fbpx

Mossa Vitamin Cocktail Päivävoide


3/5

Mossa Vitamin Cocktail Päivävoide
Plussat
  • Kevyt koostumus, joka sopii päiväkäyttöön
  • Imeytyy ihoon todella nopeasti
  • Sopii meikin alle erityisen hyvin
  • Levittyy vaivattomasti iholle
Miinukset
  • Voimakas tuoksu
  • Liian ohut koostumus talveksi
  • Ei tarpeeksi kosteuttava todella kuivalle iholle
  • Sisältää kuivattavia alkoholeja, useita hajusteita ja komedogeenisiä ainesosia, joten saattaa tukkia ihoa ja ärsyttää herkkää ihoa

Sisältää eläinperäisiä ainesosia, Gluteeniton

Sisältää kuivattavia alkoholeja

ECOCERT

Sisältää allergeenejä

Saatavilla seuraavista verkkokaupoista

Mossa Vitamin Cocktail Päivävoide
Mossa Vitamin Cocktail Päivävoide

12.95 €

Osta
Hyvinvoinnin

18.50 €

Osta
Eleven

18.50 €

Osta
House of Organic

Arvostelu

Mossa Vitamin Cocktail Intense Rehydration Energising Day Cream - Päivävoide kokemuksia

Testaajien tiedot & testausolosuhteet

Tyyppi
Kuivahko/pintakuiva iho, jossa jonkin verran mustapäitä. Silloin tällöin pieniä näppylöitä. Pientä punoitusta poskissa. Tukkeutuu helposti. Rasvoittuu väärillä tuotteilla ja helteillä.
Ikä
26
Testausaika
6 kuukautta
Vuodenaika/sää testijakson aikana
Helmikuu-Heinäkuu. Talvi, kevät, kesä

Tuoksu

Kuinka monta eri hajustetta yksi tuote tarvitsee? Näköjään useamman, sillä Mossa Vitamin Cocktail päivävoide sisältää jopa kahdeksaa eri hajustekomponettia. Nämä ovat isopropyylipalmitaatti, sitronelloli, geranioli, linalooli, sitraali, limoneeni, vanilliini ja aromi. On siis itsestäänselvää, että päivävoide tuoksuu myös melko voimakkaalta. Voide sisältää nimensäkin puolesta useita eri marjoja. Aineosalistalta löytyvät muun muassa vadelma, tyrni, pihlajanmarja, kurpitsa, kvitteni, valkoherukka, lakka ja karpalo. Tämä vitamiinicocktail tuo voiteeseen vielä omat tuoksunsa. En ole tottunut voimakkaan tuoksuisiin tuotteisiin, joten voiteen käyttö vaati hieman totuttelua. Lopulta tuote alkoi tuoksua jopa hyvältä ja raikkaalta.

Tuoksuyliherkkien kannattaa jättää voide siis ostamatta. Aiemmin luettelemani hajusteet lasketaan myös allergeeneiksi, joten helposti ärtyvälle ja herkälle iholle voidetta ei ehkä kannata levittää.

Koostumus

Koostumukseltaan Mossa Vitamin Cocktail päivävoide on mukavan ohut ja kevyt. Kevyesti oranssihtava voide levittyy helposti iholle, ei jätä rasvaista pintaa eikä lähmää. Voide myös imeytyy nopeasti, joten meikkaaminen aamun kiireessä sujuu vaivatta. Päivävoiteeksi nämä ominaisuudet ovat erittäin tervetulleita.

Ainesosalistaa tutkiessa ensimmäisenä täytyy ottaa käsittelyyn tuotteen sisältämä alkoholi. Erityisesti herkkäihoiset ja atoopikot välttelevät alkoholia sisältäviä tuotteita, sillä ne ärsyttävät ja kuivattavat helposti ihoa. Mossa Vitamin Cocktail päivävoide sisältää sekä alkoholia, että setyylialkoholia. Näistä vain toinen on herkkäihoisille haitallinen. Setyylialkoholia käytetään kosmetiikassa muun muassa kosteuttavana ja pehmittävänä ainesosana, mikä on siis iholle hyväksi.

Sen sijaan pelkkä alkoholi, tai toiselta nimeltään etanoli, on se haitallisempi versio. Alkoholi voi suurina määrinä häiritä ihon talintuotantoa. Lisäksi etanolilla on hygroskooppisia ominaisuuksia. Tämä tarkoittaa, että etanoli houkuttelee vettä ja siten kuivattaa ihoa ja iho alkaa halkeilemaan. Tämä vaikutus vähenee, kun alkoholia sekoitetaan veden kanssa. Vaikka siis kosteutat kasvojasi voiteella, alkoholi vähentää sen kosteuttavaa vaikutusta kuivattamalla ihoa lisää. Tässä kohtaa täytyy mainita, että tuote voi turvallisesti sisältää alle 5% alkoholia, sillä näin pieni määrä ehtii haihtumaan iholta levitysvaiheessa. Mossa Vitamin Cocktailin ainesosalista ei tosin kerro kuinka paljon voide sisältää alkoholia, joten se jää arvoitukseksi. Toisaalta alkoholi on listassa jo kolmantena, mistä voi päätellä, että voide sisältää sitä melko paljon.

Käyttökokemus

Olen käyttäny kosteusvoidetta aamuisin, useimmiten meikin alla. Usein päivävoiteissa on ongelmana se, että ne ovat liian paksuja. Tämä johtaa siihen, että kasvot alkavat päivän mittaan kiiltelemään ja rasvoittumaan. Mossan Vitamin Cocktail päivävoiteessa tätä ongelmaa ei ole laisinkaan. Meikki pysyy paikallaan koko päivän eivätkä kasvot kiiltele. Voide on kuitenkin sen verran kevyt, että tunnen kasvoilla pientä kiristelyä muutama tunti voiteen levityksen ja meikkaamisen jälkeen. Tämä johtuu luultavasti siitä, että olen melko kuivaihoinen ja voiteen koostumus on todella kevyt. Ehkä hieman kosteuttavampi voide sopisi kuivalle iholle paremmin.

Päivän mittaan iho ei ala kiiltelemään, enkä joudu lisäämään puuteria kertaakaan. Todella tervetullut vaikutus, sillä olen usein tapellut kiiltelevän ihon kanssa.

Näin edulliseksi tuotteeksi voide on ominaisuuksiltaan todella hyvä ja ajaa asiansa. Talvella kovalla pakkasella voide on valitettavasti liian kevyt. Kesäkäyttöön oikein sopiva. Päivävoiteen kaveriksi sopii loistavasti saman sarjan kosteuttava ja hajusteeton Mossa Vitamin Cocktail yövoide, joka on saanut arvosanan 4/5. Superkosteuttavaa kasvovettä kaipaavien kannattaa vilkaista Whamisa Deep Rich Toner arvostelu.

Vaikutukset

Muutaman kuukauden käytön jälkeen en huomaa merkittäviä vaikutuksia. Ihoni näyttää ja tuntuu kivalta, ei erityisen kosteutetulta, mutta ei erityisen kuivaltakaan. Vaikka ihoni saattaa vääristä tuotteista tukkeutua helposti, tämä päivävoide ei tukkeutumista aiheuttanut. Varoituksen sana kuitenkin herkästi tukkeutuvan ihon omistajille: voide sisältää muutamia komedogeenisiä ainesosia. Näitä ovat oliiviöljy, isopropyylipalmitaatti, setyylialkoholi, sekä C- ja E-vitamiinit. Nämä saattavat joillekin aiheuttaa näppyjä, vaikka testaajalle tätä ongelmaa ei tullutkaan.

Mossa Vitamin Cocktail päivävoide on siis oikein hyvä perustuote, joka on edullisen hintansa arvoinen. Voide sisältää monia vanhoja suosikkejani, kuten vadelmaa, tyrniä ja jojobaa; näitä olen käyttänyt ihonhoidossa jo vuosia.

Lue arvostelu: Voiteen kaveriksi sopii laadukas Nörre Nordic REVIVE kasvoöljy

Suositukset

En suosittelisi tuotetta tuoksuherkille tai todella kuivan ja herkän ihon omistajille, sillä tuote sisältää alkoholia ja monia hajusteita. Atoopikon kannattaa myös välttää voidetta.

Mossa Vitamin Cocktail päivävoide sopii loistavasti nimenomaan nuorelle iholle, joka ei kaipaa liikaa kosteutusta. Rasvaiselle ja normaalille iholle luultavasti nappivalinta. Toimii erinomaisesti myös meikin alla!

Sopii erityisen hyvin kesäkäyttöön sen kevyen koostumuksensa vuoksi. Talveksi kannattaa hankkia paksumpi ja kosteuttavampi päivävoide.

Ostaisitko uudestaan?

Ostaisin ja ostinkin uudestaan. Ostin varapullon Mossa Vitamin Cocktail päivävoidetta kaappiin, jos tarvitsen varmasti meikin alla toimivan tuotteen.

Saatavilla seuraavista verkkokaupoista

Mossa Vitamin Cocktail Päivävoide
Mossa Vitamin Cocktail Päivävoide

12.95 €

Osta
Hyvinvoinnin

18.50 €

Osta
Eleven

18.50 €

Osta
House of Organic

Tuotteen tiedot

Valmistusmaa

Latvia

Allergeenit

Hajusteet

Vaikuttavat aineet

Tyrninsiemenuute, vadelmauute, kurpitsauute, kvitteniuute, valkoherukkauute, lakkauute, karpalouute, pihlajanmarjauute, jojobaöljy

Pakkaus

Muovinen 50 millilitran pakkaus on kaunis ja näin edulliseksi tuotteeksi pakkauksen ulkonäköön on selvästi panostettu. Pakkauksen voi lajitella muovinkeräykseen. Pumppupullo on kätevä ja yksi pumppaus riittää koko kasvojen ja kaulan iholle. Todella kuiva iho tarvitsee luultavasti kaksikin pumppausta, sillä voide on melko kevyttä.

Tuotteen lupaus

Mossan Youth Defence -linjan intensiivisesti kosteuttavan vitamiinipäivävoiteen antioksidantit vilkastuttavat solujen uusiutumista ja kiinteyttävät ihoa ja heleyttävät ihoa luonnollisesti. Omega-öljyt estävät kosteuden haihtumisen. Kun kollageenin tuotanto virkistyy, ihon sävy tasoittuu ja siitä tulee luonnollisen heleä. Vitamin Cocktail Intense Rehaydration Energising Day Cream sisältää hyaluronihappoa, joka häivyttää kuivuudesta johtuvia juonteita ja syväkosteuttaa ihoa. Luonnolliset öljyt ja sekä marjojen sisältämät vitamiinit pehmentävät, heleyttävät ja kiinteyttävät ihoa. Vitamiinivoiteen tyrniöljy stimuloi uusien solujen kasvua ja vadelman rasvahapot vähentävät oksidatiivista stressiä eli solujen hapettumista iholla, ja ehkäisevän näin ennenaikaista ikääntymistä. Mossa Intense Rehydration Energising päivävoiteen vahvat antioksidantit antavat iholle tehokasta suojaa, joka estää ulkoisten haittojen, kuten ilmansaasteiden, epäpuhtauksien ja UV-säteiden vaikutuksia ja korjaa jo syntyneitä vaurioita.

Tuotteen lupaus

Mossa Vitamin Cocktail päivävoide on kehitetty 20-35 vuotiaalle iholle ja niissä on kevyt anti age -vaikutus. Sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti janoiselle iholle.

Ainesosalista suomeksi (INCI)

Vesi, oliiviöljy, alkoholi, isopropyylipalmitaatti, glyseriini, disteariinihappo, dikaprylyylikarbonaatti, tyrninsiemenuute, mikrokiteinen selluloosa, jojobaöljy, pihlajanmarjauute, diheptyylisukkinaatti, aromi, setyylialkoholi, polyglyseriini-mehiläisvaha, ksantaanikumi, kurpitsauute, kvitteniuute, valkoherukkauute, lakkauute, vadelmauute, karpalouute, askorbyylipalmitaatti (C-vitamiini), tokoferoli (E-vitamiini), Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, keltainen rautaoksidi, natriumfytaatti, hyaluronihappo, punainen rautaoksidi, vanilliini, maitohappo, limoneeni, sitraali, linalooli, geranioli, sitronelloli

Ainesosalista englanniksi (INCI)

Aqua, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Alcohol, Isopropyl Palmitate, Glycerin, Polyglyceryl-6 Distearate, Dicaprylyl Carbonate, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Extract, Mycrocristalline Cellulose, Jojoba Esters, Sorbus Aucuparia (Rowan) Fruit Extract, Diheptyl Succinate, Aroma, Cetyl Alcohol, Polyglyceryl-3 Beeswax, Xanthan Gum, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Fruit Extract, Pyrus Cydonia (Quince) Fruit Extract, Ribes Rubrum (White currant) Fruit Extract, Rubus Chamaemorus (Cloudberry) Fruit Extract, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Tocopherol (Vitamin E), Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, CI 77492 (Iron Oxide), Sodium Phytate, Sodium Hyaluronate, CI 77491 (Iron Oxide), Vanillin, Lactic Acid, Limonene, Citral, Linalool, Geraniol, Citronellol

Tilaa uutiskirje

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uusista luonnonkosmetiikan tuotearvosteluista ja uutisista.