SANTE Shine Brilliant Care Hoitoaine

3.5 / 5
3.5/5

Vegaaninen, Gluteeniton

Sisältää kuivattavia alkoholeja

Ei sertifikaattia

Sisältää allergisoivia ainesosia

SANTE Shine Conditioner Brilliant Care hoitoaine kokemuksia arvostelu

PLUSSAT

  • Tuo hiuksiin hämmästyttävän paljon kiiltoa
  • Tekee hiuksista todella helposti selvitettävät
  • Tekee hiuksista vahvemman tuntuiset
  • Ei sähköistä hiuksia

MIINUKSET

  • Todella paksu koostumus
  • Saattaa tehdä liian raskaan ja latistavan vaikutelman hiuksiin
  • Hiusten kiharrus ei kunnolla onnistu, jos on käyttänyt hoitoainetta
  • Sisältää kuivattavaa alkoholia

SANTE Shine Brilliant Care Hoitoaine

3.5 / 5
3.5/5

Vegaaninen, Gluteeniton

Sisältää kuivattavia alkoholeja

Ei sertifikaattia

Sisältää allergisoivia ainesosia

VERTAA HINTOJA

Hintataso:

Keskihintainen

Hinta-laatusuhde:

Hyvä

SISÄLLYSLUETTELO

ARVOSTELU

SANTE Shine Brilliant Care - Hoitoaine

TUOKSU

Sante Shine Brilliant Care hoitoaineen tuoksu on melko voimakas. Se tuoksuu kuitenkin raikkaalle, eikä ollenkaan huonolle. Kiiltohoitoaine saa tuoksunsa koivunlehtiuutteesta ja lisätystä hajusteesta. Tuoksu on miellyttävä, mutta ei mikään hehkuttamisen arvoinen. Tuoksusta hoitoaine saa 4/5! Hajuherkkien kannattaa ehkä kuitenkin jättää tuote kaupan hyllylle.

KOOSTUMUS

Sante Shine Brilliant Care hoitoaineen ainesosalistaa tarkasteltaessa joukosta löytyy sekä hyviksiä että pahiksia. Ensinnäkin hoitoaine sisältää kuivattavaa alkoholia. Yleensä vältän hoitoaineita, joissa alkoholi listataan yhtenä ensimmäisistä neljästä ainesosasta, sillä se tarkoittaa, että tuote sisältää alkoholia keskimääräistä enemmän. Hoitoaineessa alkoholi listataan ainesosalistassa jo toisena, joten sitä on tuotteessa melkoisen paljon. Tuotetta mainostetaan kaikille hiustyypeille sopivaksi. Huonokuntoisille hiuksille ei kuitenkaan kannattaisi käyttää kuivattavia ja voimakkaita alkoholeja. Tämän perusteella uskaltaisin suositella hoitoainetta vain hyväkuntoisille hiuksille.

Hoitoaineessa on käytetty silikonin korvaajana stearamidopropyl dimethylaminea, minkä takia se ei ole sertifioitu. Stearamidopropyl dimethylamine ei kuitenkaan ole varsinainen silikoni, vaan rasvahappopohjainen ainesosa, hiusta hoitava kvatti. Stearamidopropyl dimethylamine johdetaan rapsiöljystä, mutta se on poikkeavan pitkälle jalostettu kasvipohjainen raaka-aine. Tämän takia Sante Shine Brilliant Care hoitoaineella ei ole luonnonkosmetiikan sertifikaattia, kuten muilla Santen hiustuotteilla. Stearamidopropyl dimethylamine kerrostuu hiukseen kohtalaisesti tai voimakkaasti, sillä se on kemiallisesti modifioitu tarttumaan hiukseen tiukemmin. Tämän takia se on myös todella hoitava ainesosa. Hennoille ja ohuille hiuksille en lähtisi tämän perusteella hoitoainetta suosittelemaan.

Hyviksinä hoitoaineessa ovat muun muassa ravitseva maapähkinäöljy, kiiltoa tuova koivunlehtiuute ja takiaisenjuuriuute. Lisäksi hoitavina aineosina ovat hiuksia vahvistava pantenoli ja kosteuttava glyseriini. Hoitaviin ainesosiin on siis myös panostettu.

KÄYTTÖKOKEMUS

Olen käyttänyt Sante Shine Brilliant Care hoitoainetta aina hiustenpesun yhteydessä, noin kolme kertaa viikossa. Hoitoaineen levittyvyys on yksi parhaimpia, mitä olen kokeillut. Usein luonnonkosmetiikan hoitoaineet ovat ohuita, levittyvät huonosti ja tuotetta joutuu tuhlaamaan pitkiin hiuksiin järjettömän määrän. Santen kiiltohoitoaine sen sijaan on todella paksua tavaraa. Hoitoaine ei leviä mihinkään käsissä vaan jää siistiin möykkyyn kämmenelle. Toivoisin tuubiin kuitenkin isompaa suutinta, sillä hoitoaine on todella paksua. Tuotetta joutuu melko voimakkaasti puristamaan ulos tuubista. Hoitoaine on helppo levittää hiuksiin, eikä se roisku pitkin kylpyhuonetta. Muutaman minuutin vaikutusaika riittää mainiosti ja tuote tuntuu ihanan kosteuttavalta.

Lue myös: Sante Repair Jojoba Care Shampoo

Huuhdeltaessa hiukset tuntuivat hämmästyttävän liukkailta. Tuntui jopa siltä, että hoitoaine ei kokonaan huuhtoutunut pois. Parilla ekalla käyttökerralla näin jopa tapahtui; paksuihin hiuksiin, etenkin niskaan, hoitoainetta oli jäänyt huuhtelusta huolimatta, joten hiukset jäivät lähmäisiksi. Virheistä opittuani huuhtelin hoitoaineen extrahuolellisesti jatkossa.

Hiukseni takkuuntuvat melko helposti, sillä vaikka hiukseni ovatkin paksut, yksittäiset hiukset ovat melko ohuita. Hoitoainetta käyttäessäni hiukseni olivat suihkun jälkeen kuitenkin helposti selvitettävät eikä takuista ollut tietoakaan. Kampa liukui hiusta pitkin sujuvasti ja nopeasti.

Kuivuttuaan hiukset kiilsivät enemmän kuin ennen ja hiukseni näyttivät terveemmiltä. Luulen, että suurimman vaikutuksen tekee juuri hoitoaineen sisältämä stearamidopropyl dimethylamine, sillä olen aiemmin vältellyt hiustuotteissani silikoneja (vaikka stearamidopropyl dimethylamine ei olekaan silikoni). Hiukset tuntuivat myös aavistuksen raskaammilta, eikä niin ilmavilta kuin yleensä. Etenkin hiuksia kihartaessa huomasin, että kiharat eivät pysyneet yhtä hyvin kuin aiemmin. Kaiken kaikkiaan käyttökokemus Sante kiiltohoitoaineesta oli kuitenkin positiivinen!

VAIKUTUKSET

Testijakson jälkeen hiukset kiiltävät enemmän kuin aiemmin. Lisäksi kuivat latvani eivät ole enää niin kuivat kuin ennen. Hiukset on myös helpompi selvittää suihkun jälkeen eikä ne takkuunnu niin helposti kuivinakaan. Olen kuullut Santen kiiltohoitoaineesta todella paljon kehuja, joten oli mielenkiintoista päästä vihdoin testaamaan tuotetta itse. Kehut ovat todellakin ansaittuja, vaikka muutamia vähemmän hyviä vaikutuksia hoitoaineesta löysinkin!

SUOSITUKSET

Suosittelisin hoitoainetta normaaleille ja vahvoille hiuksille. Etenkin paksuille ja pitkille hiuksille loistava tuote! Ohuille ja hennoille hiuksille hoitoaine saattaa olla liian raskasta tavaraa. En suosittelisi hoitoainetta myöskään todella huonokuntoisille hiuksille sen sisältämän kuivattavan alkoholin vuoksi. Kiharahiuksiset saattavat hyötyä hoitoaineen selvittävästä ja kiiltoa tuovasta vaikutuksesta, mutta toisaalta hoitoaineen raskas koostumus saattaa lässäyttää kiharoita. Kiharat hiukset ovat usein myös kuivat, joten kuivattavaa alkoholia en suosittelisi käytettäväksi.

OSTAISITKO UUDESTAAN?

Sante Shine Brilliant Care hoitoaine jäi yhdeksi luottotuotteekseni.

VERTAA HINTOJA JA OSTA

Lue arvostelu myös Sante Repair Jojoba Care Shampoosta.

Toinen hyvä hoitoaine kuiville hiuksille on Mádara Nourish & Repair, joka sai arvostelussamme 5/5 tähteä.

TESTAAJAN TIEDOT & TESTAUSOLOSUHTEET

Tyyppi:

Suorat, paksut ja lasimaiset hiukset. Värjätty vaaleaksi. Latvat vaalennuksesta hieman kuivat ja haaroittuneet.

Testaajan ikä:

28 vuotta

Testausaika:

1 kuukausi

Vuodenaika ja sää testijakson aikana:

Elokuu

Kokemuksen ja arvion perusteella LUONNO suosittelee tuotetta seuraaville:

Normaalit hiukset

Paksut hiukset

Pitkät hiukset

Värjätyt hiukset

Vaurioituneet hiukset

TUOTTEEN TIEDOT

Vaikuttavat aineet:

Maapähkinäöljy, koivunlehtiuute, isotakiaisen juuriuute

Valmistusmaa:

Saksa

Pakkaus:

200ml muovituubi. Lajitellaan muovinkeräyksessä.

Ainesosaluettelo (INCI) englanniksi:

Aqua (Water), Alcohol denat., Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Betula Alba Leaf Extract, Arctium Lappa Root Extract, Panthenol, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Glycerin, Sodium Lactate, Lactic Acid, Parfum (Fragrance)

Ainesosaluettelo (INCI) suomeksi:

Vesi, denaturoitu alkoholi, setearyylialkoholi, stearamidopropyl dimethylamine, maapähkinäöljy, koivunlehtiuute, isotakiaisen juuriuute, pantenoli, natriumsetearyylisulfaatti, natriumlauroyylisarkosinaatti, glyseriini, natriumlaktaatti, maitohappo, hajuste

TUOTTEEN LUPAUKSET

"Sante Shine Conditioner Brilliant Care on hiuksia ravitseva ja kosteuttava tehohoitoaine. Erityisen hyvä kuivien latvojen hoitaja. Takiaisen ja koivunlehden uutteet ja maapähkinäöljy ravitsevat hiusta ja antavat sille kauniin kiillon. Hiuksista tulee napakat ja elastiset.Tekee hiuksista helposti selvitettävät ja antaa upeaa kiiltoa."

"Hoitoaine ei sisällä synteettisiä väri- tai säilöntäaineita, silikoneja, PEG-aineita tai parafiiniöljyä. Hoitoaineen Stearaminopropyl Dimethylamine johdetaan rapsiöljystä eli kyseessä ei ole silikoni, vaan rasvahappopohjainen ainesosa, hiusta hoitava kvatti. Stearaminopropyl Dimethylamine on kuitenkin sertifioidusta luonnonkosmetiikasta poikkeavasti pidemmälle jalostettu kasvipohjainen raaka-aine, ja siksi hoitoaineella ei ole luonnonkosmetiikkasertifikaattia (BDIH, Natrue), kuten muilla Santen hiustuotteilla. Sopii kaikille hiustyypeille."

Mitä mieltä olit tuotearvostelusta? Onko kokemuksesi tuotteesta erilainen vai samanlainen kuin testaajalla?

Jätä kommentti!

Tilaa
Ilmoita minulle
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Mitä olit mieltä? Jätä kommentti!x
()
x
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin