Oma Gertrude Ravitseva Hiusnaamio

3 / 5
3/5

Vegaaninen, Pähkinätön

Ei sisällä kuivattavia alkoholeja

BHID, Cosmos

Sisältää allergisoivia ainesosia

Oma Gertrude Ravitseva Hiusnaamio kokemuksia

PLUSSAT

MIINUKSET

Oma Gertrude Ravitseva Hiusnaamio

3 / 5
3/5

Vegaaninen, Pähkinätön

Ei sisällä kuivattavia alkoholeja

BHID, Cosmos

Sisältää allergisoivia ainesosia

VERTAA HINTOJA

Hintataso:

Edullinen

Hinta-laatusuhde:

Erinomainen

SISÄLLYSLUETTELO

ARVOSTELU

Oma Gertrude Ravitseva Hiusnaamio

TUOKSU

Oma Gertrude hiusnaamion tuoksu on ihan miellyttävä, ehkä aavistuksen tunkkainen. Se ei nimittäin tuoksu juuri miltään. INCI lista paljastaakin, että naamio ei sisällä muita hajusteita kuin ’parfum’, ja sekin on listassa kolmanneksi viimeimpänä. Hajusteita naamiossa on siis hyvin niukasti, joten se sopii hajuherkille loistavasti.

KOOSTUMUS

Oma Gertrude hiusnaamio on koostumukseltaan paksua ja ihanan kermaista. Naamio levittyy hiuksiin helposti. Tuotetta ei myöskään tarvitse käyttää paljon, sillä naamio on todella riittoisaa. Koostumuksesta naamio saa ehdottomasti plussaa!

Ainesosalista ei paljasta mitään negatiivista. Yllättäen naamiossa on kokoelma melko hyviäkin raaka-aineita! Vaikuttavina aineina ovat kookosöljy, oliiviöljy, viinirypäleensiemenöljy ja vehnäproteiini. Kaikki nämä ovat oikein hyviä hiuksien hoidossa. Viinirypäleensiemenöljyssä on runsaasti B- ja C-vitamiinia sekä proteiineja ja rasvahappoja. Nämä parantavat vaurioituneen hiuksen rakennetta ja tekee hiuksista pehmeät. Kookosöljy hiustuotteissa jakaa mielipiteitä, sillä se ei sovi kaikille. Joidenkin hiuksille se tuo kaivattua kosteutta ja rakennetta. Toisilla se saa hiukset näyttämään ja tuntumaan heinämäisiltä ja kuivilta. Kannattaa testata kookosöljyä omiin hiuksiin ja tarkkailla miten hiukset reagoivat!

Hoitavana ainesosana on myös Distearoylethyl Dimonium Chloride, joka löytyy myös esimerkiksi LUONNON arvostelemasta Mádara Nourish & Repair hoitoaineesta. Distearoylethyl Dimonium Chloride ei ole luonnollinen ainesosa. Se on luonnollisista aineista johdettu kvatti, jolla on hiuksia hoitava ja sähköisyyttä vähentävä vaikutus. Ainetta ei siis voi kutsua luonnollisesksi, sillä se sisältää sekä luonnollisia että synteettisiä ainesosia. Kuitenkin esimerkiksi COSMOS sertifikaatti hyväksyy Distearoylethyl Dimonium Chloriden luonnonkosmetiikan hoitoaineissa. Tämän vuoksi Oma Gertuden hiusnaamiolla on COSMOS sertifikaatti.

Oma Gertrude hiusnaamio ei myöskään sisällä kuivattavia alkoholeja tai sulfaatteja, joten se sopii myös curly girl -metodiin. Näin edulliseksi tuotteeksi ainesosalista on yllättävän hyvä!

KÄYTTÖKOKEMUS

Olen käyttänyt Oma Gertrude hiusnaamiota kerran viikossa kuukauden ajan. Hiukseni ovat kuivat ja vaurioituneet vaalentamisesta, joten korjaava naamio tuli tarpeeseen. Käytin naamiota shampoopesun jälkeen levittämällä tuotetta kosteisiin hiuksiin. Annoin naamion vaikuttaa 5-10 minuuttia, jonka jälkeen huuhtelin sen pois viileällä vedellä. Välillä jätin naamion myös muhimaan pyyhkeen alle saunomisen ajaksi.

Naamion paksun koostumuksen ansiosta se levittyi hiuksiin todella hyvin, eikä hiukset imaisseet sitä samantien. Huuhtoutumisessa oli toivomisen varaa. Huuhtelemiseen joutui käyttämään vettä todella paljon, jotta saisi kaiken pois hiuksista. Pari kertaa huuhtelin hiukset vain normaalisti ja luulin, että kaikki tuote on huuhtoutunut pois. Kuivuttuaan hiukset olivat kuitenkin lähmäiset etenkin niskasta. Tästä opittuani huuhtelin hiukset aina extrahuolellisesti naamiota käyttäessäni.

Kuivuttuaan hiukset olivat ravitumman oloiset ja pehmeät. Hiukset olivat takuttomat ja ne oli helppo selvittää. Kiiltoa naamio ei juurikaan hiuksilleni tuonut. Omalle ohuehkolle tukalleni naamio oli kuitenkin ehkä hieman liian raskas, sillä se latisti hiuksia melko paljon. Ilmavuutta hiukset kaipaavat naamion jälkeen. Tästä johtuen käytinkin naamiota muutaman kerran ennen hiusten pesua kuivaan tukkaan. Annoin naamion vaikuttaa puolisen tuntia ennen pesua, jolloin hiuksista sai ravitut, mutta myös ilmavat!

VAIKUTUKSET

Hiukseni ovat testijakson jälkeen pehmeämmät ja ehdottomasti terveemmän oloiset. Naamiota käytän edelleen ennen pesua tehohoitona, sillä tuote on omille hiuksilleni liian raskasta tavaraa pesun jälkeen käytettäväksi. Tällä tavalla saan naamiosta irti sen parhaat puolet!

SUOSITUKSET

Suosittelisin Oma Gertude hiusnaamiota vauritoituneille ja kuiville hiuksille. Normaalit hiukset tuskin tarvitsevat näin hoitavaa naamiota. Myöskään ohuille hiuksille naamio ei ole nappivalinta. Rasvoittuvat hiukset saattavat rasvoittua entistä enemmän tällä naamiolla.

Paksuille ja kiharille hiuksille tuote voisi sopia mainiosti! Jos hiuksesi kaipaavat enemmänkin proteiinia kuin kosteutta, Oma Gertrude ravitseva hiusnaamio on loistovalinta. Kosteutta janoavalle tukalle suosittelen jotain kosteuttavampaa.

OSTAISITKO UUDESTAAN?

Edullisen hintansa vuoksi voisin ostaa Oma Gertrude ravitsevan hiusnaamion uudestaan. Kokemuksena naamio oli ihan positiivinen.

VERTAA HINTOJA JA OSTA

TESTAAJAN TIEDOT & TESTAUSOLOSUHTEET

Tyyppi:

Kuivat ja vaurioituneet hiukset. Latvoissa kaksihaaraisia. Helposti rasvoittuvat. Lapaluihin asti olevat ohuehkot ja vaalennetut hiukset.

Testaajan ikä:

25 vuotta

Testausaika:

1 kuukausi

Vuodenaika ja sää testijakson aikana:

Syksy

Kokemuksen ja arvion perusteella LUONNO suosittelee tuotetta seuraaville:

Herkkä päänahka

Kiharat hiukset

Kuivat hiukset

Vaurioituneet hiukset

Paksut hiukset

Pitkät hiukset

Värjätyt hiukset

TUOTTEEN TIEDOT

Vaikuttavat aineet:

Oliiviöljy, kookosöljy, viinirypäleensiemenöljy, vehnäproteiini

Valmistusmaa:

Saksa

Pakkaus:

Hiusnaamio on pakattu reilun kokoiseen 300ml muovipurkkiin. Purkissa on kierrekorkki ja sisältä löytyy suojamuovikerros. Purnukkaa on helppo käyttää eikä tuotetta valu reunojen yli. Miinuksena pakkauksessa on se, että kaikki tekstit on vain saksaksi, joten itse en ymmärrä teksteistä sanaakaan. Ohjeet löytyvät pakkauksesta myös ranskaksi ja puolaksi. Englanninkielistä (saati suomenkielistä) pakkausta ei ole saatavilla laisinkaan.

Ainesosaluettelo (INCI) englanniksi:

Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Distearoylethyl Dimonium Chloride, Cocos Nucifera Oil, Olea Europaea Fruit Oil*, Vitis Vinifera Seed Oil*, Hydrolyzed Wheat Protein, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tocopherol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Parfum, CI 77288, CI 77492. *Luomuviljelty

Ainesosaluettelo (INCI) suomeksi:

Vesi, setearyylialkoholi, glyseriini, Distearoylethyl Dimonium Chloride, kookosöljy, oliiviöljy, viinirypäleensiemenöljy, hydroloitu vehnäproteiini, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, tokoferoli (E-vitamiini), natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti, bentsyyialkoholi, dehydroetikkahappo, sitruunahappo, hajuste, CI 77288 (mineraaliväri), CI 77492 (mineraaliväri)

TUOTTEEN LUPAUKSET

Oma Gertrude hiuksia elvyttävä naamio sisältää luonnollisia ainesosia, jotka hoitavat ja ravitsevat kuivia ja vaurioituneita hiuksia. Hiusnaamio vahvistaa hiuksia rakenteellisesti, tekee hiuksista pehmeät ja elastiset ja sillä on hiuksia uudistavia vaikutuksia. Hiuksista tulee helposti kammattavat.

Naamion sisältämät öljyt sisältävät A-, D-, E- ja K-vitamiineja ja 16 eri aminohappoa, jotka ovat välttämättömiä iholle ja hiuksielle. Nämä ainesosat aktivoivat hiusten kosteutta ja antavat hiuksille kaiken tarvittavan kasvua ja vahvuutta varten. Viinirypäleensiemenöljy sisältää runsaasti B- ja C-vitamiinia sekä proteiineja ja rasvahappoja, jotka parantavat vaurioituneen hiuksen rakennetta ja tekee hiuksista pehmeät. Oma Gertrude hiusnaamio sopii kaikille hiustyypeille, erityisesti rasittuneille, vahingoittuneille ja kuiville hiuksille. Sopii myös curly girl -metodiin!

Mitä mieltä olit tuotearvostelusta? Onko kokemuksesi tuotteesta erilainen vai samanlainen kuin testaajalla?

Jätä kommentti!

0 0 votes
Arvostele artikkeli!
Tilaa
Ilmoita minulle
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments