fbpx

Paras C-vitamiiniseerumi eri ihotyypeille

Testasimme luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumit kasvoille ja valitsimme parhaat eri ihotyypeille. C-vitamiini pääsee oikeuksiinsa seerumeissa, sillä ne ovat usein tehokkaampia kuin kasvovoiteet tai kasvovedet. Seerumin ohut koostumus auttaa C-vitamiinin imeytymisessä syvälle ihoon.
paras c-vitamiiniseerumi kasvoille luonnonkosmetiikka

Miten tunnistaa laadukas C-vitamiiniseerumi?

Tehokkaan ja laadukkaan C-vitamiiniseerumin tunnistaa seuraavista ominaisuuksista:

 • C-vitamiiniseerumi on pakattu tummaan ilmatiiviseen lasipulloon. C-vitamiini tuhoutuu ja hapettuu lämmön, valon ja ilman vaikutuksesta.
 • C-vitamiinina on käytetty stabiloituja askorbiinihapon johdannaisia, jotka tunnistaa INCI-listalla nimistä
  • tetrahexyldecyl ascorbate
  • methylsilanol ascorbate
  • ascorbyl palmitate
  • magnesium ascorbyl palmitate
  • magnesium ascorbyl phosphat
  • calcium ascorbate
  • sodium ascorbate
  • sodium acorbyl phosphate
 • Seerumi on väriltään vaaleaa. Hapettunut C-vitamiini värjää tuotteen keltaiseksi, vaaleankeltaiseksi tai jopa ruskeaksi.
 • Seerumi tuoksuu ’normaalilta’. Jos tuote tuoksuu kummalliselta tai oudolta, se on luultavasti pilaantunut.
 • C-vitamiiniseerumissa on vielä päiväystä jäljellä. Vaikka monia kosmetiikkatuotteita voi käyttää päiväyksen mentyä jo umpeen, C-vitamiiniseerumi ei ole yksi näistä tuotteista. C-vitamiiniseerumi pilaantuu nopeasti ja luultavasti parasta ennen -päiväyksen umpeuduttua seerumista on iholle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Murumuru C-vitamiiniseerumi

Paras hinta-laatusuhde

Murumuru C-vitamiiniseerumi on testattavista tuotteista edullisimmasta ja miedoimmasta päästä. Kotimaisen Murumurun C-vitamiinina on käytetty Magnesium Ascorbyl Phosphatea ja askorbiinihappoa. MAP on todistetusti tehokas ja stabiili C-vitamiinin muoto.

Murumuru c-vitamiiniseerumi kokemuksia kasvoille

Tuotteessa ei ole ilmoitettu C-vitamiinin pitoisuuksia, joten C-vitamiinin tehoa on vaikea arvioida. Seerumissa on lisättyjä hajusteita, joten se tuoksuu voimakkaan hedelmäiseltä ja sitruksiselta. Lisäksi se sisältää allergeeneja, joten herkkänenäisille ja herkkänahkaisille tämä ei ehkä ole paras valinta. Seerumin tehot eivät perustu vain C-vitamiiniin, vaan se sisältää useita ihoa rauhoittavia ja tasapainottavia ainesosia, kuten kaurauutetta, hyaluronihappoa ja prebiootteja.

Kokemuksia: Murumurun C-vitamiiniseerumi on koostumukseltaan geelimäistä ja kevyttä. Se levittyy ihoon hyvin, imeytyy nopeasti ja kosteuttaa tehokkaasti. Tuote jättää iholle kuitenkin aavistuksen ’kelmumaisen’ pinnan, joten se toimii parhaiten iltaisin käytettynä.

Seerumi myös hapettuu melko nopeasti, sillä sen väri vaihtuu keltaiseen noin kahdessa kuukaudessa (tämä riippuu tietenkin siitä, kuinka tuore tuote on). Liekö nopea hapettuminen on seurausta pipettipullosta, jolloin purkkiin pääsee ilmaa, sekä askorbiinihaposta, joka on tunnetusti helposti hapettuvaa. Murumurun C-vitamiiniseerumin tulisi olla ostohetkellä vaalean väristä, ei keltaista. Kannattaa siis käyttää tuote yhteen putkeen kuuriluontoisesti loppuun, sillä tätä ei kannata hillota kylppärin kaapissa pitkään.

Kenelle? Normaalille, ikääntyvälle ja kuivalle iholle, joka kaipaa kevyttä kirkastusta ja kosteutta. Sopii myös tukkeutumiseen taipuvalle iholle, sillä tuote ei sisällä komedogeenejä.

Murumuru C-vitamiiniseerumi 24,80€ / 30ml

Novexpert Booster With Vitamin C -seerumi

Paras C-vitamiiniseerumi elottomalle iholle

Novexpertin ylellinen Booster with Vitamin C seerumissa on 25 prosenttinen C-vitamiinipitosuus, joten kyseessä on voimakas tehoseerumi. C-vitamiineina on käytetty kahta C-vitamiinin muotoa: Ascorbyl Methylsilanol Pectinate, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid. Molemmat ovat tehokkaita ja stabiileja C-vitamiineja.

Novexpert C-vitamiini seerumi kokemuksia

Kokemuksia: Korkea C-vitamiinipitoisuus näkyy tuotteen tehoissakin, sillä se todella kirkastaa ihoa, vähentää pieniä juonteita ja lisää ihon kimmoisuutta, sekä tasoittaa ihonväriä. Seerumi tuoksuu ihanan hedelmäiseltä. Koostumukseltaan se on ohutta geeliä. Se levittyy ihoon silkin pehmeästi ja heti levityksen jälkeen ihosta tulee terveen hehkuva. Seerumi ei saa kirkkaan oranssia väriään C-vitamiinista, vaan beetakaroteenista. Seerumin värjäys hankaloittaa hapettumisen tunnistamista, mutta toisaalta oranssi sävy tuo ihoon tervettä hehkua. Tuote ei myöskään lähde rullautumaan meikin alla, eikä rasvoita ihoa päivän mittaan.

Seerumi on pakattu ilmatiiviiseen ja lasiseen pumppupulloon, johon ei pääse ilmaa käytössä. Tämä auttaa tuotteen säilyvyydessä. Novexpert C-vitamiiniseerumi säilyy huomattavasti pidempään kuin Murumurun verrokki. Toisaalta taas Murumurun C-vitamiiniseerumi on kosteuttavampi ja hoitavampi kuin Novexpert.

Korkean C-vitamiinipitoisuuden vuoksi seerumia ei voi suositella ensikertaa C-vitamiinituotteita käyttävälle tai herkkäihoiselle. Kokeneelle C-vitamiinikonkarille taas Novexpert on loistava valinta. Tuote sisältää myös lisättyjä hajusteita ja muita allergeenejä, joten herkkäihoiselle ei paras valinta.

Kenelle? Tehokasta C-vitamiiniseerumia kaipaavalle. Erityisesti ikääntyvälle ja todella samealle iholle.

Novexpert C-vitamiiniseerumi 55€ / 30ml

Mad Hippie C-vitamiiniseerumi

Paras C-vitamiiniseerumi herkälle iholle

Amerikkalainen luonnonkosmetiikan brändi Mad Hippie ihastuttaa pirteillä purkeillaan ja erityisesti tehokkaalla C-vitamiiniseerumillaan. Seerumissa käytetty C-vitamiini on Sodium Ascorbyl Phosphate, joka on stabiili askorbiinihapon muoto.

Mad Hippie c vitamiini seerumi kokemuksia luonnonkosmetiikka

Kokemuksia: Mad Hippie C-vitamiiniseerumin koostumus on ohuempi, kuin Novexpertin ja Murumurun. Seerumin väri on kirkkaan läpinäkyvää, joten hapettumisen näkee tuotteesta helposti. Hapettunut tuote värjääntyy vaalean keltaiseen tai jopa ruskean sävyihin. Seerumi on pakattu tummaan lasiseen pipettikorkilliseen pulloon. Pipettikorkista Mad Hippie saa Murumurun tavoin miinusta, sillä pipetillä tuotteeseen pääsee huomattavasti enemmän ilmaa, kuin suljetulla korkilla. Mad Hippien seerumi tuoksuu myös melko oudolta, mutta se johtuu siitä, ettei se sisällä lisättyjä hajusteita, kuten Novexpert ja Murumuru. Tuote levittyy iholle hyvin, eikä se jätä laisinkaan tahmeaa pintaa. Sopii erinomaisesti meikin alle!

C-vitamiinin lisäksi Mad Hippie seerumissa on E-vitamiinia, feruliinihappoa, hyaluronihappoa, konjak juurta, kamomillauutetta sekä myskisalviaa. Yhdessä C- ja E-vitamiinin kanssa feruliinihappo auttaa torjumaan vapaita radikaaleja ja suojaamaan ihoa aurinkovaurioilta. Konjak juuri auttaa pehmentämään ja tasoittamaan ihoa muodostaen iholle ohuen suojaavan kerroksen. Lisäksi konjak juuri on täynnä ihoa ravitsevia ja hoitavia ravintoaineita. Hyaluronihappo kosteuttaa, ja kamomilla sekä myskisalvia rauhoittavat ihoa.

Mad Hippie Vitamin C Serum on todella miellyttävä, eikä se ole hinnalla pilattu. Seerumi tuo pitkällä käytöllä iholle kaivattua kirkkautta samalla hoitaen ja kosteuttaen. Tämä tuote sopii myös herkälle iholle, sillä se ei sisällä allergeeneja eikä lisättyjä hajusteita tai muita turhia täyteaineita. Seerumissa ei myöskään ole yhtään ihoa tukkivaa ainesosaa, joten se sopii tukkeutumiseen taipuvalle iholle. C-vitamiinipitoisuutta ei tuotteessa ole ilmoitettu, mutta ainesosalistassa C-vitamiini mainitaan jo toisena, joten sitä on tuotteessa ihan kelvollinen määrä.

Kenelle? Edullista, mutta tehokasta C-vitamiinituotetta kaipaavalle. Tehokas etenkin ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin. Tukkeutuvalle ja herkälle iholle loistava valinta!

Mad Hippie Vitamin C Serum 42,95€ / 30ml

100% Pure C-vitamiiniseerumi

Paras C-vitamiiniseerumi kuivalle iholle

100% Pure Vitamin C Seerumissa yhdistyvät kaikki laadukkaan C-vitamiiniseerumin ominaisuudet: C-vitamiinina on käytetty stabiilia Magnesium Ascorbyl Phosphatea, tuote on pakattu tummaan pumppukorkilliseen lasipulloon ja seerumi on väriltään kirkkaan läpinäkyvää. Seerumiin ei siis pääse ilmaa tai valoa hapettamaan ja pilaannuttamaan herkkää C-vitamiinia. Näiden ominaisuuksien lisäksi 100% Pure on vaikutuksiltaan, sekä hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, joten siitä kehkeytyi vertailussa LUONNOn suosikki!

100% Pure c-vitamiiniseerumi luonnonkosmetiikka paras

100% Pure C-vitamiiniseerumissa on 2% C-vitamiinipitoisuus, joten kyseessä on melko mieto seerumi. Tuote sopii erinomaisesti herkälle iholle ja aloitteleville C-vitamiinin käyttäjille. Alhaisen C-vitamiinipitoisuuden ja säilyvyyttä parantavan pakkauksen ansiosta seerumi pysyy käyttöikäisenä pitkään.

Kokemuksia: Seerumi sisältää C-vitamiinin lisäksi myös aloe veraa, omena- ja viinirypäleuutetta sekä parsakaali-, pellavansiemen- ja iltahelokkiöljyä. Lisäksi siinä on oiva annos E-vitamiinia tukemaan C-vitamiinin toimintaa, sekä B5 vitamiinia. Koostumus on vesimäisen ohut, joten se imeytyy ihoon huippunopeasti jättäen iholle silkinpehmeän pinnan. Tahmeudesta ja nahkeudesta ei ole tietoakaan. Pidemmällä käytöllä iho kirkastui ja sameus katosi. Lisäksi seerumi kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

Tuote ei sisällä lisättyjä hajusteita tai ihoa ärsyttäviä ainesosia. Iltahelokkiöljy saattaa kuitenkin joillakin tukkia ihoa ja taikapähkinävesi ei välttämättä sopi herkälle iholle.

Kenelle? Aloitteleville C-vitamiiniseerumeiden käyttäjille ja niille, jotka etsivät tehokasta C-vitamiiniseerumia. Sopii kaikille ihotyypeille, etenkin kuivalle iholle.

100% Pure Vitamin C Serum 44€ / 30ml

Nuori Supreme C-Serum Treatment

Paras C-vitamiiniseerumi epäpuhtaalle iholle

Nuori valmistaa tuorekosmetiikkaa, eli tuotteissa ei ole ihoa ärsyttäviä säilöntäaineita. Supreme-C seerumi on 20 päivän tehokuuri. Pakkauksessa tulee mukana 2kpl 10ml seerumia. C-vitamiinina on käytetty puhdasta askorbiinihappoa, joka sekoitetaan seerumiin tuoreeltaan ja käytetään 10 päivän kuluessa. C-vitamiinipitoisuus on tuotteessa 7,5%. Nuoren C-vitamiiniseerumi ei siis hapetu, kunhan sen käyttää kuuriluontoisesti pois heti sekoituksen jälkeen. C-vitamiini vapautuu seerumiin purkin yläosassa olevasta kapselista, jonka jälkeen se sekoitetaan seerumin sekaan voimakkaasti ravistamalla. Lopuksi korkiksi vaihdetaan pipetti.

Nuori C-vitamiiniseerumi kasvoille kokemuksia luonnonkosmetiikka

Tuotteen ainesosalista on pelkistetty, mutta tehokas. C-vitamiinin lisäksi se sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa ja rauhoittavaa ruusuvettä. Lisäksi ferulihappo auttaa suojautumaan vapailta radikaaleilta ja yhdessä C-vitamiinin kanssa ehkäisee tehokkaasti pigmenttiläiskiä.

Kokemuksia: Testiraati oli yhtä mieltä siitä, että 20 päivän tehokuuri kirkasti ihoa jonkin verran. Tehokuuri teki ihosta tasaisemman ja eloisamman, mutta aknearpiin ja muihin ihon tummentumiin 20 päivää ei riittänyt. Usein pigmenttiläiskien ja ryppyjen vähentyminen näkyy vasta useiden kuukausien säännöllisellä käytöllä. Tuote sopii erinomaisesti epäpuhtaalle iholle, sillä se ei sisällä ihoa tukkivia ainesosia.

Kenelle? Ihon kirkastusta kaipaavalle ja epäpuhtaalle iholle.

Nuori C-vitamiini tehokuuri 110€ / 20ml

Juice Beauty Antioxidant Serum

Paras C-vitamiiniseerumi ikääntyvälle iholle

Juice Beauty antioksidanttiseerumi on ihon vitamiinipommi. C-vitamiinin lisäksi seerumi ravitsee ihoa luomumehuista saatavilla vitamiineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi kasviöljyjen kanssa se kosteuttaa ihoa, ja Q10 avulla auttaa ehkäisemään ihon ennenaikaista vanhenemista. C-vitamiinina on käytetty stabiilia Magnesium Ascorbyl Phosphatea.

Juice Beauty kokemuksia seerumi kasvoille

Kokemuksia: Koostumukseltaan Juice Beauty antioksidanttiseerumi on paksuhkoa läpinäkyvää geeliä. Tuote on pakattu pipettikorkilliseen läpinäkyvään lasipulloon. Se levittyy ihoon hyvin, mutta imeytyy kohtalaisen hitaasti. Seerumi tuntuu iholla myös hieman tahmealta, joten se vaatii ehdottomasti kasvovoiteen tai kasvoöljyn kaveriksi. Tuoksu ei myöskään ole mairitteleva, vaan se muistuttaa lähinnä kirpeää tiskivettä.

Seerumi on voimakkaasti aktivoiva, joten herkälle ja tukkeutuvalle iholle tätä ei voi suositella. Sen sijaan ikääntyvä ja samea iho saa tästä seerumista takuuvarmasti tehoboostia! Hintansa puolesta tuote ei ehkä kuitenkaan kata kaikkia miinuksiaan.

Kenelle? Ikääntyvälle iholle, joka kaipaa tehokasta antioksidanttihoitoa.

Juice Beauty Antioxidant Serum 44€ / 60ml

 

Kuuluvatko C-vitamiinituotteet sinun ihonhoitorutiiniisi? Mitä luonnonkosmetiikan C-vitamiinituotteita olet kokeillut ja mitä vaikutuksia niillä on ollut ihoosi?
Jätä kommentti!

Muuta luettavaa

Suuri kasvoöljyopas – Löydä paras kasvoöljy

Suuri kasvoöljyopas – Löydä paras kasvoöljy

Ihonhoidon kulmakiviin kuuluvat hellävarainen ja huolellinen puhdistus, ihon kosteuttaminen vesipohjaisella tuotteella ja kosteuden lukitseminen ihoon…

Lue lisää

Korealainen ihonhoitorutiini luonnonkosmetiikalla

Korealainen ihonhoitorutiini luonnonkosmetiikalla

Korealainen ihonhoito perustuu iho-ongelmien ennaltaehkäisyyn ja ihon syväkosteuttamiseen. Tarkoituksena on saada heleän kuulas ja hyvinvoiva iho, jota ei tarvitse peittää meikillä. Testasimme ihonhoitorutiinin korealaisella luonnonkosmetiikalla.

Lue lisää

Suomalainen luonnonkosmetiikka – Brändit listattuna

Suomalainen luonnonkosmetiikka – Brändit listattuna

Suomalainen luonnonkosmetiikka valmistetaan maailman puhtaimmista raaka-aineista. Kotimaisen luonnonkosmetiikan kysyntä ja tarjonta on kasvanut viime vuosina…

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uusista luonnonkosmetiikan tuotearvosteluista ja uutisista.