaniaista, sammaluutetta ja jäkäläuutetta. Lisäksi muun muassa jojobaöljy, ruusuvesi ja hyaluronihappo tekevät kuivalle ja kosteusköyhälle iholle nannaa.

Komedogeenisia eli tukkeutumista aiheuttavia aineita voiteessa ovat jojobaöljy, oliiviöljy, tokoferoli eli E-vitamiini sekä askorbyylipalmitaatti eli C-vitamiini. Kaikki nämä asettuvat komedogeenisessa luokittelussa tasolle 2 (asteikolla 0-5), joten kovin tukkeuttavia aineita ne eivät ole.

Voide kuitenkin sisältää kuivattavaa alkoholia ja se mainitaan ainesosalistassa jo kolmantena. Erityisesti herkkäihoiset ja atoopikot välttelevät alkoholia sisältäviä tuotteita, sillä ne ärsyttävät ja kuivattavat helposti ihoa. Alkoholi voi suurina määrinä häiritä ihon talintuotantoa. Lisäksi alkoholilla on hygroskooppisia ominaisuuksia. Tämä tarkoittaa, että alkoholi houkuttelee vettä ja siten kuivattaa ihoa ja iho alkaa halkeilemaan. Tämä vaikutus vähenee, kun alkoholia sekoitetaan veden kanssa. Vaikka siis kosteutat kasvojasi voiteella, alkoholi vähentää sen kosteuttavaa vaikutusta kuivattamalla ihoa lisää. Tuote voi kuitenkin turvallisesti sisältää alle 5% alkoholia, sillä näin pieni määrä ehtii haihtumaan iholta levitysvaiheessa.

KÄYTTÖKOKEMUS

Mádara Smart Antioxidants Fine Line Minimising päivävoidetta aamuisin kasvojen puhdistuksen jälkeen. En käyttänyt voiteen alla seerumia tai kasvovettä. Lisäksi käytin Mádara SMART silmänympärysvoidetta. Useimmiten meikkasin melko pian voiteen levityksen jälkeen. Meikki levittyi todella hyvin kosteusvoiteen päälle. Joskus päivävoiteissa on ollut ongelmana se, että voide ’rullautuu’ meikkivoidetta levittäessä, mutta Smart päivävoiteessa tätä ongelmaa ei onneksi ollut. Voide tuntui iholla myös mukavalta ja kevyen ilmavalta; ei lainkaan liian paksulta tai tunkkaiselta.

Päivän mittaan iho kuitenkin alkoi helpommin kiiltelemään ja jouduin useasti painelemaan ihoa kasvopaperilla. Voide ei kuitenkaan ollut kuivalle iholleni liian paksua, mikä selittäisi kiiltelyn. Päinvastoin, jos olin koko päivän ilman meikkiä, iho tuntui jopa vähän kiristelevän. Voisiko tämä johtua voiteen sisältämästä alkoholista? Toisaalta käytin voidetta vain kesällä, jolloin hikoilu voi myös vaikuttaa asiaan. Ehkä voide sopisi paremmin talvikäyttöön. Voide kuitenkin antoi iholle todella kuulaan lopputuloksen, mikä ei kesäisin ole lainkaan huono juttu.

Kiiltelyongelmasta huolimatta päivävoide oli melko positiivinen kokemus; tuoksu oli miellyttävä, iho tuntui kosteutetulta ja meikki näytti hyvältä. Ei lainkaan huono uusi tuttavuus!

VAIKUTUKSET

Mádara SMART Antioxidants kosteusvoide lupaa vähentävän pieniä juonteita ja tosiaankin ihoni näytti voiteen levittämisen jälkeen tasaisemmalta ja hehkeämmältä. Myös ihon väri tasoittui. Vaikka kosteuttavuuskin oli hyvä, olisin toivonut tuon kiristelevän tunteen poistumista kokonaan. Mádara valmistaa nykyään korvaavana tuotteena Smart Antioxidants Anti-Fatique Urban Moisture Cream voidetta, josta on otettu kuivattava alkoholi kokonaan pois. Se voisi toimia kuivalle iholleni paremmin ja lähtee ehdottomasti kokeiluun seuraavaksi.

Vaikka ihoni saattaa vääristä tuotteista tukkeutua helposti, tämä päivävoide ei tukkeutumista aiheuttanut. Voide sisältääkin melko tuttuja komedogeenisia ainesosia, jotka eivät ole aiemminkaan aiheuttanut minulla tukkeutumista. Erittäin positiivista!

Kaiken kaikkiaan Mádaran Smart Antioxidants Fine Line Minimising päivävoide on oikein hyvä perustuote ja positiivinen uusi tuttavuus.

SUOSITUKSET

Tuote on tarkoitettu kuivalle ja erittäin kuivalle iholle, mutta itse suosittelisin sitä vain kuivalle ja pintakuivalle iholle. Erittäin kuiva iho tarvinnee järeämmän voiteen, eikä alkoholipitoista voidetta voi erittäin kuivalle iholle suositella. Tuote sopinee myös loistavasti normaalille ja ikääntyvälle iholle. Epäpuhtaalle iholle myös hyvä valinta, kunhan ensin tarkistaa sopivatko aiemmin mainitut komedogeenit omalle iholle.

En suosittelisi tuotetta herkälle ja atooppiselle iholle sen sisältämän alkoholin ja useamman hajusteen vuoksi. Myös akneihoa voiteen ainesosat luultavasti ärsyttävät. Rasvoittuvalle iholle tuote ei luultavasti sovi.

OSTAISITKO UUDESTAAN?

Voisin ostaa Mádara SMART Antioxidants Fine Line Minimizing päivävoiteen uudestaan.

VERTAA HINTOJA JA OSTA

Huom! Valmistaja on lopettanut Smart Antioxidants Fine Line Minimising päivävoiteen valmistuksen ja nykyinen vastaava tuote on Smart Antioxidants Anti-Fatigue Urban Moisture Cream. Näiden kahden ainesosalistat eroavat toisistaan.

TESTAAJAN TIEDOT & TESTAUSOLOSUHTEET

Tyyppi:

Kuiva iho, jossa mustapäitä t-alueella. Taipuvainen tukkeutumiseen. Epätasainen ihonväri; punoitusta poskissa.

Testaajan ikä:

29 vuotta

Testausaika:

2 kuukautta

Vuodenaika ja sää testijakson aikana:

Kesä. Kosteaa hellettä ja lämpöä.

Kokemuksen ja arvion perusteella LUONNO suosittelee tuotetta seuraaville:

Kuiva iho

Pintakuiva iho

Epäpuhdas iho

Ikääntyvä iho

Normaali iho

Sekaiho

 

TUOTTEEN TIEDOT

Vaikuttavat aineet:

Poimulehti, hirvensarvisaniainen, jäkälä, sammal, ruusuvesi, macadamiapähkinäöljy, jojobaöljy.

Valmistusmaa:

Latvia

Pakkaus:

Voide on pakattu 50 millilitran muovipakkaukseen. Pumppupullosta voidetta on helppo annostella ja yksi pumppaus riittää koko kasvojen ja kaulan iholle. Pakkauksen voi lajitella kokonaisuudessaan muovinkeräykseen.

Allergeenit:

sitruunahappo, limoneeni, linalooli, eugenoli, sitraali

Ainesosaluettelo (INCI) englanniksi:

Aqua/Water, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cetearyl Olivate, Dicaprylyl Carbonate, Rosa Damascena (Rose) Flower Water, Glycerin, Sorbitan Olivate, Hydrogenated Macadamia Integrifolia (Macadamia) Seed Oil, Aroma/Fragrance, Cellulose, Xanthan Gum, Propanediol, CI77019 (Mica), CI77891 (Titanium Dioxide), Alchemilla Vulgaris (Alchemilla) Extract, Sodium PCA, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Polypodium Vulgare Rhizome (Fern) Extract, Sodium Phytate, Xylitol, Sodium Hyaluronate, Tocopherol (Vitamin E), Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Cetraria Islandica Thallus (Lichen) Extract, Sphagnum Magellanicum (Moss) Extract, Citric Acid, Limonene, Linalool, Eugenol, Benzyl Salicylate, Citral

Ainesosaluettelo (INCI) suomeksi:

Vesi, oliiviöljy, alkoholi, jojobaöljy, setearyyliolivaatti, dikaprylyylikarbonaatti, ruusuvesi, glyseriini, sorbitaaniolivaatti, hydrattu macadamiapähkinäöljy, aromi/hajuste, selluloosa, ksantaanikumi, propyleeniglykoli, kiille, titaanioksidi, poimulehtiuute, natrium-PCA (pyrrolidiinikarboksylaatti), ksylityyliglukosidi, anhydroksylitoli, hirvensarvisaniaisuute, natriumfytaatti, xylitol, natriumhyaluronaatti, tokoferoli (E-vitamiini), askorbyylipalmitaatti (C-vitamiini), hydroloitu hyaluronihappo, jäkäläluute, sammaluute, sitruunahappo, limoneeni, linalooli, eugenoli, bentsyyli-salisylaatti, sitraali

TUOTTEEN LUPAUKSET

"Mádaran Smart Antioxidants Cream edistää ihon nuorekasta ja tervettä hehkua ja tasoittaa juonteita kiihdyttäen kollageenin muodostumista. Luonnolliset antioksidantit puolustavat ihoa vapailta radikaaleilta, joiden pommituksen kohteeksi ihomme joutuu päivittäin. Ohuet juonteet, täyteläisyyden puute, laajentuneet ihohuokoset, sameus, epätasainen ihonväri ja näppylät – nämä ovat yleisimpiä näkyviä merkkejä vapaiden radikaalien aiheuttamista vaurioista.Emme pääse karkuun vapaita radikaaleja. Ympäristön raskasmetallit, UV-säteily, ilmansaasteet, maankuoren luonnollinen säteily, tupakansavu ja torjunta-aineet kuten myös raskas liikunta ja sairaudet aiheuttavat kehoomme ja ihoomme solujemme hapettumista. Vapaat radikaalit ovat jossain määrin ovat ihollemme tärkeitä, mutta niiden liiallinen esiintyminen ihossa voi helposti vahingoittaa terveen ihon rakennetta, tuhota kollageenia ja hapettaa ihon DNA:ta."

"Mádaran kehittämän kasvipohjaisen Smart Antioxidants -yhdisteen on tieteellisesti todistettu kosteuttavan ihoa lisäämällä sen kosteuspitoisuutta 48% sekä neutraloivan vapaiden radikaalien vaikutusta 90%. Yhdiste sisältää pohjoisen ikivihreiden ja kosteiden metsien jäkälää, sammalta, saniaista ja poimulehteä. Kosteuttavien ja kosteuttasitovien ominaisuuksiensa lisäksi nämä arvokkaat ainesosat ovat täynnä antioksidantteja, jotka auttavat korjaamaan soluvaurioita ja estämään ikääntymisen merkkien muodostumisen. Antioksidantit ovat tärkeässä asemassa sillä ne pystyvät tukahduttamaan vapaiden radikaalien muodostumisen ja vähentämään soluvaurioita. Mádaran Smart Antioxidants Cream on kehitetty ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin noin 30+ -iholle. Kuivalle ja erittäin kuivalle iholle."

Mitä mieltä olit tuotearvostelusta? Onko kokemuksesi tuotteesta erilainen vai samanlainen kuin testaajalla?

Jätä kommentti!

5 1 vote
Arvostele artikkeli!
Tilaa
Ilmoita minulle
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments