Mádara Puhdistusvaahto

3.5 / 5
3.5/5

Vegaaninen, Pähkinätön, Gluteeniton

Sisältää kuivattavia alkoholeja

ECOCERT

Sisältää allergisoivia ainesosia

Mádara Purifying Foam Puhdistusvaahto kokemuksia

PLUSSAT

MIINUKSET

Mádara Puhdistusvaahto

3.5 / 5
3.5/5

Vegaaninen, Pähkinätön, Gluteeniton

Sisältää kuivattavia alkoholeja

ECOCERT

Sisältää allergisoivia ainesosia

VERTAA HINTOJA

Hintataso:

Keskihintainen

Hinta-laatusuhde:

Hyvä

SISÄLLYSLUETTELO

ARVOSTELU

Mádara Purifying Foam - Puhdistusvaahto

TUOKSU

Tuoksunsa puolesta Mádaran puhdistusvaahto on täysi kymppi. Se ei nimittäin tuoksu juuri miltään, ainoastaan raikkaalta ja miellyttävältä. Miedon tuoksunsa puhdistusvaahto saa kehäkukka- ja kamomillauutteesta sekä aromeista.

KOOSTUMUS

Koostumukseltaan Mádaran putsari on melko hentoista vaahtoa. Vaikka vaahto on aina vaahtoa, olisin toivonut siltä hieman paksumpaa koostumusta. Levitettäessä vaahto hävisi melkoisen nopeasti ihoon, joten sitä joutui lisäämään käytön aikana. Vaahtoa joutui pumppaamaan extrapainalluksen etenkin silloin, kun kasvoissa oli paksumpi meikkikerros.

Puhdistusvaahdon ainesosalista on kivan lyhyehkö. Puhdistusaineina on käytetty hellävaraista kasveista uutettua natriumkokoamfoasetaattia, joka ei ärsytä silmiä. Toinen samanmoinen puhdistusaine on sakkaroosikokoaatti, jolla on samalla myös hoitavia vaikutuksia.

Säilöntäaineina on käytetty natriumbentsoaattia ja kaliumsorbaattia. Natriumbentsoaatti on luonnollinen happo, jota esiintyy luonnossa karpaloissa, mustikoissa ja Styrax benzoin-puun kumissa. Se tappaa mikro-organismeja sekä ehkäisee tai hidastaa niiden kasvua ja lisääntymistä suojaten kosmetiikkaa pilaantumiselta. Kaliumsorbaattia on alkujaan johdettu pihlajanmarjoista.

Ainesosalista sisältää kuitenkin yhden aineen, josta tuote saa rutkasti miinuspisteitä. Puhdistusvaahdossa on kuivattavaa alkoholia. Erityisesti herkkäihoiset ja atoopikot välttelevät alkoholia sisältäviä tuotteita, sillä ne ärsyttävät ja kuivattavat helposti ihoa. Mádaran puhdistusvaahto sisältää sekä alkoholia, että bentsyylialkoholia. Näistä vain toinen on herkkäihoisille haitallinen. Bentsyylialkoholia käytetään kosmetiikassa muun muassa kosteuttavana ja pehmittävänä ainesosana, mikä on siis iholle hyväksi.

Sen sijaan pelkkä alkoholi, tai toiselta nimeltään etanoli, on se haitallisempi versio. Alkoholi voi suurina määrinä häiritä ihon talintuotantoa. Lisäksi etanolilla on hygroskooppisia ominaisuuksia. Tämä tarkoittaa, että etanoli houkuttelee vettä ja siten kuivattaa ihoa ja iho alkaa halkeilemaan. Tämä vaikutus vähenee, kun alkoholia sekoitetaan veden kanssa. Vaikka siis kosteutat kasvojasi voiteella, alkoholi vähentää sen kosteuttavaa vaikutusta kuivattamalla ihoa lisää. Tässä kohtaa täytyy mainita, että tuote voi turvallisesti sisältää alle 5% alkoholia, sillä näin pieni määrä ehtii haihtumaan iholta levitysvaiheessa. Puhdistusvaahdon ainesosalista ei tosin kerro kuinka paljon voide sisältää alkoholia, joten se jää arvoitukseksi. Toisaalta alkoholi on listassa jo neljäntenä, mistä voi päätellä, että putsari sisältää sitä melko paljon.

Onneksi Mádaran puhdistusvaahdossa on kuitenkin muutamia ihoa helliviä ja kosteuttavia ainesosia. Ruusuvesi raikastaa ihoa ja siankärsämöuute rauhoittaa ärtynyttä ihoa.

Positiivista tuotteessa on myös se, ettei se sisällä lainkaan komedogeenisia ainesosia!

KÄYTTÖKOKEMUS

Olen käyttänyt Mádaran puhdistusvaahtoa aamuin illoin kasvojen ja silmien iholle. Vaahdon hennon koostumuksen vuoksi käytössä välillä tuntui, ettei putsari kerralla puhdistanut kunnolla ihoa meikeistä. Etenkin vahvan silmämeikin puhdistuksen jälkeen silmien alle jäi vielä ripsarin jämiä. Käytin siis usein puhdistusvaahdon jälkeen vielä misellivettä, jolla pyyhkäisin viimeisetkin meikinrippeet pois iholta. Joskus jos misellivettä ei ollut saatavilla putsasin ihon kahteen kertaan puhdistusvaahdolla, jolloin sain kaikki meikit pois iholta.

Perusarkimeikin putsari kyllä puhdisti yhdellä kerralla, joten ongelmia oli lähinnä silloin, jos kasvoilla oli vahva meikki. Tuotetta joutui käyttämään kerralla melko paljon, mutta onneksi putsari oli todella riittoisaa. Aamuihon vaahto puhdisti erinomaisesti, sillä se oli iholle miellyttävän hellävarainen.

VAIKUTUKSET

Puhdistusvaahdot ovat yleensä todella kuivattavia eikä niitä suositella kuivalle iholle. Mádaran puhdistusvaahto ei itselläni aiheuttanut ihon kuivumista, vaikka minulla onkin pintakuiva iho. Toisaalta en huomannut, että sillä olisi ollut sen kummempia kosteuttavia ominaisuuksiakaan. Iho kuitenkin pysyi koko testijakson ajan hyvänä, eikä tuotteesta ilmennyt mitään ongelmia. Puhdistusvaahto ei aiheuttanut myöskään ihon kiristelyä.

Tukkeutumiseen taipuvainen ihoni tykkäsi puhdistusvaahdosta kovasti, sillä se ei aiheuttanut näppyjä. En voi käyttää lainkaan puhdistusemulsioita, sillä ne aina räjäyttävät kasvoni täyteen näppylöitä ja saavat ihon tuntumaan rasvaiselta. Puhdistusvaahto sai ihon tuntumaan raikkaalta ja puhtaalta, joten plussat siitä.

SUOSITUKSET

Suosittelisin Mádaran puhdistusvaahtoa rasvaiselle ja normaalille iholle, sillä se on hellävarainen eikä jätä rasvaista tunnetta ihoon. Myös pintakuivalle, sekaiholle ja tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle oiva valinta.

En suosittelisi tuotetta herkälle iholle ja todella kuivalle iholle, sillä se sisältää kuivattavaa alkoholia. Ikääntyvä iho tarvinnee ravitsevamman ja kosteuttavamman puhdistustuotteen. Vahvan meikin käyttäjä tarvitsee myös luultavasti järeämmän putsarin.

OSTAISITKO UUDESTAAN?

Voisin ostaa Mádaran puhdistusvaahdon uudestaan, sillä se oli positiivinen yllätys ja oikein hyvä perustuote.

VERTAA HINTOJA JA OSTA

Lue arvostelut myös muista Mádaran tuotteista:

Mádara SOS Seerumi

Mádara Smart Silmänympärysvoide

TESTAAJAN TIEDOT & TESTAUSOLOSUHTEET

Tyyppi:

Pintakuiva sekaiho, jossa mustapäitä T-alueella. Taipuvainen tukkeutumiseen.

Testaajan ikä:

27 vuotta

Testausaika:

3 kuukautta

Vuodenaika ja sää testijakson aikana:

Talvi ja kevät. Kuivaa pakkasta ja kosteaa sadetta.

Kokemuksen ja arvion perusteella LUONNO suosittelee tuotetta seuraaville:

Sekaiho

Epäpuhdas iho

Normaali iho

Pintakuiva iho

Rasvoittuva iho

TUOTTEEN TIEDOT

Vaikuttavat aineet:

Siankärsämöuute, ruusuvesi, kehäkukkauute, kamomillauute

Valmistusmaa:

Latvia

Pakkaus:

Puhdistusvaahto on pakattu muoviseen 150ml pumppupulloon. Pumpun jousi on metallia, mutta putelin voi kokonaisuudessaan lajitella muovipakkauksena muovinkeräykseen tai sekajätteeseen.

Ainesosaluettelo (INCI) englanniksi:

Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Rosa Damascena (Rosa) Flower Water, Alcohol, Lactic Acid, Glycerin, Sucrose Cocoate, Benzyl Alcohol, Achillea Millefolium (Yarrow) Flower Extract, Calendula Officinalis(Calendula) Flower Extract, Chamomilla Recutita (Camomile) Flower Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Aroma

Ainesosaluettelo (INCI) suomeksi:

Vesi, natriumkokoamfoasetaatti, ruusuvesi, alkoholi, maitohappo, glyseriini, sakkaroosikokoaatti, bentsyylialkoholi, siankärsämöuute, kehäkukkauute, kamomillauute, natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti, aromi

TUOTTEEN LUPAUKSET

"Siankärsämöuutetta sisältävä täyteläisen pehmeä Mádara Purifying Foam puhdistusvaahto puhdistaa iholta tehokkaasti, mutta hellävaraisesti meikin ja epäpuhtaudet. Tasapainottaa ihon rasvoittuvia alueita ja rauhoittaa ihon kuivia alueita. Antaa iholle raikkaan ja pehmeän tunteen."

"Sopii myös silmänympärysihon puhdistukseen. Kaikille ihotyypeille."

Mitä mieltä olit tuotearvostelusta? Onko kokemuksesi tuotteesta erilainen vai samanlainen kuin testaajalla?

Jätä kommentti!

0 0 votes
Arvostele artikkeli!
Tilaa
Ilmoita minulle
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

MUITA ARVOSTELUJA JA KOKEMUKSIA LUONNONKOSMETIIKAN TUOTTEISTA