fbpx

Paras C-vitamiiniseerumi eri ihotyypeille

Testasimme luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumit kasvoille ja valitsimme parhaat eri ihotyypeille. C-vitamiini pääsee oikeuksiinsa seerumeissa, sillä ne ovat usein tehokkaampia kuin kasvovoiteet tai kasvovedet. Seerumin ohut koostumus auttaa C-vitamiinin imeytymisessä syvälle ihoon.
paras c-vitamiiniseerumi kasvoille luonnonkosmetiikka

Miten tunnistaa laadukas C-vitamiiniseerumi?

Tehokkaan ja laadukkaan C-vitamiiniseerumin tunnistaa seuraavista ominaisuuksista:

 • C-vitamiiniseerumi on pakattu tummaan ilmatiiviseen lasipulloon. C-vitamiini tuhoutuu ja hapettuu lämmön, valon ja ilman vaikutuksesta.
 • C-vitamiinina on käytetty stabiloituja askorbiinihapon johdannaisia, jotka tunnistaa INCI-listalla nimistä
  • tetrahexyldecyl ascorbate
  • methylsilanol ascorbate
  • ascorbyl palmitate
  • magnesium ascorbyl palmitate
  • magnesium ascorbyl phosphat
  • calcium ascorbate
  • sodium ascorbate
  • sodium acorbyl phosphate
 • Seerumi on väriltään vaaleaa. Hapettunut C-vitamiini värjää tuotteen keltaiseksi, vaaleankeltaiseksi tai jopa ruskeaksi.
 • Seerumi tuoksuu ’normaalilta’. Jos tuote tuoksuu kummalliselta tai oudolta, se on luultavasti pilaantunut.
 • C-vitamiiniseerumissa on vielä päiväystä jäljellä. Vaikka monia kosmetiikkatuotteita voi käyttää päiväyksen mentyä jo umpeen, C-vitamiiniseerumi ei ole yksi näistä tuotteista. C-vitamiiniseerumi pilaantuu nopeasti ja luultavasti parasta ennen -päiväyksen umpeuduttua seerumista on iholle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Murumuru C-vitamiiniseerumi

Paras hinta-laatusuhde

Murumuru C-vitamiiniseerumi on testattavista tuotteista edullisimmasta ja miedoimmasta päästä. Kotimaisen Murumurun C-vitamiinina on käytetty Magnesium Ascorbyl Phosphatea ja askorbiinihappoa. MAP on todistetusti tehokas ja stabiili C-vitamiinin muoto.

Murumuru c-vitamiiniseerumi kokemuksia kasvoille

Tuotteessa ei ole ilmoitettu C-vitamiinin pitoisuuksia, joten C-vitamiinin tehoa on vaikea arvioida. Seerumissa on lisättyjä hajusteita, joten se tuoksuu voimakkaan hedelmäiseltä ja sitruksiselta. Lisäksi se sisältää allergeeneja, joten herkkänenäisille ja herkkänahkaisille tämä ei ehkä ole paras valinta. Seerumin tehot eivät perustu vain C-vitamiiniin, vaan se sisältää useita ihoa rauhoittavia ja tasapainottavia ainesosia, kuten kaurauutetta, hyaluronihappoa ja prebiootteja.

Kokemuksia: Murumurun C-vitamiiniseerumi on koostumukseltaan geelimäistä ja kevyttä. Se levittyy ihoon hyvin, imeytyy nopeasti ja kosteuttaa tehokkaasti. Tuote jättää iholle kuitenkin aavistuksen ’kelmumaisen’ pinnan, joten se toimii parhaiten iltaisin käytettynä.

Seerumi myös hapettuu melko nopeasti, sillä sen väri vaihtuu keltaiseen noin kahdessa kuukaudessa (tämä riippuu tietenkin siitä, kuinka tuore tuote on). Liekö nopea hapettuminen on seurausta pipettipullosta, jolloin purkkiin pääsee ilmaa, sekä askorbiinihaposta, joka on tunnetusti helposti hapettuvaa. Murumurun C-vitamiiniseerumin tulisi olla ostohetkellä vaalean väristä, ei keltaista. Kannattaa siis käyttää tuote yhteen putkeen kuuriluontoisesti loppuun, sillä tätä ei kannata hillota kylppärin kaapissa pitkään.

Kenelle? Normaalille, ikääntyvälle ja kuivalle iholle, joka kaipaa kevyttä kirkastusta ja kosteutta. Sopii myös tukkeutumiseen taipuvalle iholle, sillä tuote ei sisällä komedogeenejä.

Saatavuus: Ruohonjuuri, Stockmann, House of Organic, Hyvinvoinnin

Hinta: 23,90€ / 30ml

Novexpert Booster With Vitamin C -seerumi

Paras C-vitamiiniseerumi elottomalle iholle

Novexpertin ylellinen Booster with Vitamin C seerumissa on 25 prosenttinen C-vitamiinipitosuus, joten kyseessä on voimakas tehoseerumi. C-vitamiineina on käytetty kahta C-vitamiinin muotoa: Ascorbyl Methylsilanol Pectinate, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid. Molemmat ovat tehokkaita ja stabiileja C-vitamiineja.

Novexpert C-vitamiini seerumi kokemuksia

Kokemuksia: Korkea C-vitamiinipitoisuus näkyy tuotteen tehoissakin, sillä se todella kirkastaa ihoa, vähentää pieniä juonteita ja lisää ihon kimmoisuutta, sekä tasoittaa ihonväriä. Seerumi tuoksuu ihanan hedelmäiseltä. Koostumukseltaan se on ohutta geeliä. Se levittyy ihoon silkin pehmeästi ja heti levityksen jälkeen ihosta tulee terveen hehkuva. Seerumi ei saa kirkkaan oranssia väriään C-vitamiinista, vaan beetakaroteenista. Seerumin värjäys hankaloittaa hapettumisen tunnistamista, mutta toisaalta oranssi sävy tuo ihoon tervettä hehkua. Tuote ei myöskään lähde rullautumaan meikin alla, eikä rasvoita ihoa päivän mittaan.

Seerumi on pakattu ilmatiiviiseen ja lasiseen pumppupulloon, johon ei pääse ilmaa käytössä. Tämä auttaa tuotteen säilyvyydessä. Novexpert C-vitamiiniseerumi säilyy huomattavasti pidempään kuin Murumurun verrokki. Toisaalta taas Murumurun C-vitamiiniseerumi on kosteuttavampi ja hoitavampi kuin Novexpert.

Korkean C-vitamiinipitoisuuden vuoksi seerumia ei voi suositella ensikertaa C-vitamiinituotteita käyttävälle tai herkkäihoiselle. Kokeneelle C-vitamiinikonkarille taas Novexpert on loistava valinta. Tuote sisältää myös lisättyjä hajusteita ja muita allergeenejä, joten herkkäihoiselle ei paras valinta.

Kenelle? Tehokasta C-vitamiiniseerumia kaipaavalle. Erityisesti ikääntyvälle ja todella samealle iholle.

Saatavuus: Stockmann, Jolie, Ruohonjuuri, Hyvinvoinnin, House of Organic

Hinta: 58,90€ / 30ml

Pai Stabilised Vitamin C Booster

Paras C-vitamiiniseerumi herkälle iholle

Brittiläinen luonnonkosmetiikan brändi Pai on laadukas herkän ihon luonnonkosmetiikkasarja ja ihastuttaa erityisesti tehokkaalla C-vitamiiniseerumillaan. Seerumissa käytetty C-vitamiini on Ascorbyl Tetraisopalmitate, joka on stabiili askorbiinihapon muoto.

Pai stabilized vitamin c seerumi c-vitamiiniseerumi

Kokemuksia: Pain C-vitamiiniseerumi on testin ainoa öljymäinen ja täysin vedetön c-vitamiinituote. Seerumin väri on kirkkaan läpinäkyvää, joten hapettumisen näkee tuotteesta helposti. Hapettunut tuote värjääntyy vaalean keltaiseen tai jopa ruskean sävyihin. Seerumi on pakattu tummaan lasiseen pipettikorkilliseen pulloon. Pipettikorkista Pai saa Murumurun tavoin miinusta, sillä pipetillä tuotteeseen pääsee huomattavasti enemmän ilmaa, kuin suljetulla korkilla. Pain seerumi tuoksuu myös melko oudolta, mutta se johtuu siitä, ettei se sisällä lisättyjä hajusteita, kuten Novexpert ja Murumuru. Tuote levittyy iholle hyvin, eikä se jätä laisinkaan tahmeaa tai öljyistä pintaa. Sopii erinomaisesti meikin alle!

C-vitamiinin lisäksi Pain seerumissa on kaktusviikunaöljyä ja mustikansiemenöljyä. Tuote on hyvin yksinkertainen, mutta äärimmäisen miellyttävä ja iholle ihanan hoitava.

Pai Stabilised Vitamin C Booster on todella miellyttävä, eikä se ole hinnalla pilattu. Seerumi tuo pitkällä käytöllä iholle kaivattua kirkkautta samalla hoitaen ja kosteuttaen. Tämä tuote sopii myös herkälle iholle, sillä se ei sisällä allergeeneja eikä lisättyjä hajusteita tai muita turhia täyteaineita. Seerumissa ei myöskään ole yhtään ihoa tukkivaa ainesosaa, joten se sopii tukkeutumiseen taipuvalle iholle. C-vitamiinipitoisuus on yksi testin korkeimmista, mutta tuote ei ärsytä herkkääkään ihoa. Tämän takia Pain seerumi on ehdottomasti testiryhmän suosikki! Ainoa miinus tulee hyvin pienestä 10ml purkista, sillä tuote kuluu loppuun harmillisen nopeasti.

Kenelle? Kaikille ihotyypeille, erityisesti tukkeutuvalle ja herkälle iholle loistava valinta! Kasvoöljyjen ystäville.

Saatavuus: Jolie

Hinta: 19€ / 10ml

 

Mádara Vitamin C Intense Glow Concentrate

Paras C-vitamiiniseerumi kuivalle iholle

Mádaran C-vitamiiniseerumissa C-vitamiinina on käytetty stabiilia Ascorbyl Glucosidea, tuote on pakattu ilmatiiviiseen pumppukorkilliseen pulloon. Seerumiin ei siis pääse ilmaa tai valoa hapettamaan ja pilaannuttamaan herkkää C-vitamiinia.

Madara c-vitamiiniseerumi

Mádaran C-vitamiiniseerumissa ei ole ilmoitettu C-vitamiinin pitoisuutta ja tuote on värjätty keltaiseksi. Koostumus on emulsiomainen ja todella miellyttävä iholla. Tuote sopii erinomaisesti herkälle iholle ja aloitteleville C-vitamiinin käyttäjille. Säilyvyyttä parantavan pakkauksen ansiosta seerumi pysyy käyttöikäisenä pitkään.

Kokemuksia: Seerumi on perustuu heleyttävään C-vitamiinikonsentraattiin, jonka teho perustuu feruliihihapon ja C sekä E-vitamiinien kombinaatioon. Seerumi sisältää C-vitamiinin lisäksi myös jojobaöljyä, tyrniöjyä, lakkauutetta ja hyaluronihappoa. Koostumus on kevyt emulsiovoide, joten se imeytyy ihoon huippunopeasti jättäen iholle silkinpehmeän pinnan. Tahmeudesta ja nahkeudesta ei ole tietoakaan. Pidemmällä käytöllä iho kirkastui ja sameus katosi. Lisäksi seerumi kosteuttaa ihoa tehokkaasti, ja se sopii erinomaisesti meikin alle tuomaan heleyttä. Pitkäaikainen käyttö ei myöskään ärsyttänyt tai kuivattanut ihoa.

Kenelle? Aloitteleville C-vitamiiniseerumeiden käyttäjille ja niille, jotka etsivät tehokasta C-vitamiiniseerumia. Sopii kaikille ihotyypeille, etenkin kuivalle iholle.

Saatavuus: Ruohonjuuri, Jolie, Bangerhead, Nordicfeel, Stockmann, House of Organic

Hinta: 46,90€ / 30 ml

Nuori Supreme C-Serum Treatment

Paras C-vitamiiniseerumi epäpuhtaalle iholle

Nuori valmistaa tuorekosmetiikkaa, eli tuotteissa ei ole ihoa ärsyttäviä säilöntäaineita. Supreme-C seerumi on 20 päivän tehokuuri. Pakkauksessa tulee mukana 2kpl 10ml seerumia. C-vitamiinina on käytetty puhdasta askorbiinihappoa, joka sekoitetaan seerumiin tuoreeltaan ja käytetään 10 päivän kuluessa. C-vitamiinipitoisuus on tuotteessa 7,5%. Nuoren C-vitamiiniseerumi ei siis hapetu, kunhan sen käyttää kuuriluontoisesti pois heti sekoituksen jälkeen. C-vitamiini vapautuu seerumiin purkin yläosassa olevasta kapselista, jonka jälkeen se sekoitetaan seerumin sekaan voimakkaasti ravistamalla. Lopuksi korkiksi vaihdetaan pipetti.

Nuori C-vitamiiniseerumi kasvoille kokemuksia luonnonkosmetiikka

Tuotteen ainesosalista on pelkistetty, mutta tehokas. C-vitamiinin lisäksi se sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa ja rauhoittavaa ruusuvettä. Lisäksi ferulihappo auttaa suojautumaan vapailta radikaaleilta ja yhdessä C-vitamiinin kanssa ehkäisee tehokkaasti pigmenttiläiskiä.

Kokemuksia: Testiraati oli yhtä mieltä siitä, että 20 päivän tehokuuri kirkasti ihoa jonkin verran. Tehokuuri teki ihosta tasaisemman ja eloisamman, mutta aknearpiin ja muihin ihon tummentumiin 20 päivää ei riittänyt. Usein pigmenttiläiskien ja ryppyjen vähentyminen näkyy vasta useiden kuukausien säännöllisellä käytöllä. Tuote sopii erinomaisesti epäpuhtaalle iholle, sillä se ei sisällä ihoa tukkivia ainesosia.

Kenelle? Ihon kirkastusta kaipaavalle ja epäpuhtaalle iholle.

Saatavuus: Twistbe, Bangerhead

Hinta: 95€ / 20ml

Lavera Glow By Nature C-vitamiiniseerumi

Paras C-vitamiiniseerumi normaalille iholle

Laveran superedullinen C-vitamiiniseerumi on ihon vitamiinipommi. C-vitamiinin lisäksi seerumi sisältää luonnollista koentsyymi Q10, joka auttaa ehkäisemään ihon ennenaikaista vanhenemista. C-vitamiinina on käytetty stabiilia Ascorbyl Glucosidea.

lavera glow by nature c vitamiini seerumi

Kokemuksia: Koostumukseltaan Laveran C-vitamiiniseerumi on melko täyteläinen voidemainen seerumi. Tuote on pakattu lähes läpinäkyvään pumppukorkilliseen muovipulloon, joten se on melko hyvin suojattu hapettumiselta. Se levittyy ja imeytyy ihoon hyvin ja tuntuu miellyttävältä iholla. Tuoksuu melko vahvasti sitrukselle.

Seerumi sisältää jonkin verran ärsyttäviä ja ihoa tukkivia ainesosia, joten sitä ei voi suositella herkälle ja epäpuhtaalle iholle. Se sisältää myös ihoa kuivattavaa alkoholia, joten kuivalle iholle se ei ole paras valinta.

Kenelle? Normaalille iholle, joka kaipaa kirkastavaa tehoboostia.

Saatavuus: Jolie, Lyko, Stockmann, Hyvinvoinnin

Hinta: 24,90€ / 30 ml

 

Juice Beauty Antioxidant Serum

Paras C-vitamiiniseerumi ikääntyvälle iholle

Juice Beauty antioksidanttiseerumi on ihon vitamiinipommi. C-vitamiinin lisäksi seerumi ravitsee ihoa luomumehuista saatavilla vitamiineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi kasviöljyjen kanssa se kosteuttaa ihoa, ja Q10 avulla auttaa ehkäisemään ihon ennenaikaista vanhenemista. C-vitamiinina on käytetty stabiilia Magnesium Ascorbyl Phosphatea.

Juice Beauty kokemuksia seerumi kasvoille

Kokemuksia: Koostumukseltaan Juice Beauty antioksidanttiseerumi on paksuhkoa läpinäkyvää geeliä. Tuote on pakattu pipettikorkilliseen läpinäkyvään lasipulloon. Se levittyy ihoon hyvin, mutta imeytyy kohtalaisen hitaasti. Seerumi tuntuu iholla myös hieman tahmealta, joten se vaatii ehdottomasti kasvovoiteen tai kasvoöljyn kaveriksi. Tuoksu ei myöskään ole mairitteleva, vaan se muistuttaa lähinnä kirpeää tiskivettä.

Seerumi on voimakkaasti aktivoiva, joten herkälle ja tukkeutuvalle iholle tätä ei voi suositella. Sen sijaan ikääntyvä ja samea iho saa tästä seerumista takuuvarmasti tehoboostia! Hintansa puolesta tuote ei ehkä kuitenkaan kata kaikkia miinuksiaan.

Kenelle? Ikääntyvälle iholle, joka kaipaa tehokasta antioksidanttihoitoa.

Juice Beauty Antioxidant Serum 44€ / 60ml

 

Kuuluvatko C-vitamiinituotteet sinun ihonhoitorutiiniisi? Mitä luonnonkosmetiikan C-vitamiinituotteita olet kokeillut ja mitä vaikutuksia niillä on ollut ihoosi?
Jätä kommentti!

Muuta luettavaa

Luonnonkosmetiikan sertifikaatit ja sertifiointi

Luonnonkosmetiikan sertifikaatit ja sertifiointi

Luonnonkosmetiikan tunnistaa parhaiten luonnonkosmetiikan sertifikaateista. Sertifioija eli tuotteen valmistajista riippumaton taho tarkastaa tuotteet raaka-aineiden ja valmistusmenetelmien osalta.

Lue lisää

Korealainen ihonhoitorutiini luonnonkosmetiikalla

Korealainen ihonhoitorutiini luonnonkosmetiikalla

Korealainen ihonhoito perustuu iho-ongelmien ennaltaehkäisyyn ja ihon syväkosteuttamiseen. Tarkoituksena on saada heleän kuulas ja hyvinvoiva iho, jota ei tarvitse peittää meikillä. Testasimme ihonhoitorutiinin korealaisella luonnonkosmetiikalla.

Lue lisää

Ruusunmarjaöljy: Kokemuksia parhaista tuotteista

Ruusunmarjaöljy: Kokemuksia parhaista tuotteista

Ruusunmarjaöljy on yksi luonnonkosmetiikan tähtiraaka-aineista, eikä syyttä. Ruusunmarjaöljyllä on lukemattomia ihoa hoitavia vaikutuksia ja se…

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uusista luonnonkosmetiikan tuotearvosteluista ja uutisista.