fbpx

Ruusunmarjaöljy: Kokemuksia parhaista tuotteista

Ruusunmarjaöljy on yksi luonnonkosmetiikan tähtiraaka-aineista, eikä syyttä. Ruusunmarjaöljyllä on lukemattomia ihoa hoitavia vaikutuksia ja se sopii monien iho-ongelmien hoitoon.

Ruusunmarjaöljy sopii kaikille ihotyypeille, ja on erityisen loistava epäpuhtaalle ja ikääntyvälle iholle. Luonnon tiimi ja tuotetestaajamme ovat testanneet useita ruusunmarjaöljyä sisältäviä tuotteita. Nämä kokemukset ja arvostelut löydät tämän artikkelin lopusta.

Ruusunmarjaöljyn hyödyt iholle

Tehokkaalla ruusunmarjaöljyllä on monia ihoa hoitavia vaikutuksia. Se sisältää C-vitamiinia, A-vitamiinia sekä polyfenoleja, jotka ehkäisevät tulehdusta. Ruusunmarjaöljy pitää ihon kimmoisana ja tukee ihon uudistumista. Se häivyttää pieniä juonteita ja hidastaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Ruusunmarjaöljy onkin loistava etenkin arpien, aknen tai muiden ihotulehduksien hoitoon. Sillä on myös ihoa kirkastavia ja heleyttäviä vaikutuksia.

Ruusunmarjaöljyn hyötyjä iholle:

 • A-vitamiini korjaa UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita
 • Häivyttää pieniä juonteita
 • Vaalentaa arpia ja pigmenttiläiskiä
 • Auttaa akneihon hoidossa
 • Nopeuttaa ihon uudistumista ja näin heleyttää ihoa ja tuo hehkua
 • Kosteuttaa ihoa
 • Edistää kollageenintuotantoa
 • Vähentää tulehdusta

Kenelle ruusunmarjaöljy sopii?

Ruusunmarjaöljy sopii ihan kaikille ihotyypeille. Erityisen hyödyllinen ruusunmarjaöljy on epäpuhtaalle ja ikääntyvälle iholle. Samealle ja elottomalle iholle ruusunmarjaöljy on ehdoton valinta.

Ruusunmarjaöljyn tulehdusta vähentävistä vaikutuksista hyötyvät myös herkkä- ja kuivaihoiset. Ruusunmarjaöljy on erinomainen myös ekseeman, rosacean ja atopian hoidossa.

Minkälainen on tehokas ruusunmarjaöljy?

Tehokkaan ruusunmarjaöljyn tunnistaa sen tumman keltaisesta tai jopa tumman oranssista väristään. Tehokkaat ruusunmarjaöljyt ovat ihotuntumaltaan kuivahkoja ja ne imeytyvät ihoon nopeasti. Ruusunmarjaöljyn komedogeenisyysaste on 1, joten sen ei pitäisi myöskään tukkia ihoa tai aiheuttaa epäpuhtauksia.

Näin tunnistat tehokkaan ruusunmarjaöljyn:

 • Öljy on väriltään tumman keltaista tai oranssia
 • Tuote on pakattu lasipurkkiin
 • Ihotuntuma on kuivahko ja öljy imeytyy nopeasti
 • Tuote on kylmäpuristettu ruusunmarjan siemenistä

Ruusunmarjansiemenöljyjä on monia eri laatuja: Useimmiten ruusunmarjaöljynä mainostettu tuote sisältää Rosa Canina -nimistä ruusunmarjaa. Sen sijaan harvemmin käytetty Rosa Rubiginosa on tehokkaampi. Etenkin linoli-oleiniihappo koostumus on parempi Rosa Rubiginosassa. Suurempi linolihappo koostumus on hyödyksi etenkin tukkeutuvan ihon hoidossa, joten Rosa Rubiginosa on varma valinta epäpuhtaalle iholle.

Ruusunmarjaöljyn käyttö

Ruusunmarjaöljyn käyttö on helppoa. Öljyä voi käyttää aamuin illoin tai vain kerran päivässä; omista mieltymyksistä riippuen. Kasvoöljy lisätään aina ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena tai muutama tippa kasvovoiteen sekaan. Ruusunmarjaöljy lisätään aina kostealle iholle ja painellaan tai hierotaan iholle hellävaraisesti kunnes öljy on imeytynyt ihoon. Ruusunmarjaöljyn ihotuntuma on kuivahko, joten sen pitäisi imeytyä ihoon nopeasti.

Tässä esimerkkirutiini ruusunmarjaöljyn käytöstä:

 1. Ihon puhdistus hellävaraisella puhdistustuotteella
 2. Lisätään kosteuttava kasvovesi painellen ihoon
 3. Levitetään 2-5 tippaa ruusunmarjaöljyä kämmenelle ja hierotaan öljy hellävaraisesti kostealle iholle

Ruusunmarjaöljy kokemuksia ja parhaat tuotteet

Sekä Luonnon tiimi, että tuotetestaajamme ovat testanneet lukemattomia ruusunmarjaöljyä sisältäviä tuotteita ja suosikit ovat selkeät. Lue kokemukset alla olevista linkeistä.

Paras ruusunmarjaöljy

  Nörre Nordic REVIVE Face Oil Serum Kasvoöljyseerumi

  Nörre Nordic REVIVE Face Oil Serum Kasvoöljyseerumi
  Plussat
  • Ohut koostumus levittyy iholle pehmeästi ja imeytyy todella nopeasti
  • Metsäinen mieto tuoksu tuo mieleen lämpimät kesäillat
  • Tekee kaiken mitä lupaakin: tuo hehkua iholle, tasoittaa ihonsävyä, häivyttää juonteita, vaalentaa pigmenttiläiskiä ja arpia, vähentää kuivuutta ja tekee ihosta terveen, napakan ja kuulaan
  • Tuo hehkua ja kuulautta myös meikin alle
REVIVE kasvoöljyseerumi on tämän vuoden parhaimmistoa, mitä tulee tehokkaaseen kasvoöljyyn. Ruusunmarjaöljyn lisäksi tuote sisältää tyrniöljyä, jolla hyvin samanlaiset (ellei jopa tehokkaammat!) vaikutukset kuin ruusunmarjaöljyllä. Lisäksi REVIVE sisältää kotimaisia villiyrttejä sekä suomalaisia vadelman- ja karpalonsiemenöljyjä. REVIVE antaa hehkua iholle ja on ikääntyvän ihon ehdoton valinta.

  Nörre Nordic REBALANCE Face Oil Serum Kasvoöljyseerumi

  Nörre Nordic REBALANCE Face Oil Serum Kasvoöljyseerumi
  Plussat
  • Kirkastaa ihoa ja tekee siitä pehmeän. Vähensi epäpuhtauksien syntymistä, vaalensi aknearpia ja nopeutti epäpuhtauksien paranemista.
  • Tasapainottaa ihon rasvoittuvia alueita ja kosteuttaa kuivia kohtia. Toimii niin sekaiholle kuin rasvoittuvallekin iholle.
  • Tuoksuu täydellisen metsäiseltä
  • Kevyt öljy, joka imeytyy nopeasti jättämättä rasvaista ihoa. Vain kaksi tippaa riittää koko kasvoille ja kaulalle!
Mikäli tavoitteena on vähentää epäpuhtauksia, häivyttää aknearpia ja tasapainottaa ihon rasvoittumista, on REBALANCE sinulle ykkösvalinta. Öljy sisältää tehokkaan ruusunmarjaöljyn lisäksi suomalaisia mustaherukan- ja vadelmansiemenöljyjä ja akneiholle tärkeää skvalaania. Kotimainen villiyrttiuutos tuo tuotteeseen taattua tehokkuutta.

Monet ruusunmarjaöljytuotteet eivät ole hyviä

Olemme saaneet testata myös huonoja ruusunmarjaöljyjä. Tällainen pettymys on esimerkiksi TAOASIS Ruusunmarjaöljy, joka sai arvostelussa arvosanan ⅕. Lue tästä arvostelu ja opi tunnistamaan huonolaatuinen ruusunmarjaöljy.

Muuta luettavaa

Suomalainen luonnonkosmetiikka – Brändit listattuna

Suomalainen luonnonkosmetiikka – Brändit listattuna

Suomalainen luonnonkosmetiikka valmistetaan maailman puhtaimmista raaka-aineista. Kotimaisen luonnonkosmetiikan kysyntä ja tarjonta on kasvanut viime vuosina…

Lue lisää

Paras C-vitamiiniseerumi eri ihotyypeille

Paras C-vitamiiniseerumi eri ihotyypeille

Testasimme ja arvioimme luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumit ja valitsimme parhaat eri ihotyypeille. Paras C-vitamiiniseerumi herkälle, epäpuhtaalle, kuivalle ja ikääntyvälle iholle!

Lue lisää

Luonnonkosmetiikan sertifikaatit ja sertifiointi

Luonnonkosmetiikan sertifikaatit ja sertifiointi

Luonnonkosmetiikan tunnistaa parhaiten luonnonkosmetiikan sertifikaateista. Sertifioija eli tuotteen valmistajista riippumaton taho tarkastaa tuotteet raaka-aineiden ja valmistusmenetelmien osalta.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uusista luonnonkosmetiikan tuotearvosteluista ja uutisista.