Mossa Vitamin Cocktail Kasvoöljy

3 / 5
3/5

Vegaaninen, Pähkinätön, Gluteeniton

Ei sisällä kuivattavia alkoholeja

ECOCERT

Sisältää allergisoivia ainesosia

Mossa Kasvoöljy Vitamin Oil Cocktail

PLUSSAT

MIINUKSET

Mossa Vitamin Cocktail Kasvoöljy

3 / 5
3/5

Vegaaninen, Pähkinätön, Gluteeniton

Ei sisällä kuivattavia alkoholeja

ECOCERT

Sisältää allergisoivia ainesosia

VERTAA HINTOJA

Hintataso:

Edullinen

Hinta-laatusuhde:

Erinomainen

SISÄLLYSLUETTELO

ARVOSTELU

Mossa Kasvoöljy Vitamin Cocktail Facial Oil

TUOKSU

Mossa Vitamin Cocktail kasvoöljy tuoksuu sitruksisen hedelmäiseltä. Tuoksu on oikein miellyttävä, mutta herkkänenäisille öljy ei ehkä ole paras vaihtoehto. Hajuste löytyykin ainesosalistasta jo kuudentena, joten sitä on tuotteessa kohtalainen määrä. Yleisiksi kosketusallergeeneiksi nimetyt hajusteaineet on merkittävä erikseen ainesosaluetteloon INCI-nimillä. Tällaisia kosketusallergeenejä on kasvoöljyn sisältämät limoneeni, sitraali linalooli, sitronelloli ja geranioli. Nämä saattavat ärsyttää herkkää ihoa, joten herkkäihoisille kannattaa kokeilla öljyä varoen.

KOOSTUMUS

Koostumukseltaan Mossa kasvoöljy on melko tuhtia ja ravitsevaa. Se koostuu kasviöljyistä, kasviuutteista ja eteerisistä öljyistä. Pakkauksessa sanotaan, että tuote sisältäisi ”10 potent oils”, eli kymmentä tehokasta öljyä, mutta ainesosalistasta löytyy vain yhdeksän (jojoba-, manteli-, vadelma-, avokado-, oliivi-, kaura-, aprikoosi-, helokki- ja luumuöljy). Sen sijaan kasviuutteita öljystä löytyy vielä kolme kappaletta: tomaattiuute, tyrniuute ja ruuusunmarjauute. Liekö markkinointimielessä pakkaukseen liitetty kasviöljyt ja kasviuutteet samaan kategoriaan, jotta saadaan tehokas teksti. Joka tapauksessa nämä öljyt ja uutteet koostavat yhdessä erittäin tehokkaan ja hyvän kombon loistavia raaka-aineita.

Öljy sisältää myös muutamia ’ylimääräisiä’ aineita, joita ei usein kasvoöljyissä näe: Decyl Cocoate, Diheptyl Succinate ja Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer. Decyl cocoate ja diheptyl succinate ovat ihoa pehmentäviä ja hoitavia aineita. Nämä ovat kasviöljyistä hajottamalla valmistettuja esteriöljyjä. Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer sen sijaan voidaan käyttää ihoa hoitavana ja suojaavana aineena, mutta myös kalvonmuodostajana. Lisäksi öljyssä on hajusteet, joista puhuimme edellisessä osiossa.

Mossa Vitamin Cocktail kasvoöljy ei siis ole 100% puhdasta öljyä, vaan seassa on paljon muutakin. Edullinen hinta selittyy sillä, että kasvoöljy sisältää aitojen kasviöljyjen lisäksi eteerisiä öljyjä ja tuoksuja sekä esteriöljyjä. Laadukkaan kasvoöljyn tunnistaa myös siitä, että se on aina pakattu tummaan lasipulloon, sillä se parantaa öljyn säilyvyyttä. Mossan kasvoöljy on läpinäkyvässä muovipullossa.

Komedogeenisia öljyjä eli ihoa tukkivia öljyjä tuotteessa on useita. Komedogeenisyysaste 3 (asteikolla 1-5) ovat e-vitamiini, avokadoöljy ja helokkiöljy. Nämä saattavat todennäköisesti tukkia ihoa. Asteella 2 ovat jojoba-, manteli-, oliivi- ja aprikoosiöljy. Nämä tukkivat ihoa kohtalaisesti. Epäpuhtaalle ja tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle Mossan kasvoöljy ei ehkä ole paras valinta.

KÄYTTÖKOKEMUS

Olen käyttänyt Mossa Vitamin Cocktail kasvoöljyä kolme kuukautta. Ihoni on pintakuiva ja etenkin talvella se hilseilee kuivuudesta. Tästä syystä ihonhoitorutiineihini on kuulunut jo vuosia kasvoöljyn käyttö talvisin. Useimmiten olen käyttänyt pelkästään puhtaita kasviöljyjä, kuten jojobaöljyä ja viinirypäleensiemenöljyä. Mossan öljy oli ensimmäinen ’öljycocktail’, jota olen kokeillut. Käytin Mossan öljyn kanssa seuraavia tuotteita:

 

LUONNOn vinkki: Suosittelemme käyttämään kasvoöljyn kanssa myös kosteuttavaa kasvovettä. Lue arvostelut esimerkiksi Bybi Beauty Mega Mist kasvovedestä ja Whamisa Deep Rich Tonerista.

Käytin Mossan kasvoöljyä kolmisen tippaa useimmiten iltaisin kasvovoiteen päälle. Öljy on melko rasvaista, mutta se levittyi silkinpehmeästi. Öljy imeytyi ihan kohtalaisesti, mutta siitä jää vähän öljyinen pinta noin tunniksi. Tunnin jälkeen öljy on imeytynyt kokonaan kasvoihin. Iho näytti heti käytön jäkeen sileämmältä ja hehkuvammalta. Myös aamuisin kasvoni olivat terveemmän näköiset.

Aamuisin en kuitenkaan ehtinyt jäädä odottelemaan öljyn imeytymistä, joten käyttö painottui iltaan. Välillä aamuisin lisäsin tipan kasvovoiteen sekaan, mikä teki kasvovoiteesta täyteläisemmän. Kasvoni eivät rasvoittuneet päivän aikana aiempaa enempää. Toimi hyvin myös meikin alla.

Ensimmäisen kerran aamulla kokeiltuani öljyä lorahti liikaa, joten jouduin poistamaan sitä kasvoilta paperilla. Meikkaamisesta ei olisi tullut muuten mitään. Silmänympärysiholle en suosittele käyttäämään öljyä, mikäli käyttää silmämeikkiä. Huomasin, että silmämeikki lähteee leviämään päivän mittaan eikä pysyvyys ole yhtään niin hyvä kuin ilman öljyä.

Kolmen kuukauden käytön jälkeen pullosta on kulunut noin 3/4, joten kyseessä on ihan riitoisa öljy.

Lue arvostelut myös: Mossa Vitamin Cocktail Päivävoide ja Mossa Vitamin Cocktail Naamio ja Yövoide

VAIKUTUKSET

Ihoni on testijakson jälkeen selkeästi pehmeämpi ja tavanomaista hilseilyä ei ole esiintynyt. Kasvoöljy selkeästi auttoi pintakuivuuteen ja kuivan ihon hilseilyyn. Ihoni ei tukkeutunut käytön aikana, mutta ihoni ei olekaan tukkeutumiseen taipuvaa sorttia. Sen kummempia muutoksia en ihossani huomaa, mutta tykkäsin kasvoöljystä paljon.

SUOSITUKSET

Suosittelisin öljyä etenkin kuivalle ja pintakuivalle iholle. Samealle iholle öljy tuo kuulautta ja pehmeyttä. Sopii myös ikääntyvälle ja ikääntyneelle iholle hyvin.

Rasvoittuvalle iholle öljy saattaa olla liian rasvainen. Epäpuhtaalle ja herkälle iholle en suosittelisi tuotetta sen sisältämien komedogeenisten öljyjen ja hajusteiden vuoksi.

OSTAISITKO UUDESTAAN?

Voisin ostaa Mossa Vitamin Cocktail kasvoöljyn uudestaan sen edullisen hintansa takia. Hinta-laatusuhde kohtaavat tässä mielestäni todella hyvin.

VERTAA HINTOJA JA OSTA

Lue arvostelut myös muista Mossa Vitamin Cocktail sarjan tuotteista:

Mossa Vitamin Cocktail Päivävoide

Mossa Vitamin Cocktail Naamio ja Yövoide

TESTAAJAN TIEDOT & TESTAUSOLOSUHTEET

Tyyppi:

Pintakuiva, etenkin talvella hilseilevä iho. Pieniä näppylöitä harvakseltaan. Ei herkkä.

Testaajan ikä:

31 vuotta

Testausaika:

3 kuukautta

Vuodenaika ja sää testijakson aikana:

Marraskuu - Helmikuu

Kokemuksen ja arvion perusteella LUONNO suosittelee tuotetta seuraaville:

Kuiva iho

Pintakuiva iho

Normaali iho

Ikääntyvä iho

Sekaiho

 

Varoen: Herkkä iho & Epäpuhdas iho

TUOTTEEN TIEDOT

Vaikuttavat aineet:

Jojobaöljy, tomaattiuute, ruusunmarjauute, tyrniuute, vadelmansiemenöljy, tokoferoli (E-vitamiini), manteliöljy, avokadoöljy, oliiviöljy, kauraöljy, aprikoosinsiemenöljy, iltahelokkiöljy, luumunsiemenöljy,

Valmistusmaa:

Latvia

Pakkaus:

30ml läpinäkyvä muovipurkki, jossa pipettikorkki.

Allergeenit:

limoneeni, sitraali, linalooli, sitronelloli, geranioli

Ainesosaluettelo (INCI) englanniksi:

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Decyl Cocoate, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract*, Diheptyl Succinate, Rosa Canina (Rosehip) Fruit Extract*, Aroma/Fragrance, Hippophae Rhamnoides (Sea-buckthorn) Fruit Extract*, Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil*, Tocopherol (Vitamin E), Prunus Dulcis (Almond) Kernel Oil*, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil*, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil*, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil*, Prunus Domestica (Plum) Seed Oil, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, Limonene**, Citral**, Linalool**, Citronellol**, Geraniol**. * = luomu ** = luonnolliset eteeriset öljyt 62% luomua 100% luonnollista alkuperää

Ainesosaluettelo (INCI) suomeksi:

Jojobaöljy, Dekyylikokoaatti, tomaattiuute, diheptyl succinate, ruusunmarjauute, hajuste, tyrniuute, vadelmansiemenöljy, tokoferoli (E-vitamiini), manteliöljy, avokadoöljy, oliiviöljy, kauraöljy, aprikoosinsiemenöljy, iltahelokkiöljy, luumunsiemenöljy, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, limoneeni, sitraali, linalooli, sitronelloli, geranioli

TUOTTEEN LUPAUKSET

Ainutlaatuisen seoksen luomuvadelma-, -tyrni, jojobansiemen-, manteli-, avokado-, oliivi-, aprikoosi-, luumu-, helokki-, ruusunmarja, kaura- ja tomaattiöljyä sisältävä Mossa Facial Oil Vitamin Cocktail -kasvoöljy on tehotiiviste erityisesti kuivalle tai väsyneelle iholle, mutta se sopii tehokuuriksi kaikille ihotyypeille.

Käytä öljyä kuurina keväisin ja syksyisin, kun iho kärsii lämpötilojen vaihteluista, tai jos ihosi on hyvin kuiva tai pintakuiva, ota öljy osaksi päivittäistä ihonhoitorutiiniasi. Voit myös sekoittaa tipan öljyä tarvittaessa normaalin päivä- tai yövoiteesi joukkoon. Öljy uudistaa ihoa aktiivisesti ja palauttaa ihon hehkun ja kosteustasapainon. Tuloksena pehmeämpi ja hehkuvampi iho. Se imeytyy tehokkaasti ja sopii erinomaisesti myös meikin alla käytettäväksi.

Mitä mieltä olit tuotearvostelusta? Onko kokemuksesi tuotteesta erilainen vai samanlainen kuin testaajalla?

Jätä kommentti!

0 0 votes
Arvostele artikkeli!
Tilaa
Ilmoita minulle
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

MUITA ARVOSTELUJA JA KOKEMUKSIA LUONNONKOSMETIIKAN TUOTTEISTA