fbpx

C-vitamiini ihonhoidossa

C-vitamiini ihonhoito opas käyttö paras c-vitamiiniseerumi luonnonkosmetiikka

C-vitamiini on ollut suuressa suosiossa kosmetiikassa, eikä syyttä: C-vitamiini todella toimii. C-vitamiini auttaa moniin eri iho-ongelmiin, kuten epätasaiseen ihon sävyyn, karheaan ihoon, pieniin juonteisiin ja arpiin, sekä ihon sameuteen.

Selvitimme kaiken mitä sinun tulisi tietää C-vitamiinista ihonhoidossa ja miten parhaiten hyödyntää sen etuja. Testasimme luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumit kasvoille ja valitsimme parhaat C-vitamiiniseerumit eri ihotyypeille. Löydät testitulokset artikkelin lopusta.

C-vitamiini ihonhoidossa

C-vitamiini ei ole elintärkeää vain elimistön ravintoaineena, vaan sitä löytyy myös ihosta. C-vitamiinia löytyy ihon uloimmasta kerroksesta, orvaskenista (epidermis). Ihon uloimmassa kerroksessa ovat muun muassa melanosyytit, jotka vastaavat pigmenttimelaniinin muodostumisesta iholla. Lisäksi C-vitamiinia on ihon syvemmässä kerroksessa, dermiksessä, heti epidermiksen alla. Tämä ihokerros vastaa fibroblastien avulla kollageenin tuotannosta. Palaamme takaisin melaniiniin ja kollageeniin myöhemmin. C-vitamiinipitoisuus molemmissa ihokerroksissa voi vaarantua muun muassa ikääntymisen, UV-altistuksen tai ympäristön saasteiden vuoksi. C-vitamiini kulkeutuu iholle verenkierron kautta. Niin sanottuja askorbiinihapon kuljetusproteiineja löytyy soluista kaikissa ihon kerroksissa. Erityisesti keratinosyyteillä on suuri kapasiteetti kuljettaa C-vitamiinia.

c vitamiiniseerumi paras c vitamiini seerumi luonnonkosmetiikka

Seuraavaksi kerromme kaiken mikä sinun tulisi tietää C-vitamiinista ihonhoidossa. Lisäksi olemme analysoineet ja arvostelleet parhaat luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumit eri ihotyypeille.

C-vitamiini on tehokas antioksidantti

C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka neutralisoi vapaita radikaaleja. Vapaat radikaalit ovat erittäin reaktiivisia molekyylejä, jotka voivat vaurioittaa kehon erilaisia molekyylejä, kuten proteiineja, lipidejä ja nukleiinihappoja. Iho voi altistua vapaille radikaaleille muun muassa ympäristön saasteiden ja epäpuhtauksien kautta, mutta suurin altistus aiheutuu auringon UV-säteilystä. Vapaita radikaaleja syntyy myös kehon oman sisäisen aineenvaihdunnan kautta. Vapaiden radikaalien sisäinen tuotanto lisääntyy iän myötä, kun taas niitä torjuvat puolustusmekanismit vähenevät. Tämä epätasapaino johtaa solurakenteiden asteittaiseen vaurioitumiseen ja ennenaikaiseen ikääntymiseen.

Antioksidantit ovat aineita, jotka viivyttävät, estävät tai poistavat vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita. C-vitamiini toimii kahdella eri tavalla vapaiden radikaalien torjumiseksi. Ensinnäkin, C-vitamiini neutralisoi vapaita radikaaleja ihossa. Toiseksi, se uudistaa ihon alfa-tokoferolitasoja (E-vitamiini), mikä auttaa torjumaan vapaiden radikaalien aiheuttamia ihovaurioita.

C-vitamiini ihonhoidossa

Antioksidanttisten ominaisuuksien vuoksi C-vitamiini auttaa ihon luonnollisessa uudistumisprosessissa. Samalla tavoin, kuin C-vitamiinipitoisten ruokien syöminen auttaa kehoa suojautumaan vapailta radikaaleilta, myös iholle levitettynä C-vitamiini suojaa ihoa ympäristön saasteilta ja UV-vaurioilta. Lyhyesti antioksidantit estävät tai vähentävät solujen vaurioita neutraloimalla vapaiden radikaalien tuotantoa. Toisin sanoen antioksidantit auttavat pitämään kehomme ja ihosolumme terveinä. Tästä syystä C-vitamiini muun muassa auttaa pitämään ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä loitolla.

C-vitamiini edistää ihon kollageenin ja elastiiinin tuotantoa

C-vitamiinin hyödyt iholle ei rajoitu vain sen antioksidanttisuuteen. Sillä on paljon muita ihoa parantavia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä välttämättömän lisän jokaisen ihonhoitorutiiniin. Kollageeni on proteiini ja ihon dermiksen, eli toisen kerroksen, rakennusosa. Sen tehtävänä on vahvistaa ja tukea ihoamme. Ikääntyessään nämä rakennuspalikat huononevat, kun kollageenin tuotanto hidastuu ja elastiini, toinen ihon proteiini, on vähemmän joustava. Tämä johtaa ryppyihin ja muihin tyypillisiin ihon ikääntymisen merkkeihin.

C-vitamiini vaikuttaa ja edistää sekä määrällistä kollageenisynteesiä että kvalitatiivisia muutoksia kollageenimolekyylissä. C-vitamiini antaa siis tuplahyödyn iholle, auttamalla ihoa pysymään kiinteänä, terveenä ja nuorempana.

C-vitamiini kasvoille

C-vitamiini on todella hapanta, joten se nopeuttaa ihon kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Kollageeni ja elastiini ovat molemmat luonnossa esiintyviä proteiinikuituja, jotka auttavat pitämään ihon kimmoisana ja kiinteänä. Edistämällä kollageenin tuotantoa, C-vitamiini voi auttaa estämään ihon ennenaikaista vanhenemista.

C-vitamiini hillitsee ihon melaniinin tuotantoa

C-vitamiini on myös loistava apu pigmenttiläiskien hoitoon. Ihon uloimman kerroksen, epidermiksen, melanosyytit muodostavat melaniinia. Melaniini on ruskea pigmentti, joka tuottaa normaalin ihonvärin ja aiheuttavat ihon ruskettumisen. Ihon liiallinen melaniinin tuotanto aiheuttaa pigmenttiläiskiä ja muita värimuutoksia ihoon. C-vitamiini on oiva apu tähän ongelmaan, sillä se estää ihon melaniinin tuotantoa. Jatkuvalla ja säännöllisellä käytöllä C-vitamiini voi auttaa estämään pigmenttiläiskien muodostumista ja pitämään ihon kirkkaana. C-vitamiini yhdistetään usein soijaan ja / tai lakritsiin, jotta saadaan entistä parempi vaikutus pigmenttiläiskien ehkäisemiseen.

Tutkittuja C-vitamiinin hyötyjä ihonhoidossa ovat muun muassa

 • Antioksidanttiset ominaisuudet suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta, kuten ilmansaasteilta ja aurinkovaurioilta.
 • Stimuloi kollageenin, elastiinin ja hyaluronihapon tuotantoa, mikä voi vähentää juonteiden näkymistä ja syntymistä, sekä auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa.
 • Hillitsee melaniinin tuotantoa, joten C-vitamiini voi vaalentaa ihoa.
 • Vaalentaa aknearpia ja pigmenttiläiskiä, sekä tasoittaa ihon väriä.
 • C-vitamiinilla on anti-inflammatorisia vaikutuksia, joten se rauhoittaa tulehduksia.
 • Kirkastaa ihoa C-vitamiinin kuorivan vaikutuksen ansiosta.

C-vitamiini kosmetiikassa

Ainesosana C-vitamiini, eli askorbiinihappo, on kosmetiikassa kuitenkin haastava. Askorbiinihappo eli on samalla tehokkain, sekä epävakain C-vitamiinin muoto ihonhoidossa. Puhdas askorbiinihappo muun muassa imeytyy ihoon kaikista tehokkaimmin. C-vitamiinia on kuitenkin vaikea pitää stabiilina, sillä sen tehot tuhoutuvat valon, veden ja lämmön vaikutuksesta. Tehojen tuhoutumisen lisäksi askorbiinihappo hapettuu nopeasti ja muuttuu dehydroaskorbiinihapoksi (DHAA), joka hajoaa edelleen hapoiksi, joilla on erittäin ihoa ärsyttävä vaikutus. Toisin sanoen huonolaatuinen C-vitamiinituote voi pahimmassa tapauksessa hapettuessaan synnyttää entistä enemmän vapaita radikaaleja ja happamia sivutuotteita, jotka vahingoittavat ihoa. Jotta askorbiinihappo voisi imeytyä ihoon, se tarvitsee erittäin happaman ympäristön (pH alle 3,5). Näin alhainen pH-taso on lähinnä ihoa kuorivissa tuotteissa (jos niissäkään), joten päivittäin käytettynä näin alhaisen pH-tason tuotteen käyttö olisi iholle todella vahingollista.

C-vitamiini seerumi kosmetiikassa

Askorbiinihapon epävakauden takia on C-vitamiinista kehitetty vakaampia muotoja, joita voi tehokkaasti ja turvallisesti käyttää kosmetiikassa. C-vitamiinituotteen tehokkuuteen vaikuttaa eniten se, mitä C-vitamiinin muotoa tuotteessa on käytetty. Erilaiset C-vitamiinijohdannaiset ovat vakaita, eivätkä ne hajoa tai hapetu valon tai lämmön vaikutuksesta. Lisäksi ne ovat hellävaraisempia iholle, eivätkä ne ole yhtä riippuvaisia tuotteen pH:sta. C-vitamiinijohdannaiset eivät kuitenkaan ole yhtä tehokkaita kuin puhdas askorbiinihappo. Kuitenkin ihonhoitotuotteissa on pakko käyttää C-vitamiinijohdannaisia, jotta ne säilyisivät hyvänä ja tehokkaina myös kuluttajan kylppärin kaapissa.

Miten tunnistaa laadukas C-vitamiiniseerumi?

Paras tuote hyödyntää C-vitamiinin ominaisuuksia ihonhoidossa on C-vitamiiniseerumi, sillä seerumit ovat tehokkaampia kuin voiteet tai kasvovedet. Seerumin kevyen koostumuksen ansiosta ainesosat imeytyvät syvälle ihoon. Lisäksi seerumin aineosat ovat vahvoja. Ne ovat paljon tehokkaampia ja tiheämpiä kuin voiteiden ainesosat.

C-vitamiinin tehokkuus myös kasvaa, kun sen yhdistää muuhun tehokkaaseen antioksidanttiin, kuten E-vitamiiniin. Yhdistettynä ne suojaavat kaksin kerroin ihoa vapailta radikaaleilta. Lisäksi tehokas C-vitamiiniseerumi on pakattu aina tummaan lasipulloon, sillä C-vitamiini menettää tehonsa valolle altistuttuaan. Tumma lasipullo auttaa ylläpitämään C-vitamiinin stabiilisuutta.

Tehokkaan ja laadukkaan C-vitamiiniseerumin tunnistaa seuraavista ominaisuuksista:

C-vitamiiniseerumi on pakattu tummaan ilmatiiviseen lasipulloon. C-vitamiini tuhoutuu ja hapettuu lämmön, valon ja ilman vaikutuksesta.

C-vitamiinina on käytetty stabiloituja askorbiinihapon johdannaisia, jotka tunnistaa INCI-listalla nimistä:

 • tetrahexyldecyl ascorbate
 • methylsilanol ascorbate
 • ascorbyl palmitate
 • magnesium ascorbyl palmitate
 • magnesium ascorbyl phosphat
 • calcium ascorbate
 • sodium ascorbate
 • sodium acorbyl phosphate

Seerumi on väriltään vaaleaa. Hapettunut C-vitamiini värjää tuotteen vaaleankeltaiseksi, keltaiseksi tai jopa ruskean sävyiseksi.

Seerumi tuoksuu ’normaalilta’. Jos tuote tuoksuu kummalliselta tai oudolta, se on luultavasti pilaantunut.

C-vitamiiniseerumissa on vielä päiväystä jäljellä. Vaikka monia kosmetiikkatuotteita voi käyttää päiväyksen mentyä jo umpeen, C-vitamiiniseerumi ei ole yksi näistä tuotteista. C-vitamiiniseerumi pilaantuu nopeasti ja luultavasti parasta ennen -päiväyksen umpeuduttua seerumista on iholle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Parhaat luonnonkosmetiikan c-vitamiiniseerumit eri ihotyypeille – Testattu & arvioitu

C-vitamiiniseerumi tulisi valita ihotyypin ja ihon tarpeiden mukaan. Herkälle iholle ei kannata heti alussa käyttää vahvoja C-vitamiinituotteita. Toisaalta pigmenttiläiskiin ja aknearpiin voidaan käyttää suurempiakin pitoisuuksia. Yleisesti voidaan sanoa, että C-vitamiinin käyttö ihonhoidossa tulisi aloittaa pienillä pitoisuuksilla ja kasvattaa pitoisuutta pikkuhiljaa.

Testasimme ja arvioimme luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumit ja valitsimme kolme parasta eri ihotyypeille. Kukin tuote on arvioitu niiden ainesosien, sekä käyttökokemuksen perusteella eri ihotyypeille sopiviksi. Tämän oppaan avulla löydät helposti juuri omalle iholle sopivan tuotteen.

Mikäli haluat lukea kaikkien testattujen tuotteiden arviot, lue myös:
Luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumit vertailussa – Mikä on paras ja tehokkain?

C-vitamiiniseerumin käyttö

C-vitamiinin käyttö iholla kannattaa aloittaa varovasti. Etenkin herkkä iho saattaa reagoida siihen alussa voimakkaasti, joten alussa kannattaa käyttää vain alhaisen pitoisuuden mietoja C-vitamiiniseerumeja. Viiden prosentin C-vitamiinipitoisuus seerumissa on yleensä riittävän hellävarainen niin herkälle kuin vähemmän herkällekin iholle. Vähitellen ihon tottuessa C-vitamiiniseerumeihin, pitoisuutta voi kasvattaa jopa 20 prosenttiin saakka. Suuri C-vitamiinipitoisuus kirkastaa ihoa nopeammin ja tasoittaa ihon sävyä tehokkaammin.

C-vitamiiniseerumi tulisi lisätä iholle heti kasvojen pesun jälkeen, jotta C-vitamiini pääsee vaikuttamaan iholla. Seerumin voi lisätä myös kasvoveden jälkeen, mutta aina ennen kasvovoidetta tai kasvoöljyä.

C-vitamiiniseerumi kokemuksia

Testasimme seitsemän luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumia ja valitsimme kolme parasta eri ihotyypeille.

Testatut tuotteet

Mádara Vitamin C Intense Glow Concentrate – Paras kuivalle iholle

Madara c-vitamiiniseerumi

C-vitamiinipitoisuus: Ei ilmoitettu

Käytetty C-vitamiinin muoto: Ascorbyl Glucoside

Pakkaus: Ilma- ja valotiivis muovipurkki. Pumppusuutin.

Koostumus ja käyttökokemus: Ohut emulsiovoide. Imeytyy nopeasti eikä jätä tahmaisen nahkeaa pintaa. Erittäin miellyttävä ihotuntuma ja toimii hyvin myös meikin alla rullautumatta. Imeytyy nopeasti.

Vaikutukset: Pitkällä ja säännöllisellä käytöllä kirkastaa sameaa ihoa. Seerumi on perustuu heleyttävään C-vitamiinikonsentraattiin, jonka teho perustuu feruliihihapon ja C sekä E-vitamiinien kombinaatioon.

Muuta: Mahdollista hapettumista ei voi havaita, sillä tuote on värjätty keltaiseksi.

Kenelle? Helppoa C-vitamiiniseerumia kaipaavalle. Tätä tuotetta on helppo käyttää päivittäin myös meikin alla. Kuivalle iholle nappivalinta, sillä tuote on voidemainen ja samalla hoitava ja kosteuttava.

Saatavuus: Ruohonjuuri, Jolie, Bangerhead, Nordicfeel, Stockmann, House of Organic

Hinta: 46,90€ / 30 ml

Novexpert Booster With Vitamin C – Paras elottomalle iholle

Novexpert C-vitamiini seerumi kokemuksia

C-vitamiinipitoisuus: 25%

Käytetty C-vitamiinin muoto: Ascorbyl Methylsilanol Pectinate ja 3-O-Ethyl Ascorbic Acid

Pakkaus: Lasinen ja ilmatiivis pullo, jossa pumppusuutin.

Koostumus ja käyttökokemus: Ohut geelimäinen koostumus. Levittyy helposti iholle ja imeytyy nopeasti. Ei jätä tahmaista pintaa iholle.

Vaikutukset: Pitkällä ja säännöllisellä käytöllä kirkastaa ihoa, vähentää pieniä juonteita ja lisää ihon kimmoisuutta, sekä tasoittaa ihonväriä.

Muuta: Mahdollista hapettumista ei voi havaita, sillä tuote on värjätty beetakaroteenilla oranssiksi.

Kenelle? Samealle ja elottomalle iholle. Kokeneelle C-vitamiinituotteiden käyttäjälle. Varoen herkällä iholle ja aloittelijoille.

Saatavuus: Stockmann, Jolie, Ruohonjuuri, Hyvinvoinnin, House of Organic

Hinta: 58,90€ / 30ml

Pai Stabilised Vitamin C – Paras herkälle iholle

Pai stabilized vitamin c seerumi c-vitamiiniseerumi

C-vitamiinipitoisuus: 20%

Käytetty C-vitamiinin muoto: Ascorbyl Tetraisopalmitate

Pakkaus: Tumma lasipullo, jossa pipettikorkki.

Koostumus ja käyttökokemus: Öljypohjainen, vedetön koostumus. Kirkkaan läpinäkyvää, jolloin hapettuminen on helppo havaita. Levittyy hyvin iholle ja imeytyy nopeasti. Ihotuntuma on ihanan hoitava ja pehmeä. Sisältää ihoa hoitavia laadukkaita öljyjä, kuten kaktusviikunaöljyä ja mustikansiemenöljyä. Ei rullaudu meikin alla, eikä jätä tahmaista tai öljyistä pintaa.

Vaikutukset: Kirkastaa ja tuo eloa ihoon. Vaikka C-vitamiinia on paljon, tuote ei ärsytä tai kuivata herkkääkään ihoa. Pai on erityisesti herkälle iholle kehitetty sarja, joten tuote on samalla erittäin hoitava ja ihoystävällinen.

Muuta: Ei sisällä ihoa ärsyttäviä tai tukkivia aineososia.

Kenelle? Kaikille ihotyypeille. Sopii erinomaisesti myös herkälle, epäpuhtaalle ja kuivalle iholle.

Pai Stabilised Vitamin C Booster – 19€ / 10ml

Usein kysytyt kysymykset

Sopivatko C-vitamiinituotteet kuivalle iholle?
C-vitamiinin vaikutukset ihon kuivuuteen ovat edelleen epäselviä. Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että C-vitamiinilla on vaikutusta ihon läpi tapahtuvaan veden haihtumiseen (trans-epidermal water loss, TEWL). Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että C-vitamiini voi lisätä ihon läpi tapahtuvaa veden haihtumista. Toisaalta monet tutkimukset osoittavat, että C-vitamiini voi vähentää kuivasta ihosta aiheutuneita vaurioita.

Voiko C-vitamiiniseerumia käyttää päivittäin?
Kyllä, C-vitamiiniseerumi on tuote, jota voi käyttää joka päivä. C-vitamiiniseerumi ei ärsytä ihoa päivittäin käytettynä. C-vitamiini on kuitenkin valoherkkä ainesosa, joten auringonvalo saattaa muuttaa seerumin toimintaa. Päivisin käytettynä seerumin kanssa tulisi käyttää myös aurinkosuojaa. Bonuksena C-vitamiiniseerumi lisää aurinkovoiteiden tehoa.

Voiko C-vitamiiniseerumi kuoria ihoa?
Kyllä, C-vitamiini voi ärsyttää ihoa ja aiheuttaa ihon kuoriutumista. Mitä suurempi C-vitamiinipitoisuus seerumissa on, sitä enemmän sillä on vaikutusta iholle. Nämä vaikutukset voivat olla sekä hyviä että huonoja, riippuen ihotyypistä. On suositeltavaa käyttää C-vitamiinituotetta, jonka pitoisuus on 2–10 prosenttia. 10-20 prosenttinen C-vitamiinipitoisuus voi ärsyttää ihoa ja aiheuttaa ihon kuoriutumista.

Kosteuttaako C-vitamiiniseerumi ihoa?
Kyllä, C-vitamiini kosteuttaa ihoa. C-vitamiinin johdannaista kutsutaan magnesiumfosfaatiksi. Tämä yhdiste auttaa erinomaisesti kosteuttamaan ihoa. Sen kosteutustehon lisäksi, se myös auttaa estämään veden haihtumista iholta. Tällä tavoin iho kosteutuu ja myös pysyy kosteutettuna.

Vaalentaako C-vitamiiniseerumi ihoa?
C-vitamiinilla on ihoa vaalentava vaikutus. Sillä ei kuitenkaan voi valkaista ihoa. Sen kevyen kuorivan vaikutuksen takia, iho saattaa näyttää vaaleammalta ja kirkkaammalta. C-vitamiinia käytetäänkin yleisesti ihon kirkastajana. C-vitamiini myös vähentää ihon melaniinin tuotantoa, jolloin se tasoittaa ihon väriä ja vähentää ihon tummentumista. Näillä kaikilla ominaisuuksilla voi olla ihoa vaalentavia vaikutuksia.

Tukkiiko C-vitamiiniseerumi ihoa?
C-vitamiini itsessän ei tuki ihoa, eli se on komedogeenitön. Ihon tukkeutumiseen vaikuttaa eniten seerumin muut ainesosat. Tukkeutuvalle iholle kannattaa valita C-vitamiiniseerumi, joka ei sisällä komedogeenisiä ainesosia. Tuotteen komedogeenisyyden voi tarkistaa esimerkiksi Cosdna:ssa, joka näyttää ihoa tukkivat aineosat tuotteen ainesosalistassa.

Kuinka usein C-vitamiiniseerumia kannattaa käyttää?

C-vitamiiniseerumia voi käyttää päivittäin. Tuotetta voi käyttää vain aamuisin tai vain iltaisin tai vain molempina ajankohtina. Aamuisin käytettynä tulee käyttää myös aurinkosuojavoidetta, mikäli ihosi altistuu auringonvalolle. Iltaisin käytettynä C-vitamiiniseerumi pääsee toimimaan läpi yön, jolloin iho uudistuu ja iholla on aikaa hyödyntää seerumin hyödyt.

Mitä tuotteita ei kannata käyttää samaan aikaan C-vitamiiniseerumin kanssa?
C-vitamiinituotteita ei tulisi käyttää samanaikaisesti tuotteiden kanssa, jotka sisältävät retinolia, bentsoyyliperoksidia (benzoyl peroxide) tai hedelmähappoja (AHA ja BHA -hapot).

Retinoli ja C-vitamiini toimivat hyvin erikseen käytettynä, mutta samanaikaisesti niitä ei tulisi levittää iholle. Retinolin ja C-vitamiinin pH-arot eroavat toisistaan, joten yhdessä käytettynä ne eivät toimi. C-vitamiini on paljon happamampi kuin retinoli, joka puolestaan on emäksisempi.

Bentsoyyliperoksidi voi hapettaa C-vitamiinin, jolloin se ärsyttää ja vahingoittaa ihoa.

Hedelmähapot ja C-vitamiini ovat happamia ainesosia, jotka yhdessä käytettynä saattavat ärsyttää ihoa.

Kaikkia edellä mainittuja ainesosia voi kuitenkin käyttää eri aikoihin tai  eri päivinä. Esimerkiksi aamuisin retinolituotteita ja iltaisin C-vitamiinituotteita. Samaan aikaan niitä ei kuitenkaan tulisi levittää iholle.

Kuinka nopeasti C-vitamiinin vaikutukset näkyvät ihossa?
C-vitamiinituotteiden vaikutukset riippuvat ihon kunnosta. Jotkin vaikutukset, kuten ihon kirkkaus tai heleys, voivat näkyä jo muutaman käyttökerran jälkeen. Suuremmat vaikutukset, kuten aknearpien tai pigmenttiläiskien häivyttyminen tai juonteiden väheneminen vaatii usein jatkuvaa, säännöllistä ja pitkäaikaista käyttöä. Tällöin vaikutuksia usein näkee vasta kuukausien kuluttua.

Voiko C-vitamiiniseerumia käyttää liikaa iholle?
C-vitamiiniseerumia ei varsinaisesti voi käyttää liikaa. Liikaa käytettynä iho ei vain pysty hyödyntämään kaikkea C-vitamiiniseerumia ihoon. Joten lyhyesti: seerumia ei kannata hölvätä liikaa, sillä siitä ei ole iholle haittaa eikä hyötyä. Tuotetta vain menee turhaan hukkaan.

Voiko C-vitamiiniseerumia ja hyaluronihapposeerumia käyttää samanaikaisesti?
Kyllä, hyaluronihappoa ja C-vitamiiniseerumia voi käyttää yhdessä. Yhdessä käytettynä saa niiden molempien kosteuttavat ominaisuudet. Molemmat tuotteet myös ehkäisevät ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä ihossa.

Kuuluvatko C-vitamiinituotteet sinun ihonhoitorutiiniisi?
Jätä kommentti!

Muuta luettavaa

Luonnonkosmetiikan Joulukalenterit 2023

Luonnonkosmetiikan Joulukalenterit 2023

Luonnonkosmetiikan joulukalentereiden suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja tarjontaa on joka lähtöön. Onneksi valinnanvaraa on…

Lue lisää

Suomalainen luonnonkosmetiikka – Brändit listattuna

Suomalainen luonnonkosmetiikka – Brändit listattuna

Suomalainen luonnonkosmetiikka valmistetaan maailman puhtaimmista raaka-aineista. Kotimaisen luonnonkosmetiikan kysyntä ja tarjonta on kasvanut viime vuosina…

Lue lisää

Ruusunmarjaöljy: Kokemuksia parhaista tuotteista

Ruusunmarjaöljy: Kokemuksia parhaista tuotteista

Ruusunmarjaöljy on yksi luonnonkosmetiikan tähtiraaka-aineista, eikä syyttä. Ruusunmarjaöljyllä on lukemattomia ihoa hoitavia vaikutuksia ja se…

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uusista luonnonkosmetiikan tuotearvosteluista ja uutisista.