fbpx

Luonnonkosmetiikan tuotteet voivat sisältää alkoholia. Kuivattavan alkoholin tunnistaa ainesosalistasta useimmiten sanoilla ‘alcohol‘,  ‘alcohol denat‘ tai ‘ethanol‘ Sen sijaan kosteuttavia alkoholeja, ovat muun muassa cetyl alcohol, arachidyl alcohol, behenyl alcohol, benzyl alcohol ja cetearyl alcohol. Nämä alkoholit ovat rasva-alkoholeja, joilla on kosteuttavia ja hoitavia ominaisuuksia.
 
Lue lisää luonnonkosmetiikan raaka-aineista. >>
 
Kosmetiikkatuotteissa alkoholia käytetään säilöntäaineena sekä erilaisten aktiiviaineiden liuottimena. LUONNOssa emme suosi kuivattavan alkoholin käyttöä tuotteissa, sillä sen kuivattavat ominaisuudet eivät mielestämme kuulu kosmetiikkatuotteisiin. Alkoholin korvikkeena voidaan käyttää hellävaraisempia ainesosia.
 
ALKOHOLI LUONNONKOSMETIIKAN IHONHOITOTUOTTEISSA
 
Erityisesti herkkäihoiset ja atoopikot välttelevät alkoholia sisältäviä ihonhoitotuotteita, sillä ne ärsyttävät ja kuivattavat helposti ihoa. Alkoholi voi suurina määrinä häiritä ihon talintuotantoa. Lisäksi etanolilla on hygroskooppisia ominaisuuksia. Etanoli houkuttelee vettä ja siten kuivattaa ihoa ja iho alkaa halkeilemaan. Tämä vaikutus vähenee, kun alkoholia sekoitetaan veden kanssa. Vaikka siis kosteutat kasvojasi voiteella, alkoholi vähentää sen kosteuttavaa vaikutusta kuivattamalla ihoa lisää.
 
Ihonhoitotuote voi turvallisesti sisältää alle 5% alkoholia, sillä näin pieni määrä ehtii haihtumaan iholta levitysvaiheessa. Jos alkoholi mainitaan ainesosalistassa heti ensimmäisten joukossa, kannattaa miettiä tuotteen ostoa kahteen kertaan.
 
PARHAAT ALKOHOLITTOMAT IHONHOITOTUOTTEET:
 
LUONNOn arvioimat parhaat luonnonkosmetiikan alkoholittomat ihonhoitotuotteet ovat muun muassa:
Whamisa Deep Rich Toner Kasvovesi >>
Eco By Sonya itseruskettava kasvovesi >>
Mádara SMART silmänympärysvoide >>
Mossa Vitamin Cocktail naamio ja yövoide >>
 
ALKOHOLI LUONNONKOSMETIIKAN HIUSTUOTTEISSA
 
Luonnonkosmetiikan hiustuotteet, niin shampoot kuin hoitoaineetkin, voivat sisältää kuivattavaa alkoholia. Etenkin huonokuntoisille hiuksille niitä ei kuitenkaan kannattaisi käyttää lainkaan. Jos kuitenkin käytät alkoholillista hiustuotetta, voit minimoida vahinkoa käyttämällä hoitavaa ja kosteuttavaa naamiota, joka ei sisällä kuivattavaa alkoholia. Lue LUONNOn kokemus esimerkiksi superedullisesta alkoholittomasta hiustuotteesta Oma Gertrude hiusnaamiosta.
 
Myös curly girl -metodia noudattavat jättävät alkoholiliset tuotteet kaupan hyllyille. Emme siis suosittele alkoholia sisältäviä luonnonkosmetiikan tuotteita kiharille hiuksille. Katso kaikki LUONNOn arvostelemat luonnonkosmetiikan curly girl tuotteet täältä.
 
PARHAAT ALKOHOLITTOMAT HIUSTUOTTEET:
 
LUONNOn arvioimat parhaat luonnonkosmetiikan alkoholittomat hiustuotteeet ovat muun muasssa:
Mádara Nourish & Repair hoitoaine >>
 
Urtekram Green Matcha Shampoo >>
 

Tilaa uutiskirje

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uusista luonnonkosmetiikan tuotearvosteluista ja uutisista.