Kolme Cosmetics Toxfree Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki

3 / 5
3/5

Vegaaninen, Pähkinätön

Ei sisällä kuivattavia alkoholeja

Ei sertifikaattia

Sisältää allergisoivia ainesosia

Kolme Cosmetics Puhdistuspulveri kaurasilkki oatsilk toxfree

PLUSSAT

MIINUKSET

Kolme Cosmetics Toxfree Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki

3 / 5
3/5

Vegaaninen, Pähkinätön

Ei sisällä kuivattavia alkoholeja

Ei sertifikaattia

Sisältää allergisoivia ainesosia

VERTAA HINTOJA

Hintataso:

Keskihintainen

Hinta-laatusuhde:

Hyvä

SISÄLLYSLUETTELO

ARVOSTELU

Kolme Cosmetics Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki - Hellävarainen puhdistusmaito jauhemuodossa

TUOKSU

Kolme Cosmetics Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki saa tuoksunsa bergamotin ja greipin eteerisistä öljyistä. Tuoksu on hyvin mieto ja raikas, aavistuksen sitruksinen. Greipin ja bergamotin eteeriset öljyt sisältävät luonnollisia tuoksukomponentteja (limoneeni, linalooli, geranioli, sitraali), jotka ovat hajusteallergeeneja. Pulveri voi siis aiheuttaa herkällä iholla reaktioita.

KOOSTUMUS

Puhdistusmaitopulveri on nimensä mukaisesti puhdistusmaito jauhemaisessa muodossa. Veden kansssa yhdistettäessä jauhe muuttuu maitomaiseksi tahnaksi, jonka voi hieroa kevyesti iholle. Kolme Cosmetics Puhdistusmaitopulveri ei sisällä yleisimmin käytettyjä voimakkaita puhdistajia, kuten surfaktantteja tai tensidejä. Sen sijaan puhdistusteho perustuu luonnollisiin tensideihin, kuten kauran sisältämiin saponiineihin. Veteen sekoitettuna kauran miedot saponiinit puhdistavat ihon hellävaraisesti rasvasta ja liasta.

Puhdistusmaitopulverin ainesosalista on lyhyt ja ytimekäs, sillä se sisältää vain viittä ainesosaa. Puhdistavia, sekä ihoa hoitavia ja rauhoittavia ainesosia ovat kaurasilkki ja kaoliinisavi. Yhdessä kauran sapononiinien kanssa kaoliinisavi imee epäpuhtauksia iholta. Perunajauho kirkastaa ihoa ja se sisältää iholle hyödyllistä katalaasientsyymiä. Lisäksi pulverissa on bergamotin ja greipin eteerisiä öljyjä.

Luonnon vinkki: Toxfree puhdistusmaitopulveria on saatavilla myös toinen versio, joka perustuu ihoa syväpuhdistavaan zeoliittiin ja tulehduksia torjuvaan teepuuöljyyn. Kyseinen versio sopii erityisesti normaalille ja sekaiholle, sekä epäpuhtauksista kärsivälle iholle. Lue lisää Zeoliitti puhdistusmaitopulverista täältä.

KÄYTTÖKOKEMUS

Käytin Kolme Cosmetics Puhdistusmaitopulveria aamuin illoin kuukauden ajan. Ihoni on pintakuiva ja siihen tuppaa kehittymään herkästi epäpuhtauksia vääristä tuotteista. Mustapäitä on melko paljon t-alueella ja ajoittain posket punoittavat.

Puhdistuspulveria kuuluu käyttää niin, että ensin kaataa jauhetta kämmenelle ja sen jälkeen lisää toisella kädellä pienen määrän vettä ja hieroo jauheesta käsien välissä tahnamaista puhdistusmaitoa. Alkuun pulveria oli hankala annostella kämmenelle, sillä pullon suuaukosta lorahti helposti liikaa tuotetta. Välillä jauhe pöllysi pitkin kylppäriä, mutta opin nopeasti sopivan annostelutavan. Jauhetta tarvitsee yhteen kertaan vain pienen määrän. Vaikeuksia oli myös veden annostelussa, sillä liikaa huljahtaessa puhdistusmaito levisi pitkin käsivarsia. Maltti on siis valttia tässäkin asiassa, eli vain yksi teelusikallinen vettä riittää. Ratkaisin asian niin, että kastelin kevyesti toisen käden ja hieroin sen jälkeen kämmeniä yhteen. Näin sain pulverista sopivan tahnamaista, eikä se lähtenyt leviämään muualle kuin kasvoille.

Puhdistusmaito levittyi iholle pehmeästi, mutta välillä mietin puhdistaako tuote ollenkaan. Niin huomaamatonta se oli. Meikkeihin Kolme Cosmetics puhdistusmaitopulverin puhdistusteho ei riittänytkään, vaan tuote sopi yksistään käytettynä lähinnä meikittömälle iholle. Meikin kanssa suositellaankin kaksoispuhdistusta, eli ensin hieroo meikit öljyllä pois ja sen jälkeen viimeistelee puhdistuksen pulverilla. Mielestäni ihoon jäi kaksoispuhdistuksesta huolimatta vielä meikin jäämiä, joten meikin kanssa käytettäväksi suosittelen järeämpää puhdistustuotetta. Etenkin silmämeikkeihin pulverilla ei ollut juurikaan vaikutusta.

Meikittömän ja etenkin aamuihon puhdistukseen puhdistusmaitopulveri sopi kuitenkin loistavasti, sillä tuote jätti ihanan pehmeän ja hyvin kosteutetun ihon jälkeensä. Iho ei tuntunut lainkaan kuivakalta ja meikkikin oli helppo levittää iholle puhdistuksen jälkeen.

Käytin puhdistusmaitopulveria myös naamiona hunajan, öljyn ja jogurtin kanssa. Tähän käyttötarkoitukseen tuote toimi vallan mainiosti, sillä iho näytti ja tuntui heleältä ja rauhoittuneelta käytön jälkeen. Etenkin saunassa naamio oli ihanaa luksusta!

VAIKUTUKSET

Ihoni on testijakson jälkeen vähemmän kuiva. Lieko tämä johtuu siitä, että olen vaihtanut aiemmin aamuisin käyttämäni kuivattavan puhdistusgeelin hellävaraiseen puhdistuspulveriin. Epäpuhtauksia tuotteesta ei syntynyt lainkaan aiempaa enemmän, joten ihoa tukkivasta tuotteesta ei ole kyse. Harmikseni mustapäihin en huomannut juuri muutoksia, vaikka toivoin niiden vähän vähentyvän. Kaiken kaikkiaan ihoni on vähän tasaisemman ja pehmeämmän näköinen.

SUOSITUKSET

Suosittelisin puhdistusmaitopulveria etenkin kuivalle iholle. Myös herkkäihoinen voi hyötyä tuotteen ihoa rauhoittavasta vaikutuksesta. Toisaalta tuotteen sisältämät eteeriset öljyt saattavat ärsyttää herkkää ihoa, joten oman ihon reaktio kannattaa kokeilla ensin. Tämä sopinee melkeinpä kaikille ihotyypeille.

Meikkiä käyttämättömälle ja aamuiholle tämä on ihan 5/5 tuote. Kuitenkin kun on puhdistustuotteesta kyse, niin olettaisi sen myös puhdistavan meikkiä vähän tehokkaammin, joten tästä syystä tuote saa arvosanaksi 3/5.

OSTAISITKO UUDESTAAN?

Voisin ostaa Kolme Cosmetics Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkin uudestaan. Tuote jäi vakiokäyttöön aamunaaman ja meikittömien päivien ihon puhdistukseen, sekä naamiokäyttöön. Voisin seuraavaksi kokeilla Zeoliitti versiota, josko se auttaisi myös mustapäihin!

VERTAA HINTOJA JA OSTA

Kolme Cosmetics Puhdistuspulveri on oikea monitoimituote: Puhdistusmaitopulverista voi miksata itselleen myös sopivan naamion. Kokeile esimerkiksi eri ihoöljyjä tai tee kuoriva naamio kaurahiutaleista. Vain mielikuvitus on rajana!

TESTAAJAN TIEDOT & TESTAUSOLOSUHTEET

Tyyppi:

Pintakuiva herkähkö iho, joka tukkeutuu helposti. Punaisuutta poskissa ja mustapäitä t-alueella.

Testaajan ikä:

30 vuotta

Testausaika:

1 kuukausi

Vuodenaika ja sää testijakson aikana:

Toukokuu

Kokemuksen ja arvion perusteella LUONNO suosittelee tuotetta seuraaville:

Kuiva iho

Herkkä iho

Epäpuhdas iho

Normaali iho

Ikääntyvä iho

Pintakuiva iho

Rasvoittuva iho

Sekaiho

TUOTTEEN TIEDOT

Vaikuttavat aineet:

Kaurasilkki (Colloidal Oat), Valkoinen Kaoliinisavi

Valmistusmaa:

Suomi

Pakkaus:

140ml lasipurkki, jossa muovikorkki.

Ainesosaluettelo (INCI) englanniksi:

Avena Sativa (Oat) Kernel Flour, Kaolinite, Solanum Tuberosum Powder, Citrus Aurantium Bergamia, Citrus Paradisi (Grapefruit) Oil

Ainesosaluettelo (INCI) suomeksi:

Kaurasilkki (Colloidal Oat), Valkoinen Kaoliinisavi, Perunatärkkelys, Eteeriset öljyt: Bergamont ja Greippi

TUOTTEEN LUPAUKSET

Mieto ja ihoa kuivumiselta suojaava puhdistuspulveri jokapäiväiseen ihonpuhdistukseen. Sopii kaikille ihotyypeille myös herkälle ja atooppiselle iholle. Suosittelemme meikinpuhdistusta (esim. öljypuhdistus) ennen puhdistusmaitopulveria (etenkin voimakkaille silmämeikeille). KAURASILKKI: Sisältää ihoa kosteuttavaa ja suojaavaa betaglukaania ja kauran uniikki kasvi-ja rasvahappojen yhdistelmä hellii herkempääkin ihoa ja suojaa ihoa kuivumiselta. Orgaanisen kauran saponiiniyhdisteet toimivat hellävaraisena puhdistusaineena ja sen antioksidanttiominaisuudet auttavat rauhoittamaan ärtynyttä ihoa. KAOLIINISAVI: Sisältää runsaasti hyödyllisiä mineraaleja (mm. piitä, rautaa, magnesiumia) ja sillä on kyky imeä epäpuhtauksia iholta. Käyttämämme kaoliinisavi on premium-laatuista ja elintarvikelaatuista (eli puhtainta mahdollista). KOTIMAINEN LUOMU PERUNAJAUHO: Ihoa kirkastava ja sisältää iholle hyödyllistä katalaasi entsyymiä.

Ei kuivata! Puhdistaa kasvoilta lian ja epäpuhtaudet ilman ihon kiristelyä ja kuivumista. Kuorii varovasti kuolleet ihosolut. Ekologinen ja hyvin säilyvä kuivatuote. Saat kaikki luonnon ainekset tuoreena käyttöön ilman säilöntä-tai täyteaineita.

Mitä mieltä olit tuotearvostelusta? Onko kokemuksesi tuotteesta erilainen vai samanlainen kuin testaajalla?

Jätä kommentti!

0 0 votes
Arvostele artikkeli!
Tilaa
Ilmoita minulle
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments