fbpx

Suuri kasvoöljyopas – Löydä paras kasvoöljy

Ihonhoidon kulmakiviin kuuluvat hellävarainen ja huolellinen puhdistus, ihon kosteuttaminen vesipohjaisella tuotteella ja kosteuden lukitseminen ihoon öljypohjaisella tuotteella. Kasvoöljyn käyttö on erittäin suositeltavaa, sillä se on yksi ihonhoidon kulmakivistä. Tässä artikkelissa pureudumme luonnonkosmetiikan kasvoöljyihin perusteellisesti selvittämällä mikä on kasvoöljy, miksi ja miten kasvoöljyjä tulisi käyttää, mitä hyötyä kasvoöljyn käytöstä on, miten tunnistaa laadukas kasvoöljy ja miten valita omalle ihotyypille sopivin kasvoöljy. Vinkkaamme myös kasvoöljysuositukset eri ihotyypeille. Olemme Luonno.fi:ssä testanneet useita loistavia ja vähemmän loistavia luonnonkosmetiikan kasvoöljyjä, joihin pureudumme paremmin myös tässä artikkelissa.

Jos etsit nopeaa vastausta siihen, mikä on paras kasvoöljy, tässä on nopea suosituksemme: Nörre Nordic RECALM.

kasvoöljy ihonhoito

Mikä on kasvoöljy?

Kasvoöljyt ovat nimensä mukaisesti öljymäisiä tuotteita, jotka koostuvat usein erilaisista luonnollisista kasviöljyistä, eteerisistä öljyistä, antioksidanteista ja kasviuutteista. Kasvoöljyt eivät sisällä vettä. Ne estävät kosteuden haihtumista iholta ja tuovat iholle runsaasti ihon toimintaa tukevia vitamiineja, antioksidantteja ja rasvahappoja.

Kasvoöljyjä haetaan usein myös hakusanoilla ihoöljy tai öljy kasvoille.

Miksi käyttää kasvoöljyä?

Kasvoöljyn tärkein tehtävä on pehmentää, ravita ja hoitaa ihoa. Öljy on okkulsiivi, eli se ei itsessään kosteuta ihoa, vaan se lukitsee kosteuden ihoon, jotta vesikosteus ei pääse haihtumaan iholta. Näin kasvoöljy parantaa ja ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja pitää ihon kimmoisana.

Kasvoöljyn sisältämät välttämättömät rasvahapot parantavat ihon elastisuutta ja vahvistavat ihon sarveiskerroksen solujen välissä olevaa rasva-ainetta, joka ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. Lisäksi kasvoöljyillä on monia ihonhoidon kannalta hyödyllisiä ominaisuuksia. Ne tasapainottavat talineritystä, rauhoittavat tulehdusta, pehmentävät ja silottavat ihoa, tuovat iholle kuulautta ja hehkua, sekä ennen kaikkea suojaavat ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä, kuten saasteilta ja säätilan muutoksilta, kuten tuulelta, pakkaselta ja kuivuudelta. Valitsemalla laadukkaan luonnonkosmetiikan kasvoljyn, varmistat, että ihosi saa vain parhaita ravintoaineita. Alla lisäksi muutamia syitä miksi kannattaa ottaa kasvoöljy käyttöön viimeistään nyt.

Kasvoöljyn hyödyt:

 • Vahvistaa ihon suojakerrosta
 • Sitoo kosteuden ihoon ja näin ollen lisää ihon kosteustasapainoa
 • Pehmentää ja joustavoittaa ihoa
 • Tasoittaa ihon väriä
 • Tasapainottaa ihon luonnollista talin tuotantoa
 • Vähentää epäpuhtauksia
 • Lisää ihon kimmoisuutta ja elastisuutta
 • Suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja ympäristön stressitekijöiltä, kuten saasteilta
 • Rauhoittaa herkkää ihoa
 • Estää ennenaikaista ikääntymistä
 • Häivyttää ja ennaltaehkäisee pieniä juonteita ja ryppyjä
 • Pienentää laajentuneita ihohuokosia
 • Hoitaa ruusufinniä, ekseemaa ja ihottumia

Kasvoöljyllä voi korvata kasvovoiteen

Kasvovoide koostuu vedestä ja öljystä tai rasvasta, jotka on koottu yhteen emulgaattoreilla, jotka estävät veden ja rasvan erottumisen toisistaan. Lisäksi kasvovoiteessa on usein ainesosia, joilla saadaan muokattua voiteen ihotuntumaa ja levittyvyyttä. Näillä ylimääräisillä ainesosilla, kuten emulgaattoreilla ja muilla kasvovoiteen koostumusta muokkaavilla raaka-aineilla ja säilöntäaineilla, ei varsinaisesti ole ihoa hoitavia tai hyödyttäviä ominaisuuksia. Lisäämällä ihonhoitorutiiniin kosteuttavan kasvoveden ja laadukkaan, omalle iholle sopivan kasvoöljyn iho saa tehokkaasti tarvitsemansa kosteuden ja suojan, ilman turhia täyteaineita.

Kasvovesi usein myös muuttaa merkittävästi ihon kosteustasapainoa parempaan suuntaan. Laadukas kasvoöljy auttaa kosteuden pysymistä ihossa tehokkaasti, tehden ihosta kuulaan ja kimmoisan. Mikäli et kuitenkaan halua luopua kasvovoiteesta kokonaan, voi kasvoöljyä vallan hyvin lisätä muutaman tipan kasvovoiteen sekaan tai kasvovoiteen päälle. Kerromme lisää kasvoöljyn käytöstä artikkelin lopussa.

kasvoöljyt

Miten tunnistaa laadukas kasvoöljy?

Laadukkaan kasvoöljyn tunnistaa muun muassa sen hinnasta, raaka-aineista, valmistusmenetelmistä ja pakkauksesta.

Laadukas kasvoöljy on usein hintava

Ei ole sattumaa, että kasvoöljy on useiden brändien ihonhoitosarjoissa se arvokkain tuote. Edulliset kasvoöljyt usein sisältävät hajotettuja esteriöljyjä ja muita turhia edullisia täyteaineita, kuten silikoneja ja mineraaliöljyjä, joilla ei ole minkäänlaisia ihonhoidollisia vaikutuksia. Hajotetut esteriöljyt tuovat tuotteeseen miellyttävän koostumuksen, imeytyvyyden ja levittyyden, mutta mistään hyötyä niistä ei iholle ole. Hyvä esimerkki edullisesta kasvoöljystä, jossa on käytetty paljon turhia täyteaineita on arvostelemamme luonnonkosmetiikan Mossa Vitamin Cocktail Kasvoöljy. Mossan kasvoöljyn arvostelusta selviää tarkemmin miten eri raaka-aineet vaikuttavat tuotteen hintaan ja toimivuuteen. Lisäksi hintaa tiputtaa muovipakkaus, joka ei ole ihanteellinen kasvoöljyn säilymistä ajatellen.

Laadukkaan kasvoöljyn tunnistaa usein hinnasta. Laadukkaat kylmäpuristetut luomulaatuiset kasviöljyt, kasviuutteet ja eteeriset öljyt ovat hintavampia kuin huonolaatuisemmat verrokkinsa. Lisäksi laadukas kasvoöljy on aina pakattu lasipulloon, sillä sillä varmistetaan tuotteen säilyvyys. Myös raaka-aineen valmistusmaa ja valmistusmenetelmä vaikuttavat raaka-aineen hintaan. Muun muassa suomalaiset raaka-aineet ja eri uuttomenetelmät nostavat aina tuotteen hintaa. Esimerkiksi arvostelemassamme kotimaisessa Nörre Nordic REVIVE kasvoöljyssä on käytetty kotimaisia hiilidioksidiuutettuja kotimaisista marjoista saatavia marjojensiemenöljyjä. Nämä kotimaiset marjojensiemenöljyt ovat huomattavasti tehokkaampia ja laadukkaampia, ja sitä myöten myös kalliimpia kuin ulkomaiset kylmäpuristetut kasviöljyt. Arvostelussamme on hyvin nähtävissä, miten laadukkuus tässä tapauksessa korreloi korkean hinnan kanssa.

Raaka-aineet määrittelevät kasvoöljyn laadukkuuden

Useimmat luonnonkosmetiikan kasvoöljyt ovat yksinkertaisimmillaan eri kasviöljyjen ja eteeristen öljyjen sekoituksia, joita on verrattain helppo valmistaa. Laadukkaimmissa kasvoöljyissä on käytetty myös kasviuutteita, joilla saadaan lisättyä kasvoöljyyn monipuolisemmin eri kasvien ravinteita, vitamiineja ja mineraaleja. Tämä valmistustapa on huomattavasti kalliimpi ja aikaavievämpi, joten tuotteen hinta korreloi tässäkin. Hyviä esimerkkejä tällaisista kasviuutteita sisältävistä kasvoöljyistä ovat muun muassa Vintners daughter Active Botanical Serum ja Nörre Nordicin kasvoöljyt. Vintners daughter uuttaa öljyynsä monia eri kasveja, kuten voikukkaa, alfalfaa ja kehäkukkaa. Nörre Nordic luottaa kotimaisten villikasvien voimaan; tuotteisiin uutetaan muun muassa nokkosta, mesiangervoa, poimulehteä ja horsmaa.

kasvoöljy raaka-aineet

Aina hintakaan ei kerro kaikkea, eikä korkea hinta automaattisesti takaa tuotteen laadukkuutta. Tästä syystä onkin tärkeää osata tunnistaa tuotteen INCI-listasta mitä raaka-aineita tuote todella sisältää. Alla on nopea ja helppo ohjeistus, joka on hyvä pitää mielessä kun suuntaa kasvoöljyostoksille.

Etsi kasvoöljyn INCI-listasta esimerkiksi näitä raaka-aineita: kokonaiset kylmäpuristetut luonnolliset siemenöljyt (tunnistaa mm. sanasta ‘seed oil’ esimerkiksi Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil, puhtaat eteeriset öljyt (esim. Juniperus Communis (Juniper) Fruit Oil), kasviuutteet (tunnistaa sanasta ‘extract’ esim. Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract)

Vältä kasvoöljyissä näitä raaka-aineita: Hajotetut esteriöljyt, löytyy INCI-listasta esimerkiksi näillä nimillä Caprylic/ Capric Triglyceride, Ethyl Ester, Dicaprylyl Ether, Coco-caprylate, Decyl Cocoate, Isoamyl Laurate

Laadukkaan kasvoöljyn voi tunnistaa näistä seikoista:

 • Tuote sisältää ainoastaan kokonaisia, kylmäpuristettuja kasviöljyjä.
 • Luomuraaka-aineet ovat aina tehokkaampia
 • Tuote ei sisällä hajotettuja esteriöljyjä
 • Tuotteen komedogeenisyysaste on maltillinen
 • Vältä liian paksuja ihoa tukkivia öljyjä, kuten kookosöljyä
 • Tuote on pakattu lasipulloon
 • Tuote sisältää aitoja kokonaisia eteerisiä öljyjä, tai on täysin hajusteeton
 • Eteerisistä öljyistä INCI-listaan on lain mukaan lisättävä öljyn sisältämät tuoksukomponentit, joita ovat esimerkiksi linalool, citronellol, geraniol, limonene. Älä siis säikähdä mikäli INCI-listan viimeisenä komeilee rimpsu joistain näistä komponenteista.
 • Tuote ei sisällä säilöntäaineita. Vain vettä sisältävät tuotteet tarvitsevat tehokkaan säilöntäaineen, joten öljyissä ei pitäisi olla säilöntäaineita. Laadukkaassa kasvoöljyssä voi kuitenkin olla E-vitamiinia tai muuta antioksidanttia, joka ehkäisee öljyn hapettumista ja sillä on myös ihonhoidollisia ominaisuuksia. Usein öljyissä käytetty antioksidantti on tocopherol eli E-vitamiini tai rosmariiniuute eli INCI nimeltään Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

Minkälainen kasvoöljy sopii eri ihotyypeille?

Viimeistään tässä vaiheessa jokaisen tulisi panostaa ihonhoidossa laadukkaaseen, omalle iholle sopivaan kasvoöljyyn. Eri kasvoöljyissä on todella paljon eroja, ja valitsemalla väärän tuotteen voi iholle tehdä enemmän hallaa kuin hyötyä. Eri ihotyypeille kannattaa siis valita ihotyypille sopiva kasvoöljy. Käytetyissä raaka-aineissa on huriasti eroja, joten sama kasvoöljy ei sovi kaikille. Tässä osiossa opit tunnistamaan oman ihotyyppisi ja löytämään sille sopivan luonnonkosmetiikan kasvoöljyn eri hintakategorioissa.

paras kasvoöljy ikääntyvälle iholle

Normaali iho tarvitsee laadukkaan perusöljyn

Normaali-ihoiset voivat onnitella itseään, sillä normaalille iholle sopii lähestulkoon mikä vain kasvoöljy. Normaalilla iholla ei ilmene juurikaan ongelmia; ihonväri on tasainen, ihohuokoset pienehköt, iho näyttää napakalta ja kuulaalta, iholla ei esiinny epäpuhtauksia, eikä iho kuivu tai rasvoitu päivän aikana.

Normaali iho ei siis tarvitse liian paksuja ja rasvaisia öljyjä. Kevyt, helposti imeytyvä kasvoöljy on omiaan normaalin ihon hoitoon. Paras kasvoöljy normaalille iholle on hehkua ja kuulautta tuova ihoa kirkastava öljy, joka suojaa ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä. Hyviä raaka-aineita ovat muun muassa ruusunmarjansiemenöljy, tyrniöljy, skvalaani, arganöljy, jojobaöljy ja vadelmansiemenöljy.

Paras kasvoöljy normaalille iholle

Panosta: Testaamistamme kasvoöljyistä parhaan arvosanan on saanut kotimainen Nörre Nordic REVIVE Kirkastava Antioksidanttinen kasvoöljyseerumi, joka toimii erinomaisesti normaalilla iholla, joka kaipaa ekstrahehkua. Tämä antioksidanttipommi sisältää tehokasta tyrnin-, ruusunmarjan-, vadelman- ja karpalonsiemenöljyjä, jotka suojaavat ihoa haitallisilta UV-säteiltä, häivyttävät pieniä juonteita ja tuovat iholle tervettä hehkua. REVIVE on kevyt, nopeasti imeytyvä öljy, joka uutettujen kotimaisten villiyrttien, kuten vadelman- ja poimunlehden avulla uudistaa, kirkastaa ja suojaa ihoa tehokkaasti. Tämä öljy kattaa kaikki aiemmin mainitut laadukkaan kasvoöljyn tunnusmerkit.

Pihistä: Avril 100% puhdas jojobaöljy on erinomainen perusöljy normaalille iholle. Jojobaöljy on kevyt öljy, joka imeytyy ihoon hyvin ja tuo iholle tarvittavan suojan.

paras kasvoöljy eri ihotyypeille

Kuivalle ja herkälle iholle sopii suojaava kasvoöljy

Kasvoöljyn käyttö on suositeltavaa kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti kuivaihoiset hyötyvät sen käytöstä. Kuivalta iholta puuttuu luontaisesti ihon omia suojaavia rasvoja, joten kasvoöljyn käyttö tuo kuivalle iholle sen tarvitsemia rasvahappoja. Kuiva iho tuntuu usein kiristävältä, pienet juonteet näkyvät helposti, iho on ohut, eikä ihohuokoset juurikaan näy. Kuiva iho on saattaa olla myös herkkä, joten herkän ihon tuotteet sopivat kuivalle iholle mainiosti.

Kuivaihoinen tarvitsee kasvoöljyn, joka vahvistaa herkkää ihoa, tuo iholle runsaasti sen tarvitsemia omega-rasvahappoja ja korjaa ja suojaa ihon uloimpaa suojakerrosta. Hyviä raaka-aineita ovat esimerkiksi puolukansiemenöljy, mustaherukansiemenöljy, skvalaani, auringonkukkaöljy ja karpalonsiemenöljy.

Paras kasvoöljy kuivalle iholle & paras kasvoöljy herkälle iholle

Kuiva- ja herkkäihoiselle on ehdottoman tärkeää valita laadukas kasvoöljy, sillä huonolaatuinen öljy tekee iholle vain haittaa.

Panosta: Arvostelemamme Nörre Nordic RECALM Rauhoittava ja Korjaava Kasvoöljy on erinomainen kuivan tai herkän ihon tarpeisiin. Laadukas kasvoöljy sisältää runsaasti omega-rasvahappoja sisältävää puolukansiemenöljyä, ihoa korjaavaa skvalaania ja tehokkaan sekoituksen kotimaisia villiyrttejä, kuten kamomillaa, mustaherukanlehteä ja niittyhumalaa, jotka yhdessä vahvistavat, rauhoittavat ja suojaavat kuivaa ja herkkää ihoa. Usein kuivan ihon kasvoöljyt ovat paksuja ja rasvaisia, mutta RECALM on helposti imeytyvä ja kevyt öljy, joka kosteuttaa ihoa hellävaraisesti. Tässä öljyssä on kaikki mitä kuiva iho tarvitsee ja se on ehdottomasti paras öljy kuivalle iholle.

Pihistä: Arvostelemamme Bybi Blueberry Booster sisältää vain pelkkää mustikansiemenöljyä, joka on oiva kuivalle iholle. Mustikansiemenöljyssä on runsaasti omega-9-öljyhappoa, omega-3-alfalinoleenihappoa ja omega-6-linolihappoa, sekä luonnon E-vitamiinivaikutteisia aineita ja antioksidantteja. Mustikansiemenöljyssä on kasvisteroliyhdisteitä, jotka auttavat ylläpitämään ihon kosteutta ja ennaltaehkäisevät sen vanhenemista.

Rasvoittuvalle iholle sopii talintuotantoa hillitsevä ja tasapainottava öljy

Rasvoittuvalle iholle on ominaista liiallinen talintuotanto, jolloin iho rasvoittuu päivän mittaan. Ihohuokoset ovat laajentuneet ja iho voi olla paksu ja karhea. Meikki ei välttämättä pysy kunnolla kasvoilla ja iholle tulee helposti epäpuhtauksia, kuten finnejä ja mustapäitä. Sen sijaan ryppyjä ja pieniä juonteita ei välttämättä ole paljoa. Rasvoittuva iho voi olla myös sekaihon kaltainen ja se voi olla ajoittain jopa herkkä. Usein rasvoittuvalle iholle tai akneiholle suositellaan öljyttömiä tuotteita, mutta myös rasvoittuva, akneen taipuvainen iho hyötyy suuresti laadukkaasta kasvoöljystä. Oikeanlainen kasvoöljy irrottaa ihohuokosista ylimääräistä talia, hillitsee tulehduksia ja ehkäisee ihon pintakerroksen kuivumista.

Rasvoittuva, helposti epäpuhtauksiin taipuvainen iho tarvitsee kasvoöljyn, joka tasapainottaa ihon omaa talintuotantoa, ehkäisee epäpuhtauksien ja tulehduksen syntymistä, ja sen pitäisi vaalentaa arpia ja korjata ihon vaurioita. Öljy ei saa tukkia ihohuokosia. Lisäksi öljyn täytyy olla kevyt ja helposti imeytyvä, jotta iho ei tuntuisi entistä rasvaisemmalta. Tutkimuksissa on todettu, että rasvoittuvalta, epäpuhtaalta tai akneiholta puuttuu iholle tärkeitä linolihappoja, joten on hyvä valita öljy, jossa on korkea linolihappopitoisuus, eikä öljy näin ollen ole komedogeeninen, eli ihohuokosia tukkiva. Loistavia rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon raaka-aineita ovat muun muassa ruusunmarjansiemenöljy, mustaherukansiemenöljy, jojobaöljy ja skvalaani.

Paras kasvoöljy rasvoittuvalle iholle

Rasvoittuvalle, epäpuhtaalle iholle sekä sekaiholle on ehdottoman tärkeää löytää kevyt, helposti imeytyvä kasvoöljy, joka ei tuki ihohuokosia.

Panosta: Testaajilta arvosanan 5/5 saanut Nörre Nordic REBALANCE Puhdistava ja Tasapainottava kasvoöljy on omiaan hellimään rasvoittuvaa ihoa. Raaka-aineiden taidonnäyte sisältää tehokkaan sekoituksen ihohuokosia supistavia ja talintuotantoa hillitseviä villiyrttejä, kuten nokkosta ja horsmaa. Lisäksi öljyssä on koivunlehdestä ja mesiangervosta saatavaa luonnollista salisyylihappoa, joka puhdistaa ihohuokosia ja estää epäpuhtauksien syntymistä. Tehokkaat luonnolliset kasviöljyt, kuten mustaherukan-, vadelman- ja ruusunmarjansiemenöljyt tuovat rasvoittuvalle iholle tärkeitä rasvahappoja. Skvalaani hillitsee tulehdusta. Kyseessä on kevyt, nopeasti imeytyvä ja täysin komedogeenitön öljy, joka ei tuki ihohuokosia.

Pihistä: Uoga Uoga Elixir ravitseva öljyseerumi on erinomainen perusöljy rasvoittuvalle, epäpuhtaalle ja sekaiholle. Öljy sisältää sekoituksen hyvin imeytyviä öljyjä, kuten argan-, jojoba ja karpalonsiemenöljyjä, jotka tasoittavat ihon sävyä ja hillitsevät talintuotantoa.

Miten käyttää kasvoöljyä?

Kasvoöljyä voi käyttää monin eri tavoin, riippuen omista mieltymyksistä. Ehdoton ohje on, että kasvoöljyä tulee aina käyttää kostealle iholle. Koska kasvoöljy ei itsessään tuo kosteutta iholle, vaan se lukitsee vesikosteuden ihoon estämällä sen haihtumisen, tulee kasvoöljyn alle aina lisätä kosteuttava kasvovesi tai seerumi. Mikäli siis panostat laadukkaaseen kasvoöljyyn, panosta myös kasvoveteen! Voit sekoittaa muutaman tipan kasvoöljyä kasvovoiteesi sekaan tai lisätä öljyn kasvovoiteen päälle. Tällöin et välttämättä tarvitse kasvovettä.

miten käyttää kasvoöljyä

Kumpi ensin: öljy vai kosteusvoide?

Ihonhoitotuotteet lisätään aina ohuimmasta paksuimpaan, jotta tuotteet imeytyvät iholle ihanteellisesti. Tästä syystä vesimäisen ohuet tuotteet, kuten kasvovesi lisätään ensin, mahdollinen paksumpi seerumi toisena, kolmantena ohut kasvovoide ja viimeisenä kasvoöljy.
Kasvoöljy lisätään aina ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena. Kasvoöljyä voi myös lisätä muutaman tipan kasvovoiteen sekaan, mikäli haluaa.

Parhaat hyödyt kasvoöljyistä ja muistakin ihonhoitotuotteista saa, kun ne lisätään oikeassa järjetyksessä oikealla tavalla iholle. Tässä helppo kolmen askeleen ihonhoitorutiini:

 1. Puhdista iho hellävaraisesti puhdistusöljyllä tai -maidolla
 2. Lisää kasvovettä kädelle ja painele hellästi kasvoille, kunnes kasvovesi on imeytynyt. Toista tarvittaessa muutaman kerran, kunnes iho tuntuu kosteutetulta.
 3. Lisää kämmenelle 2-5 tippaa kasvoöljyä. Hiero kasvoöljy hellävaraisesti vielä kasvovedestä kostealle iholle. Jatka levittämistä niin kauan kunnes öljy on kokonaan imeytynyt.

Oikeanlainen kasvoöljy on yksi kasvohieronnan tai gua shan kulmakivistä

Kasvohieronta on nousevassa suosiossa uuden gua sha -innostuksen myötä. Gua sha on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva kasvohieronnan muoto. Kasvohieronnalla ja gua shalla on molemmilla samoja positiivisia vaikutuksia ihon kuntoon, joten voit valita perinteisemmän kasvohieronnan tai noudatta gua sha menetelmää.

gua sha kasvoöljy kasvohieronta

Mikäli et vielä ole kokeillut kasvohierontaa, tässä muutamia hyötyjä, joita kasvohieronnalla voi ihonhoidossa saavuttaa:

 • Kasvohieronta elvyttää ihon verenkiertoa, joka vilkastuttaa ihon uusiutumista.
 • Kasvohieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa ja täten vähentää turvotusta, kun nesteet lähtevät liikkeelle.
 • Säännöllinen kasvohieronta pehmentää ihoa ja tekee siitä kimmoisamman.
 • Kasvohieronta auttaa ihonhoitotuotteiden imeytymisessä, jolloin niistä on enemmän hyötyä iholle.
 • Tehostaa kollageenin ja elastaanin tuotantoa.
 • Voi vähentää epäpuhtauksia ja pigmenttiläiskiä.
 • Kiinteyttää veltostunutta ihoa ja häivyttää pieniä juonteita.

Onnistuneen kasvohieronnan tai gua shan paras kaveri on laadukas kasvoöljy. Kasvohierontaa varten on tärkeää valita öljy, joka liukuu helposti iholla. Liian kuivan ihon hierominen vahingoittaa ihoa, sillä se venyy ja hankautuu tarpeettomasti. Kasvohieronnassa käsien tai gua sha välineiden tulisi liukua vaivattomasti ihon pinnalla. Valitse siis luonnonkosmetiikan kasvoöljy, jossa on käytetty vain kokonaisia kasviöljyjä ja eteerisiä öljyjä. Kuivaöljyt on tähän tarkoitukseen ehdottomasti pannassa. Erityisen rauhoittavan vaikutuksen hieronnasta saa, jos käytät valloittavan tuoksuista kasvoöljyä, jolla on aromaterapeuttisia vaikutuksia. Testaajiemme suosikiksi on noussut kotimainen RECALM kasvoöljy, jossa on täydellinen koostumus ja rauhoittava tuoksu kasvohierontaan tai gua shahan.

Usein kysytyt kysymykset kasvoöljyistä

Milloin kasvoöljyä käytetään?
Tähän ei ole oikeaa vastausta, sillä kasvoöljyä voi käyttää aamuin illoin, tai sitten vain aamuisin tai vain iltaisin. Kasvoöljyä voi siis käyttää omien mieltymysten mukaan. Kasvoöljy lisätään joko ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena, tai sekoitetaan muutama tippa kasvovoiteen sekaan.

Voiko oliiviöljyä laittaa kasvoihin?
Olemme saaneet paljon kysymyksiä, voiko ruokakaupan öljyjä käyttää kasvoille. Syötäväksi tarkoitetut öljyt eivät ole paras valinta kasvoille. Suosittelemme aina valitsemaan kasvoöljyn, joka on tarkoitettu iholla käytettäväksi.

Missä vaiheessa kasvoöljy laitetaan?
Kasvoöljy lisätään aina ihonhoitorutiinin viimeisimpänä vaiheena. Tuotteet lisätään aina ohuimmasta paksuimpaan, joten alimmaksi tulee vesipohjaiset tuotteet, kuten kasvovesi ja vesimäinen seerumi. Näiden päälle tulee mahdollinen kasvovoide ja sen jälkeen kasvoöljy. Kasvoöljyn voi myös lisätä kasvovoiteen sekaan.

Mikä on kuivaöljy?
Kuivaöljy on nimensä mukaisesti öljy, joka tuntuu iholla kuivemmalta kuin normaalit öljyt. Näihin öljyihin on lisätty hajotettuja esteriöljyjä, joilla saadaan kuiva ihotuntuma. Esteriöljyillä ei ole ihonhoidollisia ominaisuuksia. Esteriöljynä käytetään muun muassa fraktioitua kookosöljyä, jonka tunnistaa INCI-nimestä Caprylic/ Capric Triglyceride. Muita esteriöljyjä ovat muun muassa Ethyl Ester, Dicaprylyl Ether, Coco-caprylate, Decyl Cocoate, Isoamyl Laurate

Mikä kasvoöljy ikääntyvälle iholle?
Ikääntyessään iho ohenee ja kuivuu. Iän myötä myös ihon verisuonten määrä vähenee ja haavat parantuvat hitaasti. Lisäksi sidekudoksen elastiinin määrä ja sen myötä ihon kimmoisuus vähenevät ja iho rypistyy. Nämä muutokset kannattaa ottaa huomioon kasvoöljyä valitessa. Ikääntynyt iho tarvitsee kasvoöljyn, joka vahvistaa ihoa, häivyttää pieniä juonteita, suojaa ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä ja tuo iholle tärkeitä rasvahappoja ja täten kosteuttaa tehokkaasti ihoa. Hyviä raaka-aineita, joita on hyvä pitää silmällä ikääntyneen ihon hoidossa, ovat esimerkiksi tyrniöljy, karpalonsiemenöljy ja vadelmansiemenöljy. Suosittelemme REVIVE kasvoöljyseerumia, jolla on anti age ominaisuuksia. Tuote sisältää muun muassa kotimaista tyrniä, oman luomupuutarhan kehäkukkaa ja kotimaista vadelmansiemenöljyä. Tyrni, kehäkukka ja ruusunmarja sisältävät runsaasti A-vitamiinia, joka on ehdoton ikääntyneen ihon hoidossa.

Voiko rypsiöljyä käyttää iholla?
Emme suosittele käyttämään syötäväksi tarkoitettua rypsiöljyä iholla.

Muuta luettavaa

Korealainen ihonhoitorutiini luonnonkosmetiikalla

Korealainen ihonhoitorutiini luonnonkosmetiikalla

Korealainen ihonhoito perustuu iho-ongelmien ennaltaehkäisyyn ja ihon syväkosteuttamiseen. Tarkoituksena on saada heleän kuulas ja hyvinvoiva iho, jota ei tarvitse peittää meikillä. Testasimme ihonhoitorutiinin korealaisella luonnonkosmetiikalla.

Lue lisää

Ruusunmarjaöljy: Kokemuksia parhaista tuotteista

Ruusunmarjaöljy: Kokemuksia parhaista tuotteista

Ruusunmarjaöljy on yksi luonnonkosmetiikan tähtiraaka-aineista, eikä syyttä. Ruusunmarjaöljyllä on lukemattomia ihoa hoitavia vaikutuksia ja se…

Lue lisää

C-vitamiini ihonhoidossa

C-vitamiini ihonhoidossa

Opas C-vitamiinin käyttöön ihonhoidossa! Testasimme myös luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumit ja valitsimme parhaat tuotteet jokaiselle ihotyypille.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uusista luonnonkosmetiikan tuotearvosteluista ja uutisista.