fbpx

Korealainen ihonhoitorutiini luonnonkosmetiikalla

Korealainen ihonhoito perustuu iho-ongelmien ennaltaehkäisyyn ja ihon syväkosteuttamiseen. Tarkoituksena on saada heleän kuulas ja hyvinvoiva iho, jota ei tarvitse peittää meikillä. Korealaisille ihonhoito on itsestäänselvyys jo lapsesta asti. Korealainen kosmetiikka on leikkisää, edullista ja tuotteiden kehitykseen panostetaan paljon.

Korealaiseen ihonhoitorutiiniin ei tarvitse käyttää vain korealaista kosmetiikkaa, vaan luonnonkosmetiikka käy tarkoitukseen loistavasti. Korealaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä ovat muun muassa Whamisa ja Urang. Korealaista ihonhoitorutiinia ja 7 skin methodia voi toteuttaa Whamisan ja Urangin kosmetiikkatuotteilla tai kaikilla muillakin luonnonkosmetiikkatuotteilla.

Testasimme ihonhoitorutiinin korealaisella luonnonkosmetiikalla, eli  Whamisan ja Urangin tuotteilla. Koska liian aktivoivat tuotteet eivät usein sovi herkälle ja epäpuhtaalle iholle, listasimme vaihtoehtoiset luonnonkosmetiikkatuotteet herkälle ja tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle. Lisäksi kerromme kokemuksia Whamisan tuotteista. Näillä ohjeilla korealainen ihonhoito ei voi epäonnistua!

Korealainen ihonhoito

Korealainen ihonhoito perustuu ihon tehokkaaseen kosteuttamiseen ja iho-ongelmien ennaltaehkäisemiseen. Sen sijaan, että iho-ongelmia yritettäisiin peittää meikillä, korealainen ajatus on hoitaa ihoa niin, ettei ongelmia ehdi syntyä alkuunkaan. Meikki tulee korealaisessa ihonhoidossa aina kakkosena, ihonhoito ensimmäisenä. Tavoitteena on saavuttaa heleä, tasainen ja hyvin kosteutettu iho, johon ei synny ryppyjä, eikä muita ongelmia. Meikkiä pyritään käyttämään mahdollisimman vähän ja esimerkiksi puuteria ei käytetä lainkaan, sillä iho on jo valmiiksi niin hyvässä kunnossa. Koreassa ihonhoito on olennainen osa hyvinvoinnista huolehtimista, joten ihonhoito aloitetaan jo lapsena.

korealainen ihonhoito

Korealaiset tavoittelevat ihonhoidolla monia ominaisuuksia. Se miltä iho näyttää ja tuntuu, on todella tärkeää. Kosteus on hyvinvoivan ihon a ja o. Kiinteä ja kosteutettu iho on halutuin kauneusominaisuus. Kosteutettu iho ei tarkoita rasvaista tai öljyistä. Kosteutetulla iholla on luonnollinen hehku ja raikkaus. Tämä saavutetaan kosteuttamalla kasvoja erilaisilla sumutteilla, kosteuttajilla ja käyttämällä ilmankostuttimia.

Korealaisessa ihonhoidossa ihoa pyritään kirkastamaan, ei valkaisemaan. Kirkas, sileä ja tasainen ihonväri on kaikista tavoitelluin. Ihon hehkuvuus on pääosassa. Meikkaaminen on minimaalista. Meikittömältä näyttävä meikki on hyvin suosittua. Meikillä ei pyritä peittämään ihon virheitä, vaan tavoitteena on saada iho, joka ei tarvitse meikkiä. Ihon täytyy olla ”dewy”, eli heleä ja kasteisen raikas.

Korealainen ihonhoito on viety hyvin pitkälle käyttämällä jopa kymmentä erilaista ihonhoitotuotetta. Yksi ihonhoitotapa on 7 skin method, jossa kerrostetaan kosteuttavaa kasvovettä seitsemän kertaa iholle. 10 vaiheisessa ihonhoitorutiinissa käytetään kaksoispuhdistusta, kosteuttavia kasvovesiä, hoitonesteitä ja muita tuotteita. 7 skin methodista ja 10 vaiheisesta ihonhoitorutiinista voit lukea tämän artikkelin lopusta.

Korealaista luonnonkosmetiikkaa edustaa Whamisa ja Urang, joiden tuotteita olemme testanneet korealaisessa ihonhoitorutiinissa.

Korealainen kosmetiikka eli K-Beauty

Korealaisessa kosmetiikassa tuotteet ovat hellävaraisia, mutta samalla tehokkaita. Ihonhoito perustuu iho-ongelmien ennaltaehkäisyyn ja ihon tehokaaseen puhdistamiseen kaksoispuhdistuksen avulla. Ihon täydellinen kosteutus ja ihon suojaaminen auringolta kuuluvat niin ikään olennaisesti korealaiseen ihonhoitoon. Länsimaissa iho-ongelmien hoitoon herätään yleensä vasta silloin, kun juonteita, kuivuutta tai pigmenttiläiskiä on jo ilmestynyt, kun taas korealaisesssa ihonhoidossa keskitytään ihonhoidon ylläpitämiseen ja ennaltaehkäisyyn. Tästä syystä korealainen kosmetiikka on tehokasta ja ennen kaikkea ihoa kirkastavaa ja suojaavaa. Kosteuttavat kasvovedet ja hoitonesteet sekä aurinkovoide kuuluvat olennaisena osana korealaisen ihonhoitoon.

korealainen kosmetiikka k-beauty

Koreassa ihonhoito ei kuulu vain naisille. Miehille ihon hyvinvointi on yhtä tärkeää. Koreassa onkin useita miehille kohdistettuja ihonhoitosarjoja. Ihonhoito on tärkeää kaikille sukupuolesta ja iästä riippumatta. Ihonhoidon tärkeys korostuu Koreassa myös siinä, että ihonhoitopuoteja löytyy jokaiselta metroasemalta ja ihonhoitotuotteita on myynnissä kaikkialla. Lisäksi Koreassa ovat arkipäivää niin sanotut K-spat, eli korealaiset kylpylät. Kylpylässä käynti ei ole luksusta, vaan monet korealaiset menevät K-spahan vain viettämään aikaa ja hengailemaan perheen tai ystävien kanssa puhdistuksen merkeissä.

Korealaiseen kosmetiikkaan kuuluvat olennaisena osana laadukkaat, mutta edulliset tuotteet. Koreassa ihonhoito ei ole ylellisyyttä. Korealaiset ovat lapsesta saakka omaksuneet ihonhoidon tärkeyden, joten he vaativat tuotteilta paljon. Korealaiset eivät ole kuitenkaan valmiita maksamaan siitä omaisuutta. Tästä syystä laadukkaita tuotteita myydään kohtuullisella hinnalla.

Tuotteiden ainesosia tutkitaan paljon. Yleensä korealaisilla kuluttajilla on herkkä iho, joten yritykset pyrkivät tarjoamaan tehokkaimmat ja hellävaraisimmat ainesosat. Myös pakkauksen ulkonäöllä on merkitystä. K-Beauty -tuotteilla on paljon kilpailua, joten niiden on kiinnitettävä kuluttajien huomio. Pakkaukset ovat yleensä leikkisiä ja värikkäitä.

korealainen kosmetiikka k-beauty

Korealaiset eivät ole merkkiuskollisia. He käyttävät ja kokeilevat mielellään uusia tuotteita, eikä korealaisen peilikaapista löydy saman sarjan tuotteita. Tämä on johtanut siihen, että yritysten on jatkuvasti luotava uusia innovatiivisempia tuotteita pysyäkseen mukana kuluttajien vaatimuksissa. Tuloksena ovat innovatiiviset tuotteet, jotka yrittävät pysyä askeleen edellä siitä, mitä kuluttajat haluavat.

Korealaista ihonhoitoa ei ole pakko toteuttaa vain korealaisilla tuotteilla, vaan ihonhoitorutiiniin sopii hyvin mitkä tahansa tuotteet. Monet luonnonkosmetiikkatuotteet ottavat mallia korealaisesta kosmetiikasta aktiivisine ja tehokkaine ainesosineen, joten luonnonkosmetiikasta löytyy monia brändejä ja tuotteita, joilla voi ottaa haltuun korealaisen ihonhoitorutiinin. Mikäli haluat käyttää aitoa korealaista luonnonkosmetiikkaa, Whamisa tai Urang on tähän loistava vaihtoehto.

Whamisa

Whamisa on etelä-korealainen luonnonkosmetiikkabrändi, joka valmistaa laadukasta sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Whamisan tuotteissa ei käytetä puhdistettua vettä ja kasviraaka-aineiden ominaisuuksia tehostetaan fermentoinnilla. Puhdistettu vesi on korvattu kasvivesillä, -uutteilla ja -mehuilla.

Whamisa kokemuksia

Fermentointi tarkoittaa maitohappokäymistä, jossa syntyy maitohappoja, peptidejä ja antioksidantteja. Fermentoinnissa lactobacillus -niminen probiootti hajottaa orgaanisen aineen sokerit ja proteiinit ja muuttaa ne maitohapoiksi. Kun käymisympäristö happamoituu, bakteerit ja haitalliset mikrobit kuolevat, ja ainesosat hajoavat pienemmiksi, ravinnepitoisiksi aineosiksi. Samalla syntyy myös iholle hyödyllisiä aminohappoja ja peptidejä. Fermentoinnin lopputuloksena raaka-aineet on pilkottu tiivistetyiksi ja ravitsevimmiksi osiksi, joita iho pystyy paremmin hyödyntämään.

Fermentoinnissa syntynyt maitohappo ei ole kuoriva ainesosa, vaan humektantti eli ihoa kosteuttava aine. Maitohappo, jota iho luonnostaankin tuottaa, ylläpitää ihon pH-arvoa, jonka ansiosta ihon hydrolipidikalvo pysyy aavistuksen happamana. Tällöin ihon mikrobeilla on suotuisa kasvuympäristö. Hapan pH ylläpitää myös ihon entsyymitoimintaa, joka on tärkeää ihon perustoiminnoissa. Maitohappo ja fermentoidut kasviraaka-aineet aktivoivat ihon mikroverenkiertoa ja ylläpitävät ihon toimintoja. Fermentointi auttaa aineosia imeytymään paremmin, vähentää mahdollisia ihoärsytyksiä, sekä tuottaa uusia ihoa hyödyttäviä aineita. Lopputuloksena on heleä, kuulas ja hyvinvoiva iho.

Whamisa on kehittänyt tuotteitaan jo yli kymmenen vuotta. Pitkän tutkimus- ja kehitystyön tuloksena Whamisa on fermentointiteknologioiden, luonnollisten säilöntämenetelmien ja vedettömien koostumusten uranuurtaja. Tuotteet ovat aitoa luonnonkosmetiikkaa laadukkailla raaka-aineilla. Whamisalla on BDIH -sertifikaatti, joka on saksalainen tiukka luonnonkosmetiikan sertifikaatti.

Whamisa Water Cream kokemuksia

Whamisan tuotteissa ei käytetä turhia täyteaineita, eli esimerkiksi koostumuksen paksuntajia tai muita muokkaajia, joilla ei ole vaikutusta ihoon. Erilaisilla paksuntajilla ja ihotuntuman parantajilla ei ole ihon kannalta merkitystä, joten kyseiset raaka-aineet ovat melko turhia. Voiteissa pakollinen ’iholle turha’ ainesosa on emulgaattori, jonka avulla vesi ja öljy sekoittuvat keskenään. Whamisan tuotteissa turhana ainesosana käytetään voiteissa vain emulgaattoria, muilla ainesosilla on ihon hyvinvointia parantavia vaikutuksia. Esimerkiksi vesimäisen ohut Whamisa Water Cream sisältää vain ihoa tehokkaasti ihoa kosteuttavia ainesosia, jolloin sen koostumus on hyvin vesimäinen. Turhat paksuntajat loistavat poissaolollaan – vähentämättä tuotteen tehoa. Whamisa käyttää vain luonnollisia säilöntäaineita, joten säilöntäaineet ovat mietoja. Myös fermentointi auttaa tuotteita säilymään paremmin, jolloin ylimääräisiä säilöntäaineita ei niin paljoa tarvita. Joissain Whamisan tuotteissa on käytetty lisättyjä hajusteita (kuten Whamisa Deep Rich Toner), mutta useimmiten hajusteina on käytetty eteerisiä öljyjä, joilla on tuoksun lisäksi ihoa hoitavia ominaisuuksia.

Tehokkaiden ja aktiivisten ainesosien takia Whamisan käyttö kannattaa aloittaa varovasti, ja etenkin herkälle iholle tuotteet voivat olla jopa liian aktivoivia. Liian aktiiviset tuotteet voivat ärsyttää herkkää ihoa ja näin vain pahentaa ongelmia. Whamisa sopii siis erityisesti tasapainoiselle, kuivalle ja normaalille iholle, joka kaipaa heleytystä ja tehokasta hoitoa sekä kosteutta. Whamisa sopii siis loistavasti korealaiseen ihonhoitorutiiniin.

Urang – Korealaista luonnonkosmetiikkaa

Urang on korealainen aromaterapiaan perustuva luonnonkosmetiikan ihonhoitobrändi. Urang yhdistää korkealaatuiset luonnonkosmetiikan raaka-aineet ja aromaterapian korealaiseen ihonhoitorutiiniin. Urangin tuotteisiin kuuluvat korealaisen ihonhoirutiinin peruspilarit puhdistusöljystä ja seerumeista kasvovoiteeseen. Myös Urang käyttää tuotteissaan korealaiseen tyyliin fermentoituja ainesosia ja laadukkaita kasviöljyjä sekä -uutteita.

Urang kokemuksia korealainen luonnonkosmetiikka

Urangin periaatteisiin kuuluvat etenkin tuotteiden turvallisuus, laatu ja tinkimättömyys. Ylelliset tuotteet on pakattu yksinkertaisen tyylikkäisiin pakkauksiin.

Korealainen ihonhoitorutiini luonnonkosmetiikalla

Korealainen ihonhoitorutiini koostuu kymmenestä eri vaiheesta, mutta sen voi tiivistää kolmeen peruspilariin: ihon huolellinen kaksoispuhdistus, ihon monipuolinen tehokosteutus sekä ihon kuorinta, naamiot ja suojaaminen auringolta. Korealaisessa ihonhoidossa tärkeintä ei ole mitä tuotteita käyttää, vaan miten ihoa hoitaa. Tärkeintä on hoitaa ihoa säännöllisesti ja säntillisesti, huolehtia riittävästä kosteutuksesta, sekä kohdella ihoa hellävaaraisesti. Iho puhdistetaan perusteellisesti, ja sille annetaan monta kerrosta kevyitä ja tehokkaita hoitotuotteita ja todella paljon kosteutta. Tuotteet taputellaan hellävaraisesti ja rauhallisesti ihoon. Ihoa ei hangata tai ärsytetä missään vaiheessa. Avainsanana on hellävaraisuus.

korealainen ihonhoitorutiini 10 vaiheet

Kymmenvaiheista rutiinia ei tarvitse tehdä joka ilta ja aamu, vaan rutiinista voi poimia oman ihon tarpeisiin sopivat vaiheet ja tuotteet. Whamisan tuotteilla onnistuu myös 7 skin method, eli kosteuttavan kasvoveden kerrostus, joka on korealaisen ihonhoitorutiinin vaihe 4.  10-vaiheinen ihonhoitorutiini voi kuulostaa monimutkaiselta ja aikaavievältä, mutta rutiinin tekeminen ei vie viittä minuuttia kauempaa. Tärkeintä on oppia tunnistamaan ihon omat tarpeet ja hoitaa ihoa sen mukaan.

Seuraava korealainen ihonhoitorutiini on tehty suurimmaksi osaksi Whamisan tuotteilla, mutta seassa on myös Urangin tuotteita. Olemme linkanneet listaan myös LUONNOn tuotearvostelut ja kokemuksia kustakin Whamisan tuotteesta, jolloin voit heti käydä lukemassa sopisiko tuote ihollesi. Korealainen kosmetiikka ja Whamisan tuotteet eivät sovi kaikkien iholle, joten olemme listanneet parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet korealaiseen ihonhoitorutiiniin herkälle ja epäpuhtalle sekä tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle.

Korealainen ihonhoito vaiheet

Korealainen ihonhoito vaiheet

Vaihe 1. Öljypuhdistus

Tuote: Whamisa Cleansing Oil Puhdistusöljy

Korealaisessa ihonhoitorutiinissa iho puhdistetaan kaksoispuhdistuksella, jossa ensimmäinen vaihe on öljypuhdistus. Öljypuhdistuksessa iho puhdistetaan öljypohjaisella puhdistusaineella. Öljy poistaa kasvoilta rasvan, talin, saasteet ja muut öljyliukoiset epäpuhtaudet hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Öljy poistaa myös silmämeikin ja vedenkestävät meikit.

Öljynä voi käyttää puhdasta öljyä tai puhdistusöljyjä, joihin on usein lisätty emulgaattori. Emulgaattorin avulla öljy huuhtouhtuu helposti pois pelkällä vedellä, eikä iho jää öljyiseksi. Whamisan puhdistusöljy emulgoituu helposti pois vedellä, joten se sopii käytettäväksi ainoana puhdistustuotteena tai kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena. Whamisan puhdistusöljy sisältää pähkinä-, oliivi-, argan- ja jojobaöljyä, sekä fermentoituja kasviuutteita. Lisäksi Whamisan puhdistusöljyssä on muutamia eteerisiä öljyjä ja lisättyjä hajusteita, joten herkälle iholle kannattaa valita vähemmän aktivoiva ja ärsyttävä tuote.

Herkälle iholle: BYBI Beauty Swipe Clean. Herkän ihon puhdistuöljyksi sopii BYBI Beauty Swipe Clean puhdistusöljy. BYBIn öljy ei sisällä eteerisiä öljyjä tai lisättyjä hajusteita.

Tukkeutumiseen taipuvalle iholle: Senja Cosmetics Sleek Cheek Puhdistusöljy. Suomalainen Senja puhdistusöljy ei sisällä komedogeenisia ainesosia, joten se sopii epäpuhtaalle ja tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle.

korealainen ihonhoitorutiini öljypuhdistus vaihe 1
Käyttö: Hiero 1-2 pumppausta öljyä kuivalle iholle noin minuutin ajan. Huuhtele kasvot vedellä tai viimeistele puhdistus pyyhkimällä iho musliinilinalla. Jos jatkat puhdistuksen kakkosvaiheeseen, eli vesipohjaiseen puhdistukseen, älä huuhtele öljyä pois iholta.

Vaihe 2. Vesipuhdistus

Tuote: Whamisa Foam Cleansing Cream Puhdistusvoide tai Whamisa Foaming Gel Puhdistusgeeli

Öljypuhdistuksen jälkeen ihon puhdistus viimeistellään vesipohjaisella puhdistustuotteella, kuten puhdistusvaahdolla, -geelillä , -maidolla tai -voiteella, ihon tarpeista riippuen. Myös misellivesi käy kakkosputsarina. Ihohuokosten syväpuhdistus auttaa ihoa ottamaan vastaan hoitotuotteiden aktiiviaineet. Huolellinen puhdistus myös ennaltaehkäisee epäpuhtauksien syntymistä.

Kaksoispuhdistus kannattaa tehdä myös aamuisin, sillä sen avulla iholta saadaan puhdistettua yölliset hoitotuotteet, liiallinen tali ja yön aikana erittyneet kuona-aineet. Hoitotuotteet imeytyvät tällöin paremmin iholle ja meikki levittyy tasaisesti.

Herkälle ja kuivalle iholle ei kannata käyttää vahvoja puhdistustuotteita, joten hellävaraisin vaihtoehto on puhdistusvoide tai -maito. Whamisan puhdistusvoide ei sisällä hajusteita tai ärsyttäviä ja kuivattavia ainesosia, joten se sopii myös kuivalle iholle. Sen sijaan Whamisan puhdistusgeeli sisältää lisättyjä hajusteita ja ärsyttäviä eteeerisiä öljyjä, joten herkälle iholle sitä ei voi suositella. Whamisan puhdistusgeeli toimii parhaiten normaalilla ja rasvoittuvalla iholla. Whamisan puhdistustuotteet vaahtoavat käytössä, joten niitä on hyvin miellyttävä käyttää.

Herkälle iholle: Laponie of Scandinavia Milk Cleanser Puhdistusmaito. Laponien puhdistusmaito on todella hellävarainen ja se on kehitetty herkkää ihoa silmällä pitäen. Puhdistusmaidon ainesosalista on lyhyt ja yksinkertainen, eikä siinä ole turhia ainesosia.

Tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle: BYBI Beauty Crystal Clear Puhdistusgeeli tai Evolve Daily Detox Puhdistusgeeli. Sekä BYBIn että Evolven puhdistusgeelit eivät sisällä komedogeenisia, eli ihoa tukkivia ainesosia. Näitä voi huoletta käyttää epäpuhtaalle ja tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle.

korealainen ihonhoitorutiini vesipuhdistus vaihe 2
Käyttö: Levitä puhdistustuote sormin kasvoille. Lisää käsiin hieman vettä ja hiero tuote hyvin kauttaaltaan kasvoille. Huuhtele kasvot vedellä.

Vaihe 3. Kuorinta

Tuote: Whamisa Peeling Mitt Kuorintalaput

Ihon kuorintaa ei tehdä joka päivä, vaan korkeintaan kerran viikossa ihon tarpeiden mukaan. Kaikki ihot eivät tarvitse kuorintaa lainkaan. Esimerkiksi todella ohuelle iholle, atooppiselle iholle tai couperosaiholle ei kannata käyttää kuorintatuotteita. Mikäli muissa ihonhoitorutiinin tuotteissa on kuorivia ainesosia, kuorintavaiheen voi jättää kokonaan väliin.

Korealaiseen ihonhoitorutiiniin ei kuulu mekaaninen kuorinta, vaan iho kuoritaan hellävaraisilla rakeettomilla entsyymi- tai happokuorinnoilla. Korealaista kosmetiikkaa edustavia Whamisan kuorintalappuja on kolmelle ihotyypille: kuorintalaput rasvoittuvalle iholle, kuorintalaput sekaiholle, sekä kuorintalaput normaalille iholle. Whamisan kuorintalapuissa kuoriva aine on imeytetty pieniin kädenkokoisiin taskuihin, joiden avulla kuorinta levitetään hellävaraisesti iholle ja annetaan vaikuttaa 10 minuuttia. Lopuksi iho huuhdellaan vedellä.

Herkälle iholle: Herkälle iholle ei kannata käyttää vahvoja kuorintoja. Herkällä iholla kuorintavaiheen voi jättää korealaisessa ihonhoitorutiinissa väliin.

Tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle: Whamisan kuorintalaput sopivat myös epäpuhtaalle ja tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle, sillä ne eivät sisällä komedogeenisia ainesosia. Hyvä vaihtoehto on myös Mádara AHA Brightening Peel Mask kuoriva hedelmähapponaamio. Tuote ei tuki ihoa.

Käyttö: Levitä kuorintatuote hellävaraisesti kasvoille. Älä hankaa ihoa. Anna vaikuttaa tuotteen vaikutusajan verran (useimmiten 5-20 minuuttia). Huuhtele vaikutusajan jälkeen huolellisesti haalealla vedellä.

Vaihe 4. Kasvovesi ja 7 Skin Method

Tuote: Whamisa Deep Rich Toner kuivalle ja normaalille iholle tai  Refresh Toner rasvoittuvalle ja sekaiholle tai Original Toner kaikille ihotyypeille

Korealaisen ihonhoitorutiinin tärkein vaihe on kasvovesi, joka lisätään iholle 7 skin methodin mukaisesti. Kasvovedellä ei suinkaan puhdisteta ihoa, vaan kasvoille lisätään kosteutusta kasovedellä. Koreassa kasvovedet kulkevat nimellä toner tai essence. Ne ovat täynnä ihoa kosteuttavia ja hoitavia aktiiviaineita ja koostumus on usein paksuhko, jopa seerumimainen.

Kosteutuksen lisäksi kasvovedellä on tärkeä tehtävä ihon pH:n tasapainottamisessa. Puhdistustuotteet ja vesijohtovesi voivat saada ihon epätasapainoon. Kasvoveden avulla iholle palautuu sen luonnollinen pH-arvo, mikä auttaa hoitotuotteiden aktiiviaineiden imeytymistä ja vaikutusta iholla.

7 skin method tarkoittaa sitä, että kasvovettä kerrostetaan seitsemän kerrosta iholle. Kasvovesi levitetään taputtelemalla tuote suoraan iholle käsin, ei koskaan vanulapulla tai pumpulilla. Kasvovedeksi käy myös kasvosuihkeet.

Whamisan Tonerit ovat kasvoveden ja hoitonesteen sekoitus, joten erillistä hoitonestettä ei välttämättä tarvita. Whamisan kasvovedet ovat täynnä aktiiviaineita, eivätkä ne sisällä turhia täyteaineita. Ohuempaa kasvovettä käytettäessä rutiiniin kannattaa lisätä erillinen hoitoneste eli essence, joka on korealaisen ihonhoitorutiinin viides vaihe.

Herkälle iholle: 100% Pure Rose Water Kasvovesi. 100% Pure herkän ihon kosteuttava kasvovesi on hajusteeton ilman ihoa ärsyttäviä ainesosia. Se sisältää ihoa rauhoittavaa ja hoitavaa kamomillavettä, ruusuvettä ja aloe veraa. Koostumukseltaan hoitonestemäinen kasvovesi sisältää myös ihoa hellivää ruusunmarjaöljyä.

Tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle: Kjaer Weis The Toner Kosteuttava Kasvovesi. Kjaer Weis kasvovesi ei sisällä ihoa tukkivia ainesosia. Siinä on eksoottinen kombo oliivin lehtiuutetta, kaktusviikunaa ja kaprisuutetta, sekä kiinalaista jamssin juuriuutetta. Edullisempaa vaihtoehtoa etsivälle hyvä vaihtoehto on BYBI Beauty Mega Mist Kasvosuihke. BYBIn kasvovesi sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa, ilman ihoa tukkivia ainesosia.

korealainen ihonhoitorutiini kasvovesi 7 skin method
Käyttö: Lisää kämmenelle muutama tippa kasvovettä ja levitä tuote koko käsille hieraisemalla kädet yhteen. Taputtele ja painele kasvovettä kasvoille niin pitkään, kunnes kaikki tuote on imeytynyt ihoon. Lisää seuraava kerros samalla tavoin taputtelemalla. Toista kahdesta seitsemään kertaa. 7 skin methodissa kasvoille ei välttämättä tarvitse lisätä seitsemää kerrosta, vaan niin monta kerrosta kuin iho suostuu imeyttämään. Joillekin riittää kaksi kertaa, mutta todella kuivalle iholle saattaa riittää vasta seitsemäs.

Vaihe 5. Hoitoneste eli essence

Tuote: Urang True Rose Repair Essence Hoitoneste

Hoitoneste eli essence kuuluu ihonhoitorutiiniin tehostavana tuotteena. Hoitoneste ei ole rutiinissa välttämätön tuote, mutta sillä lisätään ihon kosteutusta. Hoitonesteessä on yleensä ohut koostumus, joka imeytyy ihoon nopeasti. Tuote kannattaa valita ihon tarpeiden mukaan. Hoitoneste valmistelee ihon tulevia hoitotuotteita varten.

Whamisan Tonerit käyvät hyvin hoitonesteestä, joten erillistä essenceä ei tarvita. Ohuempaa kasvovettä käytettäessä hyvä valinta hoitonesteeksi on Urangin hoitoneste. Se on ruusuntuoksuista runsasta geeliä, joka imeytyy ihoon nopeasti. Urang on laadukas korealainen luonnonkosmetiikkabrändi, joka haastaa Whamisan tuotteet tehokkuudellaan.

Herkälle iholle: Neil’s Yard Remedies Soothing Starflower Daily Essence. NYR hoitoneste on kehitetty nimenomaan herkälle iholle, eikä se sisällä turhia täyteaineta, puhumattakaan ihoa ärsyttävistä hajusteista ja muista aineista. Essence sisältää yhdistelmän purasruohoa, aloe veraa, alppitähteä ja tehokosteuttavaa hyaluronihappoa, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti ilman ihoa ärsyttävää vaikutusta.

Tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle: Absolution Puhdistava Hoitoneste. Absolutionin hoitoneste on kehitetty epäpuhtaalle iholle. Se sisältää ihoa tukkimatonta hamppuöljyä, virkistävää kurkku-uutetta ja rauhoittavaa aloe veraa. Luonnollisesti tuote on täysin komedogeenitön.

Käyttö: Taputtele muutama tippa hoitonestettä kauttaaltaan kasvoille ja kaulalle. Imeytä tehotiiviste huolellisesti painelemalla ja taputtelemalla. Hoitonesteen voi myös imeyttää 7 skin methodin mukaisesti.

Vaihe 6. Tehohoitotuotteet eli seerumit ja ampullit

Tuote: Urang Pink Everlasting Ampoule Kiinteyttävä Seerumi

Tehohoitotuotteisiin kuuluvat esimerkiksi seerumit ja ampullit, joiden avulla keskitytään ihon omiin erityistarpeisiin. Tässä vaiheessa voidaan täsmähoitaa esimerkiksi ihon elottomuutta, kuivuutta, ärtyneisyyttä tai muita ihon ongelmia. Tehotuotteiden avulla ihoa voidaan kirkastaa ihoa, tasoittaa ihon sävyeroja tai rauhoittaa epäpuhtauksia, riippuen ihon tarpeista. Tärkeintä on valita vesipohjainen seerumi, sillä korealaisessa ihonhoidossa tuotteet levitetään iholle koostumuksen perusteella ohuimmasta paksuimpaan. Öljyt eivät siis kuulu tähän vaiheeseen.

Seerumeita ja muita tehotuotteita ei tarvitse käyttää aamuin illoin, vaan silloin, kun iho tuntuu sitä tarvitsevan. Seerumit ovat paksumpia ja ravitsevampia kuin edellisen vaiheen hoitonesteet, mutta ne imeytyvät ihoon yhtä nopeasti. Hoitonestettä ja seerumia ei ole rutiinissa pakko käyttää samalla kertaa, vaan tuotetta voi vaihdella eri päiville. Hoitoneste kuitenkin valmistelee ihoa tehotuotteita varten, joten molemmat vaiheet ovat hyödyllisiä.

Whamisalla ei ole varsinaista seerumia, mutta esimerkiksi Whamisa Eye Essence silmänympärysvoidetta voi käyttää seerumin tapaan koko kasvoille. Lisäksi Whamisa Water Cream on koostumukseltaan seerumimaisen ohut, joten sekin sopii seerumin korvaajana. Testasimme rutiinissa korealaista luonnonkosmetiikkaa Urangia, jonka geelimäinen tehoseerumi kiinteyttää ja ravitsee kasvoja.

Herkälle iholle: Evolve Hyaluronihapposeerumi. Evolven seerumi on kuin tehty herkälle iholle, sillä se on täysin hajusteeton, eikä se sisällä ihoa ärsyttäviä tai tukkivia ainesosia. Ainesosalista on yksinkertaisen lyhyt. Seerumin teho perustuu tehokkaasti kosteuttavaan hyaluronihappoon. Lisäksi se sisältää ihoa rauhoittavaa ruusuvettä, tulehdusta hillitsevää aloe veraa ja ravistevaa granaattiomenauutetta. Tuote sopii erinomaisesti myös epäpuhtaalle ja tukkeutumiseen taipuvalle iholle.

Tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle: Evolve Organic Beauty Rainforest Rescue. Epäpuhtaalle iholle kehitelty Rainforest Rescue seerumi ei sisällä ihoa tukkivia ainesosia. Lisäksi se ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä luonnollisen salisyylihapon avulla. Tehokas yhdistelmä acaita ja cobaita hillitsevät tulehdusta.

korealainen ihonhoitorutiini seerumi
Käyttö: Taputtele seerumi käsin kasvoille ja imeytä samoin tavoin kuin hoitoneste ja kasvovesi. Seerumia voi myös kerrostaa iholle kasvoveden tavoin.

Vaihe 7. Sheet Mask eli kangasnaamio

Tuote: Whamisa Kelp Sheet Mask

Kangasnaamio eli sheet mask on kankaaseen imeytetty seerumi. Sitä ei huuhdota pois iholta tavallisen naamion tapaan. Kangasnaamiota kutsutaan sheet maskiksi, sillä se on kankaanpala, jossa on aukot suulle, nenälle ja silmille. Kangasnaamion ideana on luoda iholle okkulsiivi, eli kalvo, jotta kosteus ja hoitavat aineet imeytyisivät ihoon, eivätkä ne pääsisi haihtumaan iholta. Sheet mask lukitsee kasvoveden, hoitonesteen ja seerumin ihoon tehokkaasti. Kangasnaamiota voi käyttää myös yksistään tehostamaan ihonhoitoa.

Kangasnaamiota ei tarvitse käyttää joka päivä, vaan sitä käytetään yleensä tehokuurina kuukauden verran 1-3 kertaa viikossa, ihon tarpeen mukaan. Sheet mask on on tehokas tapa saada lisäkosteutta esimerkiksi auringonoton tai pakkasen jälkeen.

Whamisalla on useita sheet maskeja eri ihotyypeille. Whamisan kangasnaamiot ovat kelp-levää tai aloe verasta valmistettua hydrogeeliä. Maskeja on kolmea erilaista: kaikille ihotyypeille, epäpuhtaalle iholle ja ikääntyvälle iholle. Lisäksi Whamisalla on Kelp Sheet Mask, jota testasimme ihonhoitorutiinissa.

Herkälle iholle: 100% Pure Ginseng Collagen Boost Hydrogel Mask. Hajusteeton kangasnaamio ilman ihoa ärsyttäviä ainesosia. Yksinkertaisen lyhyt, mutta tehokas INCI täynnä ihoa rauhoittavia ja kosteuttavia ainesosia. Tämä sopii myös tukkeutumiseen taipuvalle iholle, sillä naamio on täysin komedogeenitön.

Tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle: Whamisa Fruit & Tomato Fermented Hydrogel Mask. Whamisan epäpuhtaalle iholle kehitelty sheet mask ei sisällä ihoa tukkivia ainesosia. Lisäksi se ehkäisee epäpuhtauksia ja auttaa rauhoittamaan ärtynyttä ihoa. Toinen hyvä vaihtoehto on epäpuhtaalle iholle kehitetty 100% Pure Anti-Acne Sheet Mask. Luonnollisesti se ei sisällä yhtäkään komedogeenista ainesosaa.

korealainen ihonhoitorutiini sheet mask naamio

Käyttö: Aseta kangasnaamio kasvoille kasvoveden, hoitonesteen ja seerumin jälkeen. Painele sheet mask hellävaraisesti ihoon ja anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Poista naamio vaikutusajan kuluttua ja taputtele ja hiero iholle jäänyt seeerumi pyörivin liikkein ihoon. Älä huuhtele kasvoja tai poista seerumia vanulapuilla!

Vaihe 8. Silmänympärysvoide

Tuote: Whamisa Eye Essence Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoiteen käytöstä ei tingitä korealaisessa ihonhoidossa. Silmänympärysvoidetta käytetään rutiinissa aamuin illoin. Ohut ja herkkä silmänympärysiho vaatii täsmällisempää huolenpitoa, kuin muu kasvojen iho, joten sen käytöstä ei tingitä. Silmänympärysvoide kannattaa valita oman ihon mukaan, eli esimerkiksi tummista silmänalusista tai silmäpusseista kärsiville on olemassa omat tuotteensa.

Whamisa Eye Essence silmänympärysvoide on täynnä tehokkaita aktiiviaineita. Tuotteessa on ohut koostumus, joka imeytyy iholle nopeasti. Tuote on pakattu reilun kokoiseen 30ml pakkaukseen, joten Eye Essenceä voi käyttää myös seerumin tavoin rutiinin kuudentenaa vaiheena. Whamisan silmänympärysvoiteen korkean aktiiviainepitoisuuden vuoksi se ei välttämättä sovi herkälle iholle.

Herkälle iholle: Antipodes Kiwi Seed Oil Silmänympärysvoide. Hajusteeton ja rauhoittava silmänympärysvoide sopii herkälle iholle. Sisältää rauhoittavaa aloe veraa, kiiviöljyä ja viinirypäleensiemenöljyä. Lyhyt, mutta tehokas ainesosalista ilman turhia ihoa ärsyttäviä täyteaineita.

Tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle: Silmänympärysiholla ei ole tapana tukkeutua, sillä silmänympärysiholla ei ole talirauhasia. Tämän takia silmänympärysvoidetta ei tarvitse valita sen komedogeeenisyyden mukaan. Tehokas kaikille ihotyypeille sopiva silmänympärysvoide on Mádara Smart Antioxidants silmänympärysvoide.

korealainen ihonhoitorutiini silmänympärysvoide

Käyttö: Taputtele sormenpäällä nuppineulanpään kokoinen määrä silmänympärysiholle. Sivelyssä kannattaa käyttää nimetöntä sormea, jotta levitystä ei tule tehtyä liian rajusti. Imeytä tuote hellästi sivelemällä ja taputtelemalla.

Vaihe 9. Kosteusvoide

Tuote: Whamisa Water Cream tai Whamisa Nourishing Cream tai Urang Rose Ceramide Cream

Lue arvosteu: Whamisa Water Cream

Kosteusvoiteen tarkoituksena on sitoa aiempien tuotteiden tehoaineet ihoon. Kosteusvoide suojaa ihoa ja kosteuttaa pitkäkestoisesti. Voide tuo iholle vielä lisää kosteutta ja se sisältää lisäksi ravitsevia kasviöljyjä, jotka lukitsevat kosteuden ihoon. Öljyjen omega-rasvahapot ovat solukalvojen tärkeitä rakennusaineita.

Kesällä tähän tarkoitukseen sopii kevyempi emulsio ja talvella paksumpi ja ravitsevampi voide. Whamisa Water Cream on vesimäisen ohut kosteusemulsio, joka sopii erinomaisesti kesäkäyttöön. Ohuen koostumuksen takia Water Creamia voi käyttää myös seerumin tavoin ihonhoitorutiinin kuudentena vaiheena. Täyteläisempää voidetta kaipaava voi luottaa Whamisa Nourishing Cream kasvovoiteeseen. Herkän ja tukkeutuvan ihon tuotteita nämä eivät ole, sillä ne sisältävät komedogeenisia ja ihoa ärsyttäviä ainesosia.

Urang Rose Ceramide Cream on koostumukseltaan täyteläinen ja ravitseva. Kermainen voide sopii erityisesti ikääntyvälle iholle ja kuivalle iholle korealaisen ihonhoitorutiinin yhdeksänneksi vaiheeksi.

Herkälle iholle: Laponie of Scandinavia Face Cream Kasvovoide. Laponien kasvovoide ei sisällä mitään turhia ihoa ärsyttäviä aineita ja se on täysin hajusteeton ilman eteerisiä öljyjä. Tästä voiteesta on lähes mahdotonta saada ihoärsytystä. Laponien kasvovoide sopii myös tukkeutumiseen taipuvalle iholle, sillä se on täysin komedogeenitön.

Tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle: Lué By Jean Seo Restore Suojaava Kasvovoide. Täysin komedogeenitön, hajusteeton ja ärsyttämätön kevyt kasvovoide. Sopii erinomaisesti sekä herkälle iholle että epäpuhtaalle tukkeutuvalle iholle. Minimalistinen ja yksinkertainen ainesosalista sisältää skvalaania, vadelmansiemenöljyä ja jojobaöljyä. Tämä voide on luonnonkosmetiikassa harvinaista herkkua, sillä useimmat luonnonkosmetiikan voiteet sisältävät hajusteita ja eteerisiä öljyjä. Lué By Jean Seo ja Laponien voiteet ovat loistavia nimenomaan herkästi regoivalle iholle.

korealainen ihonhoitorutiini kasvovoide

Käyttö: Levitä kasvovoide kevyesti sivellen ja pyöritellen kasvoille. Taputtele imeytymisen tehostamiseksi.

Vaihe 10. Kasvoöljy

Tuote: Whamisa Facial Oil Kasvoöljy

Lue arvostelu: Whamisa Kasvoöljy

Laadukas kasvoöljy lukitsee vesipohjaiset tuotteet iholle, jotta kosteus ei pääse haihtumaan. Kasvoöljyn voi valita ihon tarpeiden mukaan ja eri öljyjen vaikutksia kannattaa tutkia, jotta kasvoöljystä saa kaiken hyödyn irti. Korealaisessa ihonhoitorutiinissa tuotteet levitetään ohuimmasta koostumuksesta paksuimpaan, joten kasvoöljy tulee viimeisenä. Mikäli käytössä on esimerkiksi tuhti balmi tai muu vedetön paksu suojavoide, kasvoöljy levitetään ennen sitä, eli toisiksi viimeisenä. Kasvoöljyn ei tarvitse olla sekoitus ihmeöljyjä vaan puhdas perusöljy riittää mainiosti.

Whamisan kasvoöljy koostuu kasviöljyjen lisäksi fermentoiduista kasviuutteista, joten kysessä on ravitseva tehoöljy. Urangilla on useampia eri öljyjä, jotka ovat täsmäiskuja eri iho-ongelmiin. Saatavilla on muun muassa Uudistava Vitamin Oil elottomalle iholle.

Herkälle iholle: Nörre Nordic RECALM Soothing & Repairing Face Oil Serum. Herkkä iho vaatii rauhoittavaa öljyä, joka ei ärsytä ihoa. Nörre Nordicin öljy on herkäll eiholle kehitetty tehoöljy, joka sisältää rauhoittavan villiyrttiuutoksen kamomillaa, niittyhumalaa, ruiskaunokkia ja mustaherukanlehteä yhdistettynä suomalaiseen puolukansiemenöljyyn, skvalaaniin ja rauhoittavaan siniseen kamomillaöljyyn.  Sopii myös tukkeutuvalle iholle, sillä kaikki nämä öljyt ovat komedogeenittömiä.

Tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle: Nörre Nordic REBALANCE Clearing & Purifying Face Oil Serum. Tukkeutuvalle ja epäpuhtaalle iholle on tärkeää valita öljy, joka on komedogeenitön. Tukkimattomia öljyjä ovat muun muassa mustaherukansiemenöljy, ruusunmarjaöljy, skvalaani ja vadelmansiemenöljy.

Käyttö: Hiero muutama tippa öljyä käsiin ja levitä iholle pyörivin liikkein. Tässä vaiheessa voi tehdä myös rentouttavan kasvohieronnan.

+ Vaihe 11. Aamulla: Aurinkosuoja tai auringolta suojaava meikkipohja

Tuote: Whamisa Sun Cream SPF50 tai Whamisa BB-voide

Korealaisessa ihonhoidossa auringolta suojautuminen on yksi ihonhoidon tärkeimmistä vaiheista. Aurinkosuoja lisätään rutiinin aina kun tarkoituksena on viettää aikaa auringossa. Tästä vaiheesta ei siis tingitä. Auringolta voi suojautua erillisellä aurinkovoiteella tai -suihkeella tai aurinkosuojan sisältävällä meikkipohjalla.

Whamisalla on aurinkosuojavoiteita suojakertoimilla 50 ja 14. Lisäksi kaikissa Whamisan BB-voiteissa on aurinkosuojat.

Herkälle iholle: Algamaris SPF30 aurinkosuojavoide. Hajusteeton aurinkosuojavoide, joka ei sisällä ihoa herkistäviä allergeeneja.

Tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle: Pai Hello Sunshine Sensitive Sunscreen SPF30. Täysin tukkimatonta aurinkosuojavoidetta on todella hankala löytää. Pain aurinkosuojavoide on sisältää vain yhtä tukkivaa ainesosaa, setearyylialkoholia (komedogeenisyys 2/5), joten se on hyvin todennäköisesti turvallinen käyttää epäpuhtaalle iholle. Täysin komedogeenitöntä aurinkosuojavoidetta ei löytynyt, mutta Pai Hello Sunshine on käy hyvin lähellä. Kommentoi artikkelin alle, mikäli tiedät luonnonkosmetiikan aurinkosuojan, joka ei sisällä yhtäkään komedogeeniä.

korealainen ihonhoitorutiini aurinkovoide

Käyttö: Levitä ohut kerros aurinkosuojavoidetta tai aurinkosuojan sisältävää meikkipohjaa kasvoille, kaulalle ja dekolteelle aina kun iho altistuu auringolle.

+ Vaihe 11. Illalla: Yönaamio

Tuote: Kora Organics Noni Glow Sleeping Mask Yönaamio

Yönaamio, eli sleeping mask tai sleeping pack, ei ole korealaisen ihonhoitorutiinin pakollinen vaihe, vaan sillä voi korvata esimerkiksi vaiheen 9 kasvovoiteen. Yönaamiota ei tarvitse käyttää joka ilta, vaan muutaman kerran viikossa tai silloin tällöin riittää mainiosti. Yönaamio on koostumukseltaan paksua ja se tehostaa aiempien vaiheiden tehoaineiden imeytymistä yön ajan. Yönaamiota kannattaa käyttää silloin, kun aamulla tarvitsee olla erityisen levänneen ja hehkuvan näköinen.

Luonnonkosmetiikan yönaamiot ovat vielä kiven alla, mutta muutamalta merkiltä on niitäkin saatavilla. Korealaista luonnonkosmetiikan yönaamiota ei ole laisinkaan. Testasimme ihonhoitorutiinissa Kora Organics luonnonkosmetiikan yönaamiota. Koran yönaamio on tehokas ihon kosteuttaja ja piristäjä. Geelimäinen koostumus levittyy iholle pehmeästi.

Herkälle iholle: Mossa Vitamin Cocktai Naamio & Yövoide. Mossan yönaamio on hajusteeton ja edullisesta hinnasta huolimatta yllättävän hellävarainen. Se ei sisällä ihoa ärsyttäviä ainesosia.

Tukkeutumiseen taipuvaiselle iholle: Edible Beauty Purifying Sleeping Mask. Täysin tukkimatonta yönaamiota on hankala löytää. Epäpuhtaalle iholle kehitetty Edible Beauty puhdistava yönaamio ei pitäisi olla tukkivaa sorttia. Se kuitenkin sisältää kookosöljyä, joka saattaa tukkia ihoa. Muita komedogeenejä tuote ei sisällä.

Käyttö: Yönaamiota levitetään iholle samalla tavoin kuin yövoidetta. Paksun kerroksen käyttäminen ei ole tarpeen. Naamion annetaan vaikuttaa yön yli.

Korealainen ihonhoito kokemuksia – Kahden viikon testijakson tulokset

Toteutin korealaista ihonhoitorutiinia kaksi viikkoa. Aiemmin ihonhoitooni on kuulunut vain yksi puhdistustuote, kasvovesi ja kasvovoide. Tuotekavalkadi kasvoi siis kahdeksalla tuotteella, joten tuotteiden käytössä oli opettelemista.

korealainen ihonhoito kokemuksia

Ihoni on kuiva ja hilseilevä, ei tukkeutumiseen taipuva tai herkkä. Kasvoissani on jo pieniä iän tuomia juonteita. Ongelmana on usein eloton ja samea iho, sekä tummat silmänaluset ja silmien turvotus ja silmäpussit. Testissä oli Whamisan tuotteita, Urangin tuotteita ja muutaman muun merkin tuote. Sovelsin tuotteiden käyttöä ihoni tarpeiden mukaan, eli jätin välillä välistä esimerkiksi yönaamion. Muuten noudatin ihonhoitorutiinia päivittäin. Useimmiten käytin seuraavia tuotteita:

 • Whamisa Puhdistusöljy (aamuin illoin)
 • Whamisa Puhdistusvoide (iltaisin)
 • Whamisa Kuorintalaput (kerran viikossa)
 • Whamisa Deep Rich Toner (aamuin illoin)
 • Urang Hoitoneste (joka päivä iltaisin)
 • Urang Kiinteyttävä Seerumi (aamuin illoin)
 • Whamisa Kelp Sheet Mask kangasnaamio (kerran viikossa)
 • Whamisa Eye Essence Sillmänympärysvoide (aamuin illoin)
 • Whamisa Water Cream Kasvovoide (aamuin illoin)
 • Whamisa Facial Oil Kasvoöljy (joka päivä iltaisin)
 • Whamisa Sun Cream (aamuisin)
 • Kora Organics Yönaamio (noin kolme kertaa viikossa iltaisin)

Tuotteiden määrä näyttää järkyttävän suurelta, mutta esimerkiksi aamuisin käytin vain viittä tuotetta (aurinkoisella säällä kuutta). Aamuisin tuotteiden lisäämiseen meni aikaa maksimissaan kymmenen minuuttia. Aamun ihonhoitorutiinia alkoi jopa odottamaan, sillä ihoa hoitaessa sekä iho että minä heräsivät mukavasti ja iho näytti tuotteiden jälkeen silminnähden paremmalta. Myös meikki levittyi huomattavasti paremmin hehkuvalle iholle. Kasvoveden levittämisessä käytin 7 skin methodia, mutta huomasin, että neljä kerrosta kasvovettä on iholleni optimaalisin.

Iltaisin käytössä oli useampia tuotteita, riippuen käytinkö naamioita tai kuorintoja. Laiskuuden iskiessä kaikkia tuotteita ei ole pakko käyttää, ja pidinkin rutiinissa juuri siitä, ettei jokaista vaihetta ole pakko toteuttaa orjallisesti. Käytin tuotteita ihon tarpeideni mukaan. Kerran viikossa pidin hemmotteluillan, jolloin hoidin ihoa kaikillla herkuilla sheet maskeista yönaamioon. Suosikkituotteiksini paljastui Whamisan puhdistusöljy, kangasnaamio ja Water Cream, sekä Urangilta kiinteyttävä seerumi.

Kokemuksena korealainen ihonhoitorutiini oli todella positiivinen. Ihoni kuivuus katosi jo ensimmäisen viikon aikana ja sain kehuja hehkuvasta ihosta. Meikkiä ei todellakaan tarvitse käyttää yhtään niin paljoa kuin aiemmin. Myös pienet juonteet ovat selkeästi huomaamattomammat lisääntyneen kosteuden ansiosta. Korealainen ihonhoitorutiini luonnonkosmetiikalla ja korealainen kosmetiikka jää ehdottomasti käyttöön pidemmäksi aikaa.

Muuta luettavaa

C-vitamiini ihonhoidossa

C-vitamiini ihonhoidossa

Opas C-vitamiinin käyttöön ihonhoidossa! Testasimme myös luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumit ja valitsimme parhaat tuotteet jokaiselle ihotyypille.

Lue lisää

Paras C-vitamiiniseerumi eri ihotyypeille

Paras C-vitamiiniseerumi eri ihotyypeille

Testasimme ja arvioimme luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumit ja valitsimme parhaat eri ihotyypeille. Paras C-vitamiiniseerumi herkälle, epäpuhtaalle, kuivalle ja ikääntyvälle iholle!

Lue lisää

Luonnonkosmetiikan Joulukalenterit 2024

Luonnonkosmetiikan Joulukalenterit 2024

Luonnonkosmetiikan joulukalentereiden suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja tarjontaa on joka lähtöön. Onneksi valinnanvaraa on…

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uusista luonnonkosmetiikan tuotearvosteluista ja uutisista.