fbpx

Mádara SOS Hydra Repair Intensive Seerumi


2/5

Mádara SOS Hydra Repair Intensive Seerumi
Plussat
  • Todella kosteuttava
  • Tekee ihosta tasaisemman näköisen
  • Kirkastaa ja heleyttää kasvoja
  • Meikki levittyy tasaisemmin
Miinukset
  • Voimakas tuoksu
  • Kasvot rasvoittuvat päivän aikana
  • Jättää iholle "kalvon"
  • Saattaa aiheuttaa näppyjä

Vegaaninen, Pähkinätön, Gluteeniton

Ei sisällä kuivattavia alkoholeja

ECOCERT

Sisältää allergeenejä

Saatavilla seuraavista verkkokaupoista

Mádara SOS Hydra Repair Intensive Seerumi
Mádara SOS Hydra Repair Intensive Seerumi

43.50 €

Osta
Jolie

41.0 €

Osta
Hyvinvoinnin

38.90 €

Osta
House of Organic

39.90 €

Osta
Bangerhead

42.95 €

Osta
Eleven

37.80 €

Osta
Amazon.de

Arvostelu

Mádara SOS Hydra Repair Intensive Serum kokemuksia

Testaajien tiedot & testausolosuhteet

Tyyppi
Pintakuiva iho, joka tukkeutuu helposti. Mustapäitä ja pieniä näppylöitä.
Ikä
28
Testausaika
1 kuukausi
Vuodenaika/sää testijakson aikana
Kevät. Pakkasta ja kuivaa säätä.

Tuoksu

Ensimmäinen huomio, jonka Mádara SOS seerumista voi tehdä, on sen tuoksu. Tuote sisältääkin useita eri hajusteita, kuten sitronelloli, geranioli ja eugenoli. Oman osansa tähän hajustecocktailiin tuovat vielä ruusuvesi, pioni- ja tyrnimarjauutteet sekä auringonkukkaöljy. Lisäksi ainesosalista sisältää hajusteen ‘aroma’, joka voi sisältää lisäksi muita hajusteita. Yleisiksi kosketusallergeeneiksi nimetyt hajusteaineet on merkittävä erikseen ainesosaluetteloon INCI-nimillä. Tällaisia kosketusallergeenejä on seerumin sisältämät sitronelloli, geranioli ja eugenoli.

Tuoksuyliherkkien kannattaa jättää seerumi siis suosiolla kaupan hyllylle. En pidä liian voimakkaan tuoksuisista ihotuotteista, koska saan niistä usein päänsärkyä, mutta seerumi ei onneksi tuoksu liian voimakkaalle. Meille, jotka pitävät hyvän tuoksuista kosmetiikkatuotteista, seerumi on ainakin tuoksunsa puolesta siis loistava valinta. Se nimittäin tuoksuu raikkaalta ja tuo mieleen kesän kukkaset.

Koostumus

SOS seerumi on väriltään beigeen taittava haalean vaaleanpunainen. Ohuen koostumuksensa ansiosta se levittyy helposti iholle. Imeytymisessä olisi toivomisen varaa, sillä iho tuntuu kostealta melko pitkään. Kiireisessä aamussa tuskin olisi aikaa odotella seerumin imeytymistä ennen meikkausta. Levityksen ja imeytymisen jälkeen seerumi tuntuu iholla mukavan kevyeltä.

Käyttökokemus

Olen käyttänyt Mádara SOS seerumia aamuin illoin kasvojen puhdistuksen ja kosteuttavan kasvoveden jälkeen. Välillä olen jättänyt kasvoveden pois testatakseni seerumin kosteuttavuutta. Seerumin päälle olen lisännyt Mádara SMART päivävoiteen.

Aamulla meikatessani huomasin meikin levittyvän tasaisemmin iholle ja iho näytti muutenkin heleämmältä ja tasaisemmalta. Tätä autuutta kesti kuitenkin vain muutaman tunnin, sillä päivän mittaan ihoni alkoi kiiltelemään ja ‘rasvoittumaan’ enemmän kuin aiemmin. Ihan kuin seerumi olisi puskenut ihon pintaan kaikkien tököttien ja meikin läpi. Testasin tuotetta siis kuivassa pakkassäässä, sekä vähän kosteammassa kevätsäässä, joten kuumuudesta kiiltely ei johtunut. Pintakuiva ihoni on kyllä taipuvainen kiiltelyyn aina päivän mittaan, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Yleensä joudun painelemaan kerran päivässä kasvojen ihoa paperilla imeäkseni ylimääräisen rasvan pois. Lisäksi olen käyttänyt kasvojen iholla jo vuosia puuterimaisia mineraalimeikkejä, jotka ovat vähentäneet ihon kiiltelyä huomattavasti. Nestemäiset meikkivoiteet ovat minulla siis kokonaan pannassa. Seerumia testatessani huomasin käyttäväni kasvopaperia ja lisääväni puuteria useamman kerran päivässä.

Illalla kasvoja pestessäni pistin merkille, että vettä lisätessäni ihostani tuntui irtoavan ‘kalvomainen’ ja ‘liukas’ kerros pois. Ihan kuin seerumi ei olisi sittenkään imeytynyt kasvoihin koko päivän aikana. Kokemus ei muuttunut koko testijakson aikana suuntaan eikä toiseen.  Lisäsin SOS seerumia myös yöksi ja aamuisin iho tuntui mukavan kosteutetulta.

Vaikutukset

Viikon käytön jälkeen kasvoihini alkoi ilmestyä pieniä finnejä. Näppylät olivat ihon pinnalla, eli finnit eivät tulleet ihonalaisiksi paukamiksi (näinkin on joskus käynyt). Ihoni on helposti tukkeutuva, joten tätä osasin jo pelätä. Mádara SOS seerumin ainesosalistalta löytyykin useita komedogeenisiä ainesosia, kuten setearyylialkoholi, steariinihappo, palmitiinihappo, tokoferoli eli E-vitamiini, jojobaöljy ja askorbiinihappo eli C-vitamiini. Tukkeutuminen ei voi johtua ainakaan jojobaöljystä tai E-vitamiinista, sillä olen käyttänyt puhdasta jojobaöljyä ja E-vitamiiniöljyä kasvoilla jo useamman vuoden. Syyllinen löytynee siis muista ainesosista. Jätin seerumin käytön muutamaksi päiväksi ja iho alkoi heti rauhoittua eikä uusia finnejä enää ilmestynyt. Tauon jälkeen jatkoin kuitenkin seerumin käyttöä testijakson loppuun asti. Onneksi finnit olivat sen verran pieniä, etteivät ne hirveästi haitanneet.

LUONNOn vinkki: Tehokosteutusta kaipaavan kannattaa kokeilla seeruminakin toimivaa Whamisa Water Cream kasvovoidetta. Vesimäisen ohut koostumus toimii hyvin seerumin korvikkeena, eikä voide tuki ihoa.

Positiivista seerumissa on sen todella hyvä kosteuttavuus. Ihoni oli selkeästi kosteutetumpi kuin aiemmin. Lisäksi iho näytti heleämmältä ja ihon väri tasaisemmalta. Aineosalistalta löytyykin monia hyviä kosteuttajia, kuten aiemmin mainitsemani jojobaöljy, joka on ollut minun luottotuotteena jo vuosia. Myös seerumin sisältämä ruusuvesi on ollut minulla käytössä jo pitkään. Hyaluronihappo on myös loistava kosteuttaja. Olen  aiemmin tehnyt itse omaa hyaluronihapposeerumia, joka on pelastanut pintakuivan ihoni.

Alkoholien pelkääjille tiedoksi, että seerumin sisältämät bentsyylialkoholi ja setearyylialkoholi ovat myös kosteuttajia, eikä niillä ole mitään tekemistä kuivattavien alkoholien kanssa.

Näin kolmen kympin ikää lähestyessä seerumin sisältämät anti-age ainesosat tulevat myös tarpeeseen. Tuotteessa on muun muassa pioni- ja tyrniuutetta, joiden luvataan vähentävän ikääntymisen merkkejä. Iho näytti kyllä tasaisemmalta ja sileämmältä, joten tämä osio tuntuu seerumissa toimivan.

Suositukset

En suosittelisi seerumia tukkeutumiseen taipuvaiselle tai akneiholle, sillä se sisältää niin paljon komedogeenisia ainesosia. Vaikka tuotetta mainostetaan ‘rasvoittuvan ihon pintakuivuuden hoitoon’, en kuitenkaan suosittelisi sitä rasvoittuvalle iholle. Rasvoittuva iho on usein taipuvainen epäpuhtauksiin, joten seerumin tukkeuttavat ainesosat saattaavat aiheuttaa ongelmia. Liika kosteuttavuus saattaa olla myös ongelma rasvoittuvan ihon omistajille. Herkkä iho saattaa ärtyä seerumin useista hajusteista ja allergeeneistä. Tuoksuyliherkät varmasti karsastavat seerumin vahvahkoa tuoksua.

Vinkki: Jos iho on yhtään tapuvainen kiiltelyyn, seerumia kannattaa käyttää vain öisin. Meikin alla se on vähän liian tuhtia.

Suosittelisin Mádara SOS seerumia iholle, joka ei ole lainkaan taipuvainen tukkeutumiseen tai epäpuhtauksiin. Seerumi on varmasti kuivan ihon pelastus ja sopii myös pintakuivuuden hoitoon. Hyvien anti-age vaikutusten ansiosta seerumi sopii varmasti passelisti myös ikääntyvälle iholle. Tuote sopii silti kaikenikäisille ja sen hyvät ominaisuudet tulevat parhaiten esiin normaalilla, kuivalla ja ikääntyvällä iholla. Saattaa sopia myös sekaiholle.

Ostaisitko uudestaan?

En ostaisi Mádara SOS seerumia uudestaan, sillä se aiheutti itselläni näppylöitä ja epäpuhtauksia.

Tehokosteutusta kaipaavan kannattaa lukaista arvostelut muun muassa

Whamisa Water Cream

Whamisa Deep Rich Toner

Mossa Vitamin Cocktail Naamio & Yövoide

Nämä tuotteet tukkivat hyvin epätodennäköisesti tukkeutumiseen taipuvaista ihoa, kosteuttaen samalla ihoa tehokkaasti.

Saatavilla seuraavista verkkokaupoista

Mádara SOS Hydra Repair Intensive Seerumi
Mádara SOS Hydra Repair Intensive Seerumi

43.50 €

Osta
Jolie

41.0 €

Osta
Hyvinvoinnin

38.90 €

Osta
House of Organic

39.90 €

Osta
Bangerhead

42.95 €

Osta
Eleven

37.80 €

Osta
Amazon.de

Tuotteen tiedot

Valmistusmaa

Latvia

Allergeenit

Hajusteet

Vaikuttavat aineet

Auringonkukkaöljy, ruusuvesi, tyrniuute, nokkosuute, pellavansiemenuute, pioni

Pakkaus

Pakkauksen ulkonäköä voi kuvailla sanoilla yksinkertaisen kaunis. Tuote on pakattu 30ml läpinäkyvään lasipurkkiin, jossa on muovinen korkki ja muovinen pumppusuutin. Lasin voi heittää lasinkeräykseen ja muovin muovinkeräykseen. Pumppupullo annostelee seerumia juuri sopivasti. Yksi pumppaus riittää koko kasvojen ja kaulan iholle.

Tuotteen lupaus

Teholtaan ammattikosmetiikan veroinen SOS HYDRA REPAIR INTENSIVE SERUM on kehitetty säilyttämään ihon syvimpien kerrosten kosteus ja tasapainottamaan stressaantunutta ja kosteusköyhää ihoasi. Lisää todistetusti ihon kosteudensitomiskykyä ja suojaa ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

Tuotteen lupaus

Täydellinen voide kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille. Erityisen hyödyllinen kireästä, kosteusköyhästä ja elottomasta stressi-ihosta kärsiville, joiden iho on karhea ja oireilee kuivuudesta johtuvilla juonteilla ja rypyillä. Hyvä ratkaisu myös rasvoittuvan ihon pintakuivuuden hoitoon.

Ainesosalista suomeksi (INCI)

Vesi, auringonkukkaöljy, jojobaöljy, glyseriini, ruusuvesi, setearyylialkoholi, setearyyliglukosidi, natriumlevulinaatti, palmitiinihappo, steariinihappo, selluloosa, tyrnimarjauute, natriumanisaatti, hajusteet, natriumpyrrolidonikarboksyylihappo, ksantaanikumi, maitohappo, hyaluronihappo, askorbiinihappo (C-vitamiini), pellavansiemenuute, pioniuute, tokoferoli (E-vitamiini), nokkosuute, kiille, titaanioksidi, kaliumsorbaatti, hydroloitu hyaluronihappo, natriumfytaatti, punainen rautaoksidi, keltainen rautaoksidi, sitronelloli, geranioli, bentsyyli-salisylaatti, eugenoli

Ainesosalista englanniksi (INCI)

Aqua/Water, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin, Rosa Damascena (Rose) Flower Water, Cetearyl Alcohol, Sodium PCA, Hippophae Rhamnoides (Sea-buckthorn) Fruit Extract , Cetearyl Glucoside, Stearic Acid, Palmitic Acid, Aroma/Fragrance, Benzyl Alcohol, Xanthan Gum, Linum Usitatissimum (Flax) Seed Extract, Paeonia Lactiflora (Peonia) Root Extract, Urtica Dioica (Nettle) Leaf Extract, Sodium Hyaluronate, Sodium Benzoate, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Tocopherol (Vitamin E), CI77019 (Mica), CI77891 (Titanium Dioxide), Potassium Sorbate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Phytate, CI77491 (Iron Oxide), Lactic Acid, CI77492 (Iron Oxide), Citronellol, Geraniol, Benzyl Salicylate, Eugenol

Tilaa uutiskirje

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uusista luonnonkosmetiikan tuotearvosteluista ja uutisista.