fbpx

Kolme Cosmetics Toxfree Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki


3/5

Kolme Cosmetics Toxfree Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki
Plussat
  • Todella hellävarainen iholle, sillä pulveri ei kuivata ihoa lainkaan
  • Tuoksuu raikkaalta, jättää ihon pehmeäksi, eikä tuki ihoa
  • Erittäin riittoisaa ja tuote säilyy todella pitkään vedettömän koostumuksen ansiosta
  • Monitoimituote: Pulveria voi käyttää myös naamiona ja kuorintatuotteena
Miinukset
  • Ei poista meikkejä kaksoispuhdistuksesta huolimatta
  • Käyttö on aluksi melko hankalaa
  • Pulveria hulahtaa helposti liikaa isosta purkista
  • Eteeriset öljyt saattavat ärsyttää herkkää ihoa

Vegaaninen, Pähkinätön

Ei sisällä kuivattavia alkoholeja

Ei sertifikaattia

Sisältää allergisoivia ainesosia

Saatavilla seuraavista verkkokaupoista

Kolme Cosmetics Toxfree Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki
Kolme Cosmetics Toxfree Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki

22.90 €

Osta
Kolme Cosmetics

Arvostelu

Kolme Cosmetics Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki - Hellävarainen puhdistusmaito jauhemuodossa kokemuksia

Testaajien tiedot & testausolosuhteet

Tyyppi
Pintakuiva herkähkö iho, joka tukkeutuu helposti. Punaisuutta poskissa ja mustapäitä t-alueella.
Ikä
30
Testausaika
1 kuukausi
Vuodenaika/sää testijakson aikana
Toukokuu

Tuoksu

Kolme Cosmetics Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki saa tuoksunsa bergamotin ja greipin eteerisistä öljyistä. Tuoksu on hyvin mieto ja raikas, aavistuksen sitruksinen. Greipin ja bergamotin eteeriset öljyt sisältävät luonnollisia tuoksukomponentteja (limoneeni, linalooli, geranioli, sitraali), jotka ovat hajusteallergeeneja. Pulveri voi siis aiheuttaa herkällä iholla reaktioita.

Koostumus

Puhdistusmaitopulveri on nimensä mukaisesti puhdistusmaito jauhemaisessa muodossa. Veden kansssa yhdistettäessä jauhe muuttuu maitomaiseksi tahnaksi, jonka voi hieroa kevyesti iholle. Kolme Cosmetics Puhdistusmaitopulveri ei sisällä yleisimmin käytettyjä voimakkaita puhdistajia, kuten surfaktantteja tai tensidejä. Sen sijaan puhdistusteho perustuu luonnollisiin tensideihin, kuten kauran sisältämiin saponiineihin. Veteen sekoitettuna kauran miedot saponiinit puhdistavat ihon hellävaraisesti rasvasta ja liasta.

Puhdistusmaitopulverin ainesosalista on lyhyt ja ytimekäs, sillä se sisältää vain viittä ainesosaa. Puhdistavia, sekä ihoa hoitavia ja rauhoittavia ainesosia ovat kaurasilkki ja kaoliinisavi. Yhdessä kauran sapononiinien kanssa kaoliinisavi imee epäpuhtauksia iholta. Perunajauho kirkastaa ihoa ja se sisältää iholle hyödyllistä katalaasientsyymiä. Lisäksi pulverissa on bergamotin ja greipin eteerisiä öljyjä.

Luonnon vinkki: Toxfree puhdistusmaitopulveria on saatavilla myös toinen versio, joka perustuu ihoa syväpuhdistavaan zeoliittiin ja tulehduksia torjuvaan teepuuöljyyn. Kyseinen versio sopii erityisesti normaalille ja sekaiholle, sekä epäpuhtauksista kärsivälle iholle. Lue lisää Zeoliitti puhdistusmaitopulverista täältä.

Käyttökokemus

Käytin Kolme Cosmetics Puhdistusmaitopulveria aamuin illoin kuukauden ajan. Ihoni on pintakuiva ja siihen tuppaa kehittymään herkästi epäpuhtauksia vääristä tuotteista. Mustapäitä on melko paljon t-alueella ja ajoittain posket punoittavat.

Puhdistuspulveria kuuluu käyttää niin, että ensin kaataa jauhetta kämmenelle ja sen jälkeen lisää toisella kädellä pienen määrän vettä ja hieroo jauheesta käsien välissä tahnamaista puhdistusmaitoa. Alkuun pulveria oli hankala annostella kämmenelle, sillä pullon suuaukosta lorahti helposti liikaa tuotetta. Välillä jauhe pöllysi pitkin kylppäriä, mutta opin nopeasti sopivan annostelutavan. Jauhetta tarvitsee yhteen kertaan vain pienen määrän. Vaikeuksia oli myös veden annostelussa, sillä liikaa huljahtaessa puhdistusmaito levisi pitkin käsivarsia. Maltti on siis valttia tässäkin asiassa, eli vain yksi teelusikallinen vettä riittää. Ratkaisin asian niin, että kastelin kevyesti toisen käden ja hieroin sen jälkeen kämmeniä yhteen. Näin sain pulverista sopivan tahnamaista, eikä se lähtenyt leviämään muualle kuin kasvoille.

Puhdistusmaito levittyi iholle pehmeästi, mutta välillä mietin puhdistaako tuote ollenkaan. Niin huomaamatonta se oli. Meikkeihin Kolme Cosmetics puhdistusmaitopulverin puhdistusteho ei riittänytkään, vaan tuote sopi yksistään käytettynä lähinnä meikittömälle iholle. Meikin kanssa suositellaankin kaksoispuhdistusta, eli ensin hieroo meikit öljyllä pois ja sen jälkeen viimeistelee puhdistuksen pulverilla. Mielestäni ihoon jäi kaksoispuhdistuksesta huolimatta vielä meikin jäämiä, joten meikin kanssa käytettäväksi suosittelen järeämpää puhdistustuotetta. Etenkin silmämeikkeihin pulverilla ei ollut juurikaan vaikutusta.

Meikittömän ja etenkin aamuihon puhdistukseen puhdistusmaitopulveri sopi kuitenkin loistavasti, sillä tuote jätti ihanan pehmeän ja hyvin kosteutetun ihon jälkeensä. Iho ei tuntunut lainkaan kuivakalta ja meikkikin oli helppo levittää iholle puhdistuksen jälkeen.

Käytin puhdistusmaitopulveria myös naamiona hunajan, öljyn ja jogurtin kanssa. Tähän käyttötarkoitukseen tuote toimi vallan mainiosti, sillä iho näytti ja tuntui heleältä ja rauhoittuneelta käytön jälkeen. Etenkin saunassa naamio oli ihanaa luksusta!

Vaikutukset

Ihoni on testijakson jälkeen vähemmän kuiva. Lieko tämä johtuu siitä, että olen vaihtanut aiemmin aamuisin käyttämäni kuivattavan puhdistusgeelin hellävaraiseen puhdistuspulveriin. Epäpuhtauksia tuotteesta ei syntynyt lainkaan aiempaa enemmän, joten ihoa tukkivasta tuotteesta ei ole kyse. Harmikseni mustapäihin en huomannut juuri muutoksia, vaikka toivoin niiden vähän vähentyvän. Kaiken kaikkiaan ihoni on vähän tasaisemman ja pehmeämmän näköinen.

Suositukset

Suosittelisin puhdistusmaitopulveria etenkin kuivalle iholle. Myös herkkäihoinen voi hyötyä tuotteen ihoa rauhoittavasta vaikutuksesta. Toisaalta tuotteen sisältämät eteeriset öljyt saattavat ärsyttää herkkää ihoa, joten oman ihon reaktio kannattaa kokeilla ensin. Tämä sopinee melkeinpä kaikille ihotyypeille.

Meikkiä käyttämättömälle ja aamuiholle tämä on ihan 5/5 tuote. Kuitenkin kun on puhdistustuotteesta kyse, niin olettaisi sen myös puhdistavan meikkiä vähän tehokkaammin, joten tästä syystä tuote saa arvosanaksi 3/5.

Ostaisitko uudestaan?

Voisin ostaa Kolme Cosmetics Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkin uudestaan. Tuote jäi vakiokäyttöön aamunaaman ja meikittömien päivien ihon puhdistukseen, sekä naamiokäyttöön. Voisin seuraavaksi kokeilla Zeoliitti versiota, josko se auttaisi myös mustapäihin!

Kolme Cosmetics Puhdistuspulveri on oikea monitoimituote: Puhdistusmaitopulverista voi miksata itselleen myös sopivan naamion. Kokeile esimerkiksi eri ihoöljyjä tai tee kuoriva naamio kaurahiutaleista. Vain mielikuvitus on rajana!

Saatavilla seuraavista verkkokaupoista

Kolme Cosmetics Toxfree Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki
Kolme Cosmetics Toxfree Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki

22.90 €

Osta
Kolme Cosmetics

Tuotteen tiedot

Valmistusmaa

Suomi

Allergeenit

limoneeni, linalooli, geranioli, sitraali

Vaikuttavat aineet

Kaurasilkki (Colloidal Oat), Valkoinen Kaoliinisavi

Pakkaus

140ml lasipurkki, jossa muovikorkki.

Tuotteen lupaus

Mieto ja ihoa kuivumiselta suojaava puhdistuspulveri jokapäiväiseen ihonpuhdistukseen. Sopii kaikille ihotyypeille myös herkälle ja atooppiselle iholle. Suosittelemme meikinpuhdistusta (esim. öljypuhdistus) ennen puhdistusmaitopulveria (etenkin voimakkaille silmämeikeille). KAURASILKKI: Sisältää ihoa kosteuttavaa ja suojaavaa betaglukaania ja kauran uniikki kasvi-ja rasvahappojen yhdistelmä hellii herkempääkin ihoa ja suojaa ihoa kuivumiselta. Orgaanisen kauran saponiiniyhdisteet toimivat hellävaraisena puhdistusaineena ja sen antioksidanttiominaisuudet auttavat rauhoittamaan ärtynyttä ihoa. KAOLIINISAVI: Sisältää runsaasti hyödyllisiä mineraaleja (mm. piitä, rautaa, magnesiumia) ja sillä on kyky imeä epäpuhtauksia iholta. Käyttämämme kaoliinisavi on premium-laatuista ja elintarvikelaatuista (eli puhtainta mahdollista). KOTIMAINEN LUOMU PERUNAJAUHO: Ihoa kirkastava ja sisältää iholle hyödyllistä katalaasi entsyymiä.

Tuotteen lupaus

Ei kuivata! Puhdistaa kasvoilta lian ja epäpuhtaudet ilman ihon kiristelyä ja kuivumista. Kuorii varovasti kuolleet ihosolut. Ekologinen ja hyvin säilyvä kuivatuote. Saat kaikki luonnon ainekset tuoreena käyttöön ilman säilöntä-tai täyteaineita.

Ainesosalista suomeksi (INCI)

Kaurasilkki (Colloidal Oat), Valkoinen Kaoliinisavi, Perunatärkkelys, Eteeriset öljyt: Bergamont ja Greippi

Ainesosalista englanniksi (INCI)

Avena Sativa (Oat) Kernel Flour, Kaolinite, Solanum Tuberosum Powder, Citrus Aurantium Bergamia, Citrus Paradisi (Grapefruit) Oil

Tilaa uutiskirje

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uusista luonnonkosmetiikan tuotearvosteluista ja uutisista.